marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ridley Scott, regizorul filmului "Martianul": "Stiam de cateva luni ca este apa pe Marte". Filmul ajunge in Romania pe 2 octombrie

Ridley Scott, regizorul filmului "Martianul", care are premiera in Romania pe 2 octombrie, a declarat ca a vazut fotografii cu apa de pe planeta Marte in urma cu aproximativ 2 luni, insa la acea vreme era prea tarziu ca sa mai poata schimba ceva in filmul cu Matt Damon.

Ridley Scott, regizorul filmului Martianul : Stiam de cateva luni ca este apa pe Marte . Filmul ajunge in Romania pe 2 octombrie

Dintr-un anumit punct de vedere, "Martianul" poate fi considerat ca un gigant film de promovare a NASA, insa cert este ca stransa colaborare dintre agentia spatiala si echipa de filmare a avut drept rezultat o blazare a regizorului, la aflarea vestii ca exista apa in stare lichida pe Marte, scrie The Guardian.

 

"Stiam asta de cateva luni", a spus regizorul, dupa aparitia stirilor.

 

De altfel, Yahoo Movies a anuntat ca Scott si scenaristul de la "Martianul", Drew Goddard, s-au consultat cu NASA pentru o lunga perioada de timp, in timpul filmarilor, pentru ca acestea sa apara cat mai verosimile. Iar Scott a declarat ca a studiat dinainte aceasta idee, a apei de pe planeta Marte.

 

 

"Cand am discutat prima data cu NASA, am intrat in tot felul de detalii si le-am zis: 'Stiu ca aveti masivele astea glaciare'. Iar ei au zis: 'Da, chestiile alea albe si mari (de pe planeta Marte) sunt acoperite cu praf, noi credem ca e gheata ... Iar eu am zis: 'Wow! Asta inseamna ca a fost un ocean acolo? Suntem pe ceea ce era pe Marte in urma cu 750 de milioane de ani? Iar ei au zis ceva de genul: 'Da, buna intrebare'. Asa ca s-au dus acolo si s-au lamurit." - a spus celebrul regizor.

 

Conform New York times, Scott a declarat ca a vazut fotografiile cu apa in stare lichida "in urma cu 2 luni" - ceea ce inseamna ca era prea tarziu atunci sa includa aceasta informatie in povestea filmului. oricum, Scott s-a declarat multumit de rezultatul final al filmului.

 

"Martianul" spune povestea unui astronaut (interpretat de Matt Damon) care incearca sa supravietuiasca pe planeta Marte, dupa ce ramane singur acolo.

 

 

La un moment dat, intr-o scena din film, Matt Damon "gaseste" apa cu ajutorul unui dispozitiv de producere a aburilor, de la care strange picaturile pe o foaie de plastic, ceea ce - conform regizorului Ridley Scott - "este o forma primara a irigatiilor. Si inca se foloseste asa ceva in Spania".

 

Oricum, a mai spus Scott, daca informatia despre apa de pe Marte ar fi fost aflata mai devreme, personajul lui Damon ar fi sapat pana ar fi dat de un ghetar. "Ar fi gasit marginea unui ghetar, clar. Ar fi fost fascinant ... Insa in felul asta am fi pierdut o super secventa din film."

 

 

"Martianul" are premiera in cinematografele din Romania pe 2 octombrie 2015.

 

Iata si un mesajul lui Matt Damon, dupa aflarea oficiala a vestii ca pe Marte exista apa in stare lichida:

 

A discovery like this deserves a toast from Watney himself.

Posted by The Martian on Monday, September 28, 2015

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies