marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Lumea legendara a androizilor revine: Blade Runner 2 va avea o femeie in rol central. Ridley Scott face dezvaluiri despre filmul care i-a marcat cariera

Sir Ridley Scott e gata de actiune. La 74 de ani, unul dintre cei mai prestigiosi regizori de la Hollywood e pregatit sa-si arate inca o data geniul. Inainte de a ajunge pe marile ecrane cu Prometheus, Scott a anuntat ca va colabora din nou cu scenaristul Hampton Fancher pentru Blade Runner 2 (cel care a scris si primul film). Continuarea peliculei SF care a devenit un clasic al genului va avea in rolul principal o femeie.

Lumea legendara a androizilor revine: Blade Runner 2 va avea o femeie in rol central. Ridley Scott face dezvaluiri despre filmul care i-a marcat cariera

Dupa 30 de ani de la lansare, Ridley Scott va regiza Blade Runner 2, continuarea filmului cu Harrison Ford care a uimit lumea genului SF. Regizorul a dezvaluit ca Blade Runner 2 va avea in centru o femeie.



"Sunt obisnuit sa vad femei puternice pentru ca mama mea era o femeie puternica si tatal meu era plecat mai tot timpul. Mama a jucat un rol important in a creste 3 baieti, asa ca am fost constient de mic de forta unei femei curajoase si am acceptat acest status quo. Cred ca sunt multi barbati care sa tem ca sunt emasculati atunci cand o femeie se afla la conducere. Pentru mine asta n-a fost o problema. Din copilarie am avut doar relatii cu femei puternice. De 30 de ani sunt intr-o relatie cu o femeie puternica din Costa Rica. Poate e ciudat, insa mi se pare interesant sa lucrez cu o femeie cand regizez." a declarat Ridley Scott  pentru thedailybeast.com.


"In cariera mea evolutia femeii este reliefata de Thelma & Louise. Am facut acel film cu un buget de 15 milioane de $ pentru ca nimeni nu voia sa-l faca. Am inceput munca la acest film ca producator si am incercat sa conving 4-5 regizori sa lucreze la el. Se intampla acum 20 de ani asa ca nu erau foarte multe femei regizor. Le spuneam acestora ca filmul este despre aventura a doua femei si calatoria lor spre libertate. Unul dintre ei m-a refuzat si mi-a spus <<Am o problema cu femeile>>, i-am raspuns <<Asa si trebuie, idiotule!>>. Asa m-am hotarat sa-l regizez eu" a continuat cineastul.

 




"Acum lucrez cu Angelina Jolie la un film numit Gertrude Bell - o partitura istorica interesanta despre o femeie in anii 1900 din zona Mesopotamiei, Iraqul de azi. Este implicata intr-o relatie cu Regele Faisal si va juca un rol important in ajungerea lui pe tronul din Iraq. Este o figura politica importanta.Saptamana trecuta am inceput primele discutii despre o continuare la Blade Runner. Avem un punct de plecare important la el. Si cu siguranta vom avea un personaj central feminin"
a mai dezvaluit el.
 

Ridley Scott a revenit in atentia publicului in acest an cu Prometheus, film ce se va lansa pe 8 iunie si marcheaza intoarcerea acestuia la genul pe care l-a definit: horror-SF. Filmul a suscitat interesul tuturor de la primele zvonuri despre lansare, mai ales ca actiunea va avea loc in universul creat de Scott in urma cu 33 de ani in Alien.

Prometheus a costat 130 de milioane de dolari, a fost turnat in 87 de zile in locuri ca Londra si Islanda, are 1300 de cadre create prin tehnologia CGI si se anunta a fi unul dintre filmele care vor ului cinefilii in acest an. Scott a lucrat la film timp de 4 ani pana sa ajunga la forma finala.

 

Ridley Scott alaturi de iubita sa, Giannina Facio



“Prometheus”, un proiect nascut din rani adanci


Desi insista ca Prometheus sa nu fie catalogat drept un prequel, referintele la Alien exista si fanii adevarati vor intelege mult mai bine acest lucru dupa ce vor vedea Prometheus.  Acesta este revenirea sa in universul Alien, dupa 33 de ani. Daca va intrebati de ce a durat atat de mult, Scott explica: “Am fost extrem de ranit atunci cand cei de la 20th Century Fox m-au dat la o parte si nu m-au lasat sa revin la carma filmarilor pentru Aliens, al doilea film din serie.” a spus regizorul pentru Hollywood Reporter. Scott a spus ca si-a dorit inca din 1979 sa revina la seria  Alien, care l-a obsedat de atunci. Aliens a fost regizat de James Cameron, care era pe culmile succesului atunci, dupa ce cu 2 ani in urma lansase Terminator.

 

 

Prequel e un cuvant murdar


Impreuna cu Damon Linfelof, co-scenaristul serialului Lost, cei doi au creat Prometheus, insa au insistat sa nu fie promovat ca un prequel. “Nu-mi place cuvantul prequel pentru ca le comunica spectatorilor ca stiu deja cum se termina.” a spus Lindelof, care a scris scernariul de la Prometheus. Asa ca Scott a stat si a rescris povestea pana a creat ceva uimitor si care sa nu poata fi catalogat drept prequel. Desi a facut doar doua filme SF in toata cariera, a reusit cu ele sa defineasca genul pentru totdeauna, iar Alien este considerat cel mai bun horror SF din istorie: "Mereu am spus ca Alien este un film de categoria C facut intr-o maniera de categoria A. 7 oameni prinsi intr-un singur loc, si care mor in moduri destul de dure. Putea sa iasa  prost filmul si totusi ne-a iesit".

 


Noomi Rapace, noua Ellen Ripley?

Inca de la primele imagini aparute pe net din Prometheus, fanii s-au intrebat daca Noomi Rapace, eroina din seria principala The Girl With The Dragon Tattoo, va fi noua Ellen Ripley, interpretata de Sigourney Weaver. "Da, intr-un fel, desi sunt femei diferite. Pe ea am remarcat-o in The Girl With The Dragon Tattoo, pentru ca sunt un fan inrait al productiilor scandinave. Dupa ce am vazut-o, imediat am vrut sa o cunosc, stiam ca ea va face acest film. M-am intalnit cu ea in Los Angeles si am ramas surprins sa descopar ca nu e deloc punk, ci din contra. Este o actrita adevarata si foarte talentata. Are aceeasi stralucire ca Sigourney, doar ca este si mai intensa. Noomi este combinatia ideala intre frumusete si talent.


 

Space Jockey Is back

 

Dupa ce a aparut Alien, fanii au gasit rapid un nume pentru specia extraterestra, cu referire si la povestirea SF a lui Robert A. Heinlein. "E ciudat, am facut doar doua filme SF in cariera mea, dar m-am mirat ca nimeni nu m-a intrebat cine naiba este Space Jockey. Nici macar nu se numea asa, dupa ce a aparut filmul au inceput sa ii spuna asa. Si atunci mi-am dat seama ca este o poveste aici, pe care toate celelalte patru filme au ratat-o. Si iata, ca Space Jockey revine.

 

Sir Ridley Scott, artistul care a ales ca instrument camera de filmat

Scott nu este un simplu regizor, ci un artist, care a creat unele dintre cele mai celebre imagini din cinematografie, iar firea sa artistica a iesit la iveala inca de mic: “Cand eram mic, ma retrageam in arta, era buncarul meu unde ma simteam in siguranta. Parintii mei credeau ca sunt un ciudat,  pentru ca in loc sa ma duc la joaca, eu alegeam sa pictez. Luam note slabe la scoala, mai putin la arta si intr-o zi o profesoara mi-a spus ca imi voi gasi o meserie, ma indruma catre grafica."
 

Desi a inceput tarziu cariera de regizor, a reusit cu fiecare film sa se plaseze printre cei mai talentati creatori de film din industrie, dar si unul dintre cei mai bine platiti. Chiar daca obtine venituri mari, acesta investeste o parte din ei in proiecte de suflet, cum ar fi The Counselor, pe care il va finanta substantial. La fel de talentati sunt si cei din familia sa, fiul sau, Jake Scott iesind si el la suprafata, cu Welcome to the Riley's, cu James Gandolfini si Kristen Stewart. "Ma vad muncind pana la 5:30 dimineata  la un scenariu si  familia isi da seama ca nu este o slujba, ci o pasiune si cred ca am reusit sa le insuflu asta si celor din jurul meu.  Mi-am dat seama ca ma pricep cel mai bine sa creez universuri" a spus Scott.

 

 

Un alt univers magic creat de Scott este cel din Blade Runner, din 1982, in care a jucat Harrison Ford: "Daca George Lucas si Steven Spielberg l-au vrut, trebuia sa fiu nebun sa nu lucrez si eu cu el" a spus Scott despre Ford. Filmul sau e legendar la 30 de ani de la aparitiei, iar lumea androizilor creata de el a fost sursa de inspiratie pentru multe filme ce au urmat.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies