marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Richard Gere: actorul vrea primul Oscar din cariera la 63 de ani cu rolul mogulului corupt din Arbitrage

La 63 de ani isi doreste prima nominalizare la Oscar din cariera pentru rolul sau din thrillerul Arbitrage, un film cu rasturnari de situatii surprinzatoare pe care Richard Gere il duce in spate de unul singur fantastic de bine. Presa americana a laudat interpretarea sa dar si pe cele ale lui Susan Sarandon si Tim Roth.

Richard Gere: actorul vrea primul Oscar din cariera la 63 de ani cu rolul mogulului corupt din Arbitrage

Richard Gere joaca rolului magnatului Robert Miller - disperat sa finalizeze vanzarea companiei sale catre o banca importanta inainte ca fraudele sale sa iasa la iveala. Dar o greseala neasteptata pune in pericol tot ceea ce isi dorea sa realizeze: adoarme la volan in timp ce isi duce amanta intr-o escapada de weekend si, in urma accidentului produs, acesta moare.

 

Temandu-se ca afacerea lui este in pericol, Miller isi copera urmele, negand ca are ceva de-a face cu accidentul. Efortul lui Miller de a reduce pagubele merge din rau in mai rau. Un detectiv agresiv nu il scapa din ochi, debitorii il cauta, vinzarea companiei este in pericol, iar fiica lui se simte tradata de investitia netransparenta a tatalui sau.
 

Actorul a primit deja o nominalizare la Globurile de Aur 2013, la categoria cel mai bun actor in rol principal, in film de drama. Aceasta este a patra nominalizare din cariera sa dupa cele pentru An Officer and a Gentleman (1982), Pretty Woman (1990) si Chicago (2002) - ultima i-a adus si Globul de Aur.


Richard Gere a dezvaluit intr-un interviu pentru CNN ca isi doreste o nominalizare la Oscar si de ce nu si statueta: "Ar fi minunat.Toata lumea vrea sa fie apreciata."


Actorul american a recunoscut ca nu-si fixeaza foarte multe teluri in cariera la acest nivel: "Imi place filmul. Nick Jareck a facut o treaba minunata cu scenariul si cu regia. Si sunt fericit pentru modul in care am jucat. Nu cred ca fiecare actor e multumit cu interpretarea sa intr-un film, insa cu timpul devine mai usor...Daca esti concentrat sa faci ceva, ratezi foarte multe lucruri in jurul tau. Pentru mine, sa inaintez in varsta inseamna sa fiu mai deschis, sa ma bucur mai mult de toate."

 

Cu o nevasta ca Susan Sarandon si cu o amanta ca Laetitia Casta, Richard Gere nu avea cum sa nu furnizeze un thriller exceptional despre un mogul fortat sa-si vanda imperiul, dar care face o greseala ce-l obliga sa apeleze la o persoana la care nu s-ar fi asteptat nimeni.


Regizorul si scenaristul filmului Nicholas Jarecki a reusit sa adune 3 nume cu greutate de la Hollywood: Richard Gere, Susan Sarandon si Tim Roth. Desi in locul lui Gere trebuia sa apara Al Pacino, actorul da din nou lovitura cu un rol solicitant care ii scoate la iveala calitatile impecabile de actor castigator al Globului de Aur, cel putin asta este parerea criticilor.

 

"Baietii cu probleme sunt intotdeauna cei mai usor de jucat"  crede actorul. "Este un film despre un mogul care isi creeaza un univers propriu in care are propriul lui cod moral si a carui lume se prabuseste" a povestit Richard Gere.  Prabusirea imperiului sau financiar marcheaza inceputul coborarii intr-un infern psihologic. La final, familia sa se dezbina sub presiunea fraudei si a coruptiei.

 

Actorul si-a dorit ca personajul sau sa semene cu celebrul Bernie Madoff:  "Bernie Madoff nu este interesant pentru ca este un sociopat, ci pentru ca a facut compromisuri si alegeri imorale, la fel ca fiecare dintre noi. Il intelegi mai bine daca vezi ceva din tine in el."


"Oamenii cred ca poti sa-ti compartimentezi moralitatea. Poti sa adopti diferite fatete, una la munca, alta acasa si alta in relatiile cu cei din jur... insa asta nu functioneaza. Ceea ce facem, ceea ce gandim, moralitatea ne afecteaza fiecare aspect al vietii" a declarat actorul in aceasta toamna.

Urmatorul film al actorului este o comedie - Movie 43 in care apare alaturi de  Emma Stone, Gerard Butler, Hugh Jackman, Kate Winslet, Naomi Watts, Uma Thurman si care se va lansa in ianuarie 2013.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies