marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Reteta pentru a aduce  milioane de oameni in cinematografe! VEZI TOP-ul celor mai INTELIGENTE trailere!

De-a lungul vietii vedem de doua sau de trei ori mai multe trailere decat filme. Creatorii de trailere apeleaza la nenumarate trucuri pentru a umple salile de cinema.Iata un top al celor mai bune "reclame" pentru filme.

Reteta pentru a aduce milioane de oameni in cinematografe! VEZI TOP-ul celor mai INTELIGENTE trailere!

articole relationate

10. Psycho (1960)

 

In timp ce majoritatea trailerelor “pregatesc terenul” cu secvente de atmosfera, menite sa introduca spectatorul intr-o anumita stare de spirit, “Psycho” ne loveste din prima cu scena crimei! Potentialul celebrei secvente din filmul lui Alfred Hithcock a fost anticipat inca de la crearea trailerului.

 

 

9. Maximum Overdrive (1986)

 

Au existat numeroase ecranizari dupa romanele celebrului scriitor Stephen King. Insa daca vrei ca un lucru sa iasa bine, ideal este sa-l faci cu mana ta!
 

"Am vrut sa realizeze cineva odata un film cum trebuie dupa Stephen King, asa ca l-am facut chiar eu", declara scriitorul in trailerul filmului "Maximum Overdrive", film ce i-a oferit debutul regizoral.  Avand in vedere ca povestile sale au fost preluate de regizori celebri, precum Stanley Kubrick declaratiile lui King sunt destul de curajoase si starnesc clar curiozitati. "O sa va sperii de nu o sa mai stiti de voi", adauga el pe un ton sinistru. 

 

 

8. Eyes Wide Shut (1999)

 

Cruise. Kidman. Si Kubrick. Atat. Un clip pentru care vorbesc imaginile pentru ca nu exista nici un alt fel de replica. Insa cine mai are nevoie de cuvinte cu o asemenea distributie si un regizor-legenda ce lanseaza un nou film dupa 12 ani de absenta?

 

 

 

 

7. Paranormal Activity (2007)

 

"Ah, un alt film de groaza in stil Blair Witch Project, filmat cu o camera portabila" au spus multi la o prima vedere.
 

Ati putea crede ca le-ati vazut pe toate pana dati play trailerului de la "Paranormal Activity". Dar daca va asteptati ca scenele din film sa va frapeze, va inselati. Partea cu adevarat surprinzatoare a trailerului consta de fapt in reactiile publicului, in imbulzeala oamenilor la usa cinematografului, a celor care sar din scaune de groaza in timpul filmului. 

 

O strategie extrem de inteligenta, care a convins foarte multi oameni sa mearga la cinema doar pentru ca au fost intrigati de reactia celor din trailer!

 

 

6. Pulp Fiction (1994)

 

Pare un film linistit si aproape respectabil in primele secunde, cand se prezinta participarea la festivalul de la Cannes, pe un fundal sonor romantic. Dar nu este.
 

Capodopera lui Quentin Tarantino isi revendica drepturile in secunda 25 a trailerului, "gaurind" lista onorabila de premii cinematografice. Cui ii mai pasa de titluri onorifice atunci cand exista umor negru, replici acide, o Uma Thurman extrem de sexy, impuscaturi si trei sferturi din testosteronul lumii, concentrat in John Travolta, Samuel L.Jackson si Bruce Willis?

 

 

5. Cloverfield (2008)

 

In materie de trailere, "Cloverfield" se incadra la categoria "ultimul racnet" acum 3 ani, cand s-a lansat. Clipul incepe cu filmarile "home-made" ale unor tineri la o petrecere, premize ideale pentru absolut orice gen de film de la drama la horror sau comedie. Circumstantele perfect cotidiene ne arunca direct in supozitia ca s-ar putea intampla orice, oricand, dar trebuie sa se intample ceva. 
 

Oare de ce se rostogoleste capul Statuii Libertatii pe strazile New York-ului? Hmm... Parea o seara linistita pana cand se aud racnetele foarte stranii ale unei creaturi. Nimeni nu stie ce e, nimeni nu stie de unde vine, nimeni nu stie ce vrea. Aici incepe toata distractia! 

 

 

4. Blair Witch Project (1999)

 

Cativa tineri pornesc intr-o expeditie pe urmele unei legende sinistre, dar nu se mai intorc niciodata. Cadavrele lor nu sunt gasite niciodata, insa o parte din filmarile facute cu o camera de mana sunt descoperite la ceva timp dupa. Descoperite si date publicului larg in “Blair Witch Project”, vrea sa insinueze trailerul. O campanie de promovare cat se poate de originala si de altfel, cea mai de succes a anilor ‘90.

Ca sa intelegeti cat de serioasa era treaba, actorii filmului nici macar nu au avut voie sa participe la ceremonia de la Cannes doar pentru a mentine ideea ca filmarile ar putea fi reale si protagonistii...decedati!

 

 

3. Sin City (2005)

 

Trebuie sa recunoastem, trailerul Sin City este bun in principal datorita constructiei grafice foarte originale a peliculei in sine.

E de ajuns sa vezi combinatia de film cu desene incarcate de tus, in genul benzilor desenate si deja esti hotarat sa-l vezi. Apoi apar figuri cunoscute in ipostaze cel putin interesante (cum ar fi Micky Rourke, Jessica Alba, Benicio del Toro, Josh Hartnett, Clive Owen, Elijah Wood) si ori esti cu mana pe telefon sa faci rezervare la cinema, ori esti incaltat si te duci sa inchiriezi DVD-ul. 

 

 

 

2. The Shining (1980)

 

In timp ce nume “mari” ale cinematografiei ruleaza impersonal pe ecran (Stanley Kubrick, Jack Nicholson, Shelley Duvall, sau Danny Lloyd) un sunet bizar de fundal ne ridica parul pe ceafa. Intensitatea sunetului creste si odata cu el, coridorul de hotel din imagine este inundat cu valuri de sange. Un trailer simplu, tulburator si cu siguranta unic.

 

 

1. Alien (1979)

 

Abstract, simbolic si nelinistitor. Sunete ascutite si tulburatoare, atmosfera apasatoare. "In spatiu nimeni nu-ti poate auzi tipetele

Asta transmite trailerul filmului "de capatai" cu extraterestrii, "Alien". Chiar daca este un film in esenta epic, subtilitatile psihologice nu raman deloc neexploatate.

 


Care e trailerul tau preferat? (1589 voturi)
Psycho
8.81%
Eyes Wide Shut
3.40%
Maximum Overdrive
0.50%
Paranormal Activity
19.63%
Pulp Fiction
6.29%
Cloverfield
16.30%
Blair Witch Project
3.71%
Sin City
12.21%
The Shining
5.73%
Alien
23.41%

Modifică setările cookies