marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Regizorul sud-coreean Kim Ki-duk a recunoscut că a pălmuit o actriță, dar nu și-a cerut scuze

Regizorul sud-coreean Kim Ki-duk a recunoscut la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin că a pălmuit o actriţă în 2013, în timpul filmărilor, asumându-şi responsabilitatea, dar fără să regrete "absolut deloc" cele întâmplate, susţinând că făceau repetiţii pentru a filma o scenă, relatează EFE, potrivit Agerpres. 
Regizorul sud-coreean Kim Ki-duk a recunoscut că a pălmuit o actriță, dar nu și-a cerut scuze
Declaraţiile sale, făcute în timpul prezentării noului său filmului său, 'Human, Space, Time and Human', la Berlinală, intervin în plină dezbatere a campaniei #MeToo, în care s-au denunţat numeroase cazuri de abuzuri asupra femeilor din industria cinematografică. 
 

"Ne aflam pe platou şi era multă lume prezentă, dar nu îmi amintesc ca cineva din echipă să fi avut obiecţii", a asigurat Kim Ki-duk, care a recunoscut că actriţa, care l-a denunţat, "a interpretat altfel lucrurile" decât ceilalţi. 
 
 
Kim Ki-duk, care a participat şi la anterioarele ediţii ale Berlinale, unde a câştigat "Ursul de Argint" în 2004, a fost acuzat de actriţă că a pălmuit-o, a insultat-o şi a obligat-o să filmeze o scenă nud. 
 
 
În ce priveşte mişcarea #MeToo, regizorul sud-coreean a asigurat că mediul creat de campanie "ajută la realizarea de progrese", deşi a ţinut să precizeze că "nu este în întregime de acord". 


 

 
Prezentarea filmului său intervine după ce organizatorii festivalului de la Berlin au anunţat că au eliminat toate filmele ai căror realizatori au mărturisit că au comis abuzuri sau agresiuni. 
 
 
El a justificat pe de altă parte violenţa prezentă în filmele sale subliniind că aparţin ficţiunii, amintind de influenţa asupra lui a războaielor din Coreea, în care tatăl său a fost soldat.

Galerie foto


Modifică setările cookies