marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Reactia lui Lars von Trier dupa ce a aflat ca asasinul din Norvegia s-a inspirat din filmul Dogville

Norvegianul Anders Behring Breivik, cel care a ucis 76 de civili in atentatul de la Oslo, a spus in declaratiile sale ca unul din filmele sale preferate este Dogville, in regia lui Lars Von Trier.

Reactia lui Lars von Trier dupa ce a aflat ca asasinul din Norvegia s-a inspirat din filmul Dogville

articole relationate

Chiar daca de curand, regizorul de origine daneza a facut declaratii incendiare la Festivalul de Film de la Cannes in care afirma ca este un simpatizant al nazistilor si al lui Hitler, von Trier a reactionat vehement dupa ce a auzit ca filmul regizat de el l-ar fi inspirat pe ucigasul norvegian.

"Sunt extrem de trist sa aud ca Dogville, pe care personal il consider unul din cele mai de succes filme facute de mine, l-ar fi putut inspira pe Breivik sa faca gestul pe care l-a facut."


Citeste aici declaratiile naziste pentru care von Trier a fost interzis la Cannes in 2011


Conform New York Magazine, regizorul a facut aceasta declaratie intr-un interviu acordat ziarului olandez Politiken, pentru care a mai adaugat: "Este inspaimantator ceea ce aud. Intentia mea cu filmul Dogville a fost total opusa. Este un film despre acceptare si nu despre razbunare. Din pacate, el cred ca nu a inteles asta. Iar ultima scena din  Dogville  seamana infricosator de mult cu ceea ce s-a intamplat la Utoeya".

Utoeya este insula unde Breivik  a deschis focul asupra unei tabere, omorand 76 de civili. Ca o coincidenta sinistra, in finalul filmului Dogville , toti locuitorii orasului sunt impuscati.


Lars von Trier a spus ca este extrem de trist si dezamagit ca filmul sau l-ar fi putut influenta pe criminal: "Daca ma intrebati daca sunt trist pentru ca am facut acest film, raspunsul este da. Daca acest film a stat la baza gestului necugetat pe care l-a facut norvegianul, atunci da, regret ca am facut acest film. Intentia mea a fost sa fac un film care sa educe publicul, nu sa il instige la violenta"


ACUM poti vedea Discursul Regelui pe www.voyo.ro!

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies