marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Producatorii filmului "Strania poveste a lui Benjamin Button" sunt dati in judecata

O functionara italiana a dat in judecata producatorii, scenaristul si regizorul filmului "Strania poveste a lui Benjamin Button" si sustine ca scenariul peliculei are la baza o poveste scrisa de ea in 1994.

Producatorii filmului Strania poveste a lui Benjamin Button sunt dati in judecata
Adriana Pichini, o muncitoare italiana, a declarat ca filmul este bazat pe o poveste scrisa de ea in urma cu 15 ani, intitulata "Il ritorno di Arthur all'innocenza" ("Intoarcerea lui Arthur la inocenta").

Povestea a fost inregistrata de autoritatile italiene in domeniul drepturilor de autor in 1994, Pichini sustinand ca aceasta a fost trimisa publisherilor din Statele Unite, dar nu a fost niciodata publicata.

Conform lui Gianni Massaro, avocatul lui Pichini, a fost deschis un proces la Tribunalul din Roma, ceea ce inseamna ca un judecator se va uita la film si va citi povestea. Tribunalul va lansa o ancheta daca judecatorul considera ca sunt similitudini suficiente pentru a o garanta.



Filmul lui David Fincher, care prezinta povestea unui barbat care se naste batran si imbatraneste in sens invers, este filmul care a primit cele mai multe nominalizari la premiile Oscar, 13, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" si "cel mai bun actor" (Brad Pitt).

"Strania poveste a lui Benjamin Button”/ “The Curious Case of Benjamin Button" este inspirat dintr-o nuvela din1921 semnata de F. Scott Fitzgerald.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies