marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Probabil cel mai tare film despre dans, muzica cum n-ai mai auzit demult, dansatori terbili si un regizor legendar!

Danseaza, danseaza altfel esti pierdut! Primul film de arta 3D din lume, „Pina” va fi difuzat in premiera in cadrul Festivalului International de Film Transilvania pe 4 iunie!

Probabil cel mai tare film despre dans, muzica cum n-ai mai auzit demult, dansatori terbili si un regizor legendar!

Filmul este o explozie de dans si a fost numit de cei de la The Guardian „primul film de arta in 3D”

Productia legendarului Wim Wenders presedintele Acedemiei Europene de Film este o scrisoare de dragoste adusa dansatoarei germane Pina Bausch,  numita si "coregrafa a sufletelor", si care a murit in vara anului 2009 .

Filmul este povestea a 4 dintre cele mai cunoscute  coreografii ale artistei - Cafe Müller, The Rite of Spring, Vollmond si Kontakthof  iar scenele incredibile de dans se imbina cu fragmente din viata Pinei Bausch, cea care a inventat conceptul de teatru-dans.

Bausch care suferea de cancer a murit la 68 de ani in timp ce lucra cu Wim Wenders la acest proiect, regizorul a continuat la insistentele companiei de dans, ale familiei si prietenilor Pinei, cel din urma interviu cu faimoasa coregrafa si dansatoare.

Wenders pentru care cinema-ul este un experiement continuu impresioneaza prin forta scenelor de dans realizate 3D combinate cu elementele de documentar si  filmari de arhiva, ale reprezentaţiilor oferite de compania condusa de coregrafa dupa 1978.
 

Filmul a fost extrem de discutat la Festivalului de Film de la Berlin unde a fost bine primit de critici iar din toamna ajunge si in cinematografele din Romania

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies