marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Primul star care a castigat 1 milion de dolari pentru un film: cum a schimbat Elizabeth Taylor istoria Hollywood-ului!

Hollywood-ul isi ia adio de la unul din cele mai mari simboluri din cinematografia mondiala - Elizabeth Taylor!

Primul star care a castigat 1 milion de dolari pentru un film: cum a schimbat Elizabeth Taylor istoria Hollywood-ului!

Declarata una din cele mai frumoase femei din lume, Elizabeth Taylor a scris istorie la Hollywood devenind in 1963  primul star care a primit 1 milion de dolari pentru un film. Se intampla in "Cleopatra" una dintre cele mai costisitoare pelicule din acele vremuri. Acesta a fost filmul la care l-a cunoscut pe  Richard Burton - barbatul cu care s-a casatorit de doua ori.

Iubita de tabloide care au urmarit-o neincetat Elizabeth Taylor a trait tumultuos: a trecut prin iubiri si despartiri cu o viteza care a impresionat pe toata lumea , pentru ca la final sa se inchida in sine. A jucat in peste 60 de filme si TV showuri iar moartea ei marcheaza sfarsitul unei ere - Taylor era ultima din marile zeite ale cinematografiei mondiale.

Elizabeth Taylor era bolnava de foarte multi ani , iar in octombrie 2009 a fost supusa unei interventii chirurgicale pe cord. Actrita a fost diagnosticata cu insuficienta cardiaca congestiva in urma cu aproape sase ani, scrie Mediafax.

Elizabeth Taylor isi petrecea majoritatea timpului intr-un scaun cu rotile , dupa ce in ultimii 25 de ani a fost internata de mai mult de o suta de ori in spital, avand o interventie chirurgicala la sold si doua interventii foarte riscante la spate.

Totodata, ea a cazut de pe cal in timpul unor filmari, a suferit de pneumonie si cancer de piele, a fost supusa unei traheotomii, a fost dependenta de alcool si analgezice, a fost supusa mai multor interventii chirurgicale la plamani, creier, sold si inima. In 1997, actrita a suferit un atac cerebral in urma unei operatii de extirpare a unei tumori pe creier si a fost chiar in moarte clinica.

Viata ei tumultuoasa s-a aflat frecvent pe prima pagina a ziarelor de scandal, care au documentat evidentele fluctuatii de greutate pe parcursul anilor.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies