marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Primul personaj homosexual din istoria Disney apare in remake-ul "Frumoasa si Bestia". Filmul a fost deja interzis intr-un cinematograf

Un cinematograf din Alabama, Statele Unite, a anuntat ca nu va proiecta lungmetrajul "Frumoasa si bestia/ The Beauty and the Beast", produs de Disney, in care apare primul personaj homosexual din istoria companiei, LeFou, interpretat de actorul Josh Gad.
Primul personaj homosexual din istoria Disney apare in remake-ul Frumoasa si Bestia . Filmul a fost deja interzis intr-un cinematograf

Ramake-ul live-action al filmului ”Frumoasa si Bestia/ Beauty and the Beast”, care va fi lansat pe marile ecrane din Statele Unite pe 17 martie, contine primul personaj gay si prima scena de dragoste din istoria grupului Disney.


Actorul american Josh Gad intepreteaza in acest film personajul LeFou, un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans.


Regizorul Bill Condon a declarat, intr-un interviu pentru revista Attitude din 1 martie, ca personajul LeFou din lungmetrajul "Frumoasa si bestia" isi pune intrebari despre sexualitatea sa.


"Ezita. intr-o zi vrea sa fie Gaston si a doua zi vrea sa-l sarute", a explicat el pentru revista britanica dedicata homosexualilor, conform News.ro.


Potrivit Times, un cinematograf situat in inima statului Alabama, Henagar Drive-In, a refuzat deja sa proiecteze "Frumoasa si bestia".


Intr-un comunicat publicat pe Facebook, directorul acestui drive-in a explicat motivele cenzurii:


"Toti facem alegeri. Eu am facut-o pe a mea. Daca nu mai putem sa ne ducem nepotii de 8 si 11 ani sa vada un film, inseamna ca nu mai exista interes pentru a-l vedea. Suntem inainte de toate crestini. Nu ne vom opune la invatamintele pe care ni le insufla Biblia. Vom continua sa proiectam filme care apara familia si pe care sa le puteti vedea in intregime fara a fi stanjeniti de scenele de sex, nuditate, homosexualitate si grosolanie".


O petitie impotriva filmului a strans 90.000 de semnaturi.



Directorul cinematografului nu este singurul care s-a manifestat impotriva personajului conceput de Bill Condon si echipa sa. Pastorul evanghelist Franklin Graham, cunoscut pentru ideile sale controversate, a boicotat lungmetrajul pe Facebook.


"Filmul incearca sa impuna punctul de vedere al comunitatii LGBT in inima copiilor nostri. Atentie!", a fost mesajul lui.


"Disney are dreptul de a face desene animate. Este o tara libera. Dar, ca niste crestini ce suntem avem totdata dreptul de a nu sustine societatea lor. Sper ca toti crestinii sa spuna nu companiei Disney", a afirmat pastorul. Opinia sa a fost distribuita de 90.000 de ori pe Facebook.


In februarie, Franklin Graham s-a aratat indignat de aparitia in salile de cinema a povestii erotice "Fifty Shades Darker", declarand pe Facebook: "Nu mai lasati Hollywood sau media sa va spuna ce este dragostea. Dragostea nu inseamna sex".


Actorul american Josh Gad a reactionat, declarandu-se "mai mult decat mandru" sa interpreteze primul personaj homosexual din istoria Disney.


In acest film, Emma Watson o interpreteaza pe Belle, o tanara care se indragosteste de o bestie ce ascunde un secret intunecat.


Petitorii ei - Bestia si Gaston - sunt interpretati de actorii britanici Dan Stevens si Luke Evans. Din distributia peliculei mai fac parte si Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Kevin Kline si Stanley Tucci.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies