marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Primele imagini cu Michael Fassbender si Marion Cotillard in Macbeth: cum arata povestea tragica a celui mai intunecat personaj creat de Shakespeare

Au fost lansate primele imagini din Macbeth, productie ce se filmeaza in aceasta perioada in aceasta perioada in Noua Zeelanda. Astfel, cinefilli au ocazia sa il vada pe Michael Fassbender in rolul Macbeth si pe Marion Cotillard in rolul sotiei sale.

Primele imagini cu Michael Fassbender si Marion Cotillard in Macbeth: cum arata povestea tragica a celui mai intunecat personaj creat de Shakespeare

Una dintre cele mai cunoscute piese scrie de William Shakespeare este readusa pe marile ecrane intr-un film care se apropie mult de textul literar, dar in acelasi timp le da libertate actorilor sa interpreteze intr-un mod complex personajele, oferindu-le mai multe perspective.

Actorul irlandez Michael Fassbender a spus pentru Daily Mail ca toti actorii vor folosi accent scotian, mai putin Marion Cotillard. "Ne-am gandit ca ar fi fost total nerezonabil sa o obligam sa foloseasca un accent scotian. Accentul ei se preteaza perfect, daca presupunem ca personajul ei a petrecut o vreme la curtile franceze."


Avand in vedere farmecul si talentul actritei premiate cu Oscar pentru La vie en rose, fanii vor trece cu vedere peste accentul ei, si cu siguranta aceasta va oferi din nou o interpretare ireprosabila. In primele imagini, apar cei doi, imbratisati intr-un moment de cumpana, dar si Macbeth singur, inconjurat de soldati, intr-o lupta apriga, pe frontul de lupta.

 

 

Regia ii apartine lui Justin Kurzel si acesta a incercat sa pastreze textul original, din secolul XI, folosind versurile lui Shakespeare, insa intr-o versiune mai scurta."Am regasit o vibratie si inteligenta deosebite in acest scenariu." a spus Fassbender.

Obisnuit cu roluri solicitante si anti eroi, acesta a declarat ca se fereste sa-l catalogheze pe Macbeth drept un personaj negativ." Intotdeauna am avut o problema cu cuvantul <<rau>>. Nu-mi spune nimic, nu-mi ofera detalii. Eu incerc sa gasesc motivatia unui personaj. Nu il consider rau pe Macbeth, ci tulburat, schimbat.Atunci cand il intalnim prima data, el este un om bun, atat cat ii permit circumstantele. Isi serveste cat se poate de loial regele si incearca sa isi protejeze soldatii". a mai declarat Fassbender pentru Daily Mail.


Cu siguranta, pelicula va insista pe factorul uman, liberul arbitru, si viata personala a lui Macbeth si modul in care intelege acesta sa actioneze in diferite situatii. "Ei au pierdut un copil si mai ales, el suferea de trauma razboiului, atatea victime ucise cu mainile goale, iar cand vine din razboi, gaseste acasa o relatie destramata. Au pierdut un copil si nici macar nu au avut timp sa isi planga micutul, ca el a trebuie sa se ocupe de razboi si politica".

 

 

 


Macbeth este unul dintre cele mai cunoscute personaje din literatura universala, creat de William Shakespeare acum sute de ani, considerat cel mai intunecat erou al sau. Piesa, cu actiune in Scotia, arata efectele puternice psihologice  si politice produse atunci cand raul este folosit ca arma de a cuceri si detine puterea. Astfel, Macbeth, un general scotian, primeste o profetie din partea unor vrajitoare, cum ca intr-o zi va deveni Regele Scotiei. Chinuit de ambitie si dorinta, acesta isi ucide regele si se autoproclama rege. Dar, bantuit de vinovatie si paranoie, Macbeth devine in scurt timp un tiran, comite din ce in ce mai multe crime pentru a se apara,. A fost scrisa intrre 1603 si 1607 si a atras de-a lungul secolelor actori celebri in rolurile eroilor principali.

 

Macbeth se va lansa in 2015, urmand sa fie anuntata data oficiala de lansare.


Galerie foto


Modifică setările cookies