marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Previziuni Cannes 2013: filmele care starnesc interesul in acest an, ce nume mari sunt asteptate la festival

Regizoarea Sofia Coppola si actorii Ryan Gosling si Benicio del Toro se numara printre vedetele care ar putea sa impresioneze la editia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, anunta publicatia Le Figaro.

Previziuni Cannes 2013: filmele care starnesc interesul in acest an, ce nume mari sunt asteptate la festival

In asteptarea conferintei de presa care va dezvalui selectia oficiala a celei de-a 66-a editii a Festivalului de la Cannes, speculatiile devin tot mai intense in presa de specialitate despre filmele si actorii care vor fi prezenti in acest an pe Croazeta.
 

Festivalul de la Cannes va avea parte de o deschidere stralucitoare in acest an prin proiectia filmului "Marele Gatsby/ The Great Gatsby", prezentat in afara competitiei, miercuri, 15 mai. In aceste zile, echipele de cineasti coordonate de delegatul general al festivalului, Thierry Frémaux, finalizeaza selectia oficiala a celei de-a 66-a editii a festivalului. Insa, cu mai putin de trei saptamani ramase pana la conferinta de presa care va dezvalui filmele selectionate in competitia oficiala, ce va avea loc pe 18 aprilie, bursa zvonurilor pentru Cannes 2013 pare mai activa ca oricand, conform Mediafax.
 

 

"The Bling Ring", noul film regizat de Sofia Coppola, are sanse mari sa ajunga pe Croazeta, inainte de lansarea oficiala in salile de cinematograf, prevazuta pentru luna iunie. Regizoarea americana, care a impresionat in trecut cu pelicule precum "Rataciti printre cuvinte/ Lost in Translation", "Marie Antoinette" si "Undeva/ Somewhere", prezinta in acest film povestea - inspirata din fapte reale - a unor hoti adolescenti. Aceasta banda de tineri americani, condusa de Emma Watson, se amuza spargand vilele unor vedete pentru a fura din acestea bunuri in valoare de peste 3 milioane de dolari.
 

Alte optiuni avute in vedere: filmul "Only God Forgives", cu Ryan Gosling, regizat de cineastul care a regizat si pelicula "Cursa/ Drive". Acelasi duet a facut senzatie pe Croazeta in 2011, cu o nominalizare la Palme d'Or si cu trofeul pentru regie castigat de Nicolas Winding Refn. Doi ani mai tarziu, Gosling si Winding Refn ar putea reveni la Cannes cu un film care prezinta povestea unui personaj complicat, exilat la Bangkok din cauza unei crime, un lungmetraj care ar putea sa ii ajute pe cei doi cineasti sa paseasca din nou pe covorul rosu din fata Palais des Festivals.

 

Rasfatati ai festivalului, fratii Coen ar putea sa revina si ei in competitie, cu filmul "Inside Llewyn Davis", ce prezinta povestea unui cantaret de muzica folk din Greenwich Village inspirat de Bob Dylan si Dave Van Ronk. In aceeasi situatie se afla si Terence Malick care, la cateva luni dupa lansarea filmului "To the Wonder" si la un an dupa ce a castigat Palme d'Or cu "Pomul vietii/ The Tree of Life", are mari sanse sa ajunga din nou la Cannes cu pelicula "Knight of Cups", in care joaca Natalie Portman, Cate Blanchett si Christian Bale.

 

In ceea ce priveste filmele franceze, candidatii sunt numerosi. Se vorbeste despre Guillaume Canet si filmul sau "foarte americanizat" "Blood Ties", care ii are pe afis pe Marion Cotillard si Clive Owen. Insa, inainte de toate, Canet ar trebui sa accepte sa isi inscrie filmul in selectia oficiala. Daca nu o va face, exista insa si alte nume mari care vor dori acest lucru: Bertrand Tavernier cu al sau "Quai d'Orsay" ar putea fi selectionat, la fel ca Arnaud Desplechin si binomul Benicio del Toro - Mathieu Amalric in filmul "Jimmy Picard" sau Riad Sattouf in comedia sa "Jacky au royaume des filles". In schimb, Pascale Ferran, despre care s-a spus multa vreme ca va concura la Cannes 2013, nu va ajunge in cele din urma pe Croazeta in acest an. Cineastul francez ar fi putut sa prezinte "Bird People", insa filmul sau nu va fi terminat la timp.



 

In ceea ce priveste selectia pentru sectiunea Un Certain Regard, Thierry Frémaux a lasat sa ii scape in urma cu cateva zile o informatie in exclusivitate. Gratie unui mesaj postate pe Twitter, cinefilii francezi stiu de acum ca filmul sau "11.6" nu a fost inscris in aceasta sectiune. Pentru alte informatii, fanii filmului in general si cei ai Festivalului de la Cannes in special vor trebui sa astepte conferinta de presa de pe 18 aprilie.
 

Cea de-a 66-a editie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfasura in perioada 15-26 mai. La aceasta editie, India este tara care a primit statutul de "invitat de onoare", iar presedintele juriului oficial va fi in acest an cineastul american Steven Spielberg.


Galerie foto


Modifică setările cookies