marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiile Oscar 2015 sunt istorie. Editia de anul viitor are deja favoritii sai: lista productiilor si a actorilor care ar putea intra in cursa pentru statueta  de aur

Au trecut doar doua zile de cand au fost anuntati castigatorii premiilor Oscar din 2015, insa criticii si cinefilii nu au pierdut timpul si au realizat o lista a productiilor care ar putea intra in cursa pentru statuetele de aur pentru anul viitor. 

Premiile Oscar 2015 sunt istorie. Editia de anul viitor are deja favoritii sai: lista productiilor si a actorilor care ar putea intra in cursa pentru statueta de aur

Chiar daca pe parcursul anului vor mai aparea numeroase filme cu potential pentru Oscar, site-urile de specialitate deja au creat o lista in care au inclus numele importante, ce trebuie urmarite de-a lungul anului. 

 

CEL MAI BUN FILM


The Hateful Eight 

Regizor: Quentin Tarantino

Distributie: Channing Tatum, Samuel L. Jackson, Walton Goggins, Kurt Russell

Data lansarii: 13 noiembrie 2015

 

La cativa ani dupa Razboiul Civil, vanatorul de recompense John Ruth (Kurt Russell) se indreapta spre orasul Red Rock unde trebuie sa predea justitiei o prizionera, pe Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh). Pe drum, acestia se intalnesc cu maiorul Maquis Warren (Samuel L. Jackson), un fost membru al armatei transformat in vanator de recompense si cu Chris Mannix (Walton Goggins), care pretinde ca este noul serif al orasului Red Rock. Surprinsi de un viscol, cei patru se adapostesc la un popas unde incep sa se petreaca tot felul de intamplari.
 

 

Joy

Regizor: David O. Russell

Distributie: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Robert De Niro, Elisabeth Röhm

Data lansarii: 25 decembrie 2015

 

Dupa colaborarile de la Silver Linings Playbook si American Hustle, David O. Russell realizeaza un nou film alaturi de Jennifer Lawrence si Bradley Cooper. Filmul prezinta povestea lui Joy Mangano (Jennifer Lawrence), o mama singura care devina una dintre cele mai de succes femei din Statele Unite datorita inventiilor sale. 

 

Me and Earl and the Dying

Regizor: Alfonso Gomez-Rejon

Distributie: Jon Bernthal, Nick Offerman, Olivia Cooke, Matt Bennett

Data lansarii: 25 ianuarie 2015

 

Greg (Thomas Mann) este un licean excentric, care isi propune ca in ultimul an de liceu sa faca parodii ale filmelor clasice ale cinematografiei alaturi de prietenul sau, Earl (RJ Cutler). Toate acestea se intampla in timp ce mama sa (Connie Britton) il roaga pe Greg sa se imprieteneasca cu o colega de clasa (Olivia Cooke) bolnava de leucemie.


 

The Revenant

Regizor: Alejandro González Iñárritu

Distributie: Tom Hardy, Leonardo DiCaprio, Will Poulter, Domhnall Gleeson 

Data lansarii: 22 ianuarie 2016

 

Filmul are la baza romanul omonim scris de Michael Punke despre un colonist american din anii 1820, care incearca sa se razbune pe persoanele care l-au lasat sa moara in padure, dupa ce a fost atacat si ranit grav de un urs. Scenariul filmului a fost scris de Mark L. Smith si Alejandro Gonzalez Inarritu.  Leonardo DiCaprio joaca pe Hugh Glass, un vanator de blanuri si un membru al unei expeditii in Muntii Stancosi, unde este prins si atacat de un urs. In mod miraculos, acesta nu moare, dar este lasat in urma de ceilalti. Cand acestia cedeaza, langa el raman doi mercenari care pur si simplu il vegheaza si asteapta sa il ingroape, dupa ce moare. Mercenarii il abandoneaza pe Glass, dar, in mod miraculos, acesta isi revine si incearca sa ii gaseasca si sa razbune pe cei care l-au lasat sa moara.


 

St. James Place

Regizor: Steven Spielberg

Distributie: Tom Hanks, Amy Ryan, Alan Alda, Mark Rylance

Data lansarii: 16 octombrie 2015

 

Filmul are la baza incidentul U-2 1960, in timpul caruia avocatul James Donovan (Tom Hanks) este recrutat de CIA pentru a negocia salvarea lui Francis Gary Powers, un pilot american al caruia avion s-a prabusit in Uniunea Sovietica.   

 

Steve Jobs

Regizor: Danny Boyle

Distributie: Michael Fassbender, Kate Winslet, Sarah Snook, Seth Rogen

Data lansarii: 9 octombrie 2015

 

Scenariul scris de Aaron Sorkin are la baza biografia lui Steve Jobs, scrisa de Walter Isaacson si care a devenit cartea cel mai bine vanduta in 2011 in Statele Unite, dupa decesul cofondatorului companiei Apple.

 

Filmul va avea o abordare diferita de cea cu Ashton Kutcher de anul trecut, se va axa pe trei momente cheie din viata lui Jobs, in care a cladit imperiul Apple. "Filmul va contine 3 scene si toate se petrec in timp real" a dezvaluit acesta spre entuziasmul cinefililor. "Nu vor exista taieturi si fiecare scena va avea loc inaintea lansarii unui produs. Prima va avea loc inainte de a fi lansat MAC, a doua inainte de lansarea  NeXT dupa ce a parasit Apple iar a treia va fi  inainte de iPod" a povestit Sorkin, in urma cu mai mult timp.


 

Suffragette

Regizor: Sarah Gavron

Distributie: Helena Bonham Carter, Meryl Streep, Carey Mulligan, Ben Whishaw

Data lansarii: 11 septembrie 2015

 

Productia are in prim plan povestea catorva activiste ale societatii care au luptat pentru dreptul la vot al femeilor din Marea Britanie, axandu-se pe nedreptatile pe care le-au avut de infruntat cu statul britanic pentru a pune in aplicare acest drept. 


 

Trumbo 

Regizor: Jay Roach

Distributie: Bryan Cranston, Elle Fanning, Diane Lane, Helen Mirren

 

In anii '40, cariera de succes a scenaristului Dalton Trumbo (Bryan Cranston) are de suferit dupa ce numele lui apare pe o lista neagra din cauza preferintelor politice. Filmul prezinta povestea lui Trumbo si lupta acestuia cu jurnalista Hedda Hopper (Helen Mirren) intr-un razboi in care sunt implicate toate numele importante de la Hollywood, de la John Wayne la Kirk Douglas si Otto Preminger. 


 

Carol

Regizor: Todd Haynes

Distributie: Rooney Mara, Cate Blanchett, Sarah Paulson, Cory Michael Smith

 

Actiunea are loc in anii '50, in New York, unde un vanzator dintr-un magazin viseaza la o viata mai buna si se indragosteste de o femeie in varsta, casatorita. 

 

The Sea of Trees

Regizor: Gus Van Sant

Distributie: Matthew McConaughey, Naomi Watts, Ken Watanabe, Katie Aselton 

 

In Sea of Trees, Matthew McConaughey joaca rolul unui american cu tendinte suicidale, care incearca sa isi puna capat zilelor. Insa, chiar in padurea densa si indepartatea unde alege sa faca acest gen, intalneste un barbat japonez ratacit (Ken Watanabe) cu care se imprieteneste. Naomi Watts va juca rolul sotiei lui Matthew McConaughey.


 

Snowden

Regizor: Oliver Stone

Distributie: Shailene Woodley, Joseph Gordon-Levitt, Scott Eastwood, Nicolas Cage

Data lansarii: 25 decembrie 2015

 

filmul are la baza cartile The Snowden Files a lui Luke Harding si Time of the Octopus a lui Anatoly Kucherena si prezinta povestea lui Edward Snowden (Joseph Gordon-Levitt), un analist imformatician, fost angajat al CIA si NSA care a fost acuzat de tradare dupa ce a publicat mai multe informatii clasificate despre felul in care functioneaza programul de supraveghere online initiat de guvernul american. 

 

CEL MAI BUN REGIZOR

Sarah Gavron, "Suffragette"

Todd Haynes, "Carol"

Alejandro González Iñárritu, "The Revenant"

David O. Russell, "Joy"

Steven Spielberg, "St. James Place"

Quentin Tarantino, "The Hateful Eight"

 

CEL MAI BUN ACTOR IN ROL PRINCIPAL

Don Cheadle, “Miles Ahead”

Leonardo DiCaprio, "The Revenant"

Michael Fassbender, "Steve Jobs"

Jake Gyllenhaal, "Southpaw"

Jason Segel, "The End of the Tour"

Bryan Cranston, "Trumbo"

 

CEA MAI BUNA ACTRITA IN ROL PRINCIPAL

Cate Blanchett, "Carol"

Viola Davis, "Lila & Eve"

Jennifer Lawrence, "Joy"

Carey Mulligan, "Suffragette"

Saoirse Ronan, "Brooklyn"

Zoe Saldana, "Nina"

 

CEL MAI BUN ACTOR IN ROL SECUNDAR

Bradley Cooper, "Joy"

Samuel L. Jackson, "The Hateful Eight"

Seth Rogen, "Steve Jobs"

Ken Watanabe, "The Sea of Trees"

Forest Whitaker, “Southpaw”

Mark Rylance, "St. James Place"

 

CEA MAI BUNA ACTRITA IN ROL SECUNDAR

Helena Bonham Carter, "Suffragette"

Melissa Leo, "Snowden"

Rooney Mara, "Carol"

Ellen Page, "Freeheld"

Naomi Watts, "The Sea of Trees"

Helen Mirren, "Trumbo"


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies