marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiile Cesar 2016.  "Dheepan", regizat de Jacques Audiard, nominalizat la cel mai bun film francez. Ce actori au primit nominalizare pentru interpretare

Filmele "Dheepan" de Jacques Audiard, "Fatima" de Philippe Faucon, "Mustang" de Deniz Gamze Erguven, "La Loi du marché" de Stéphane Brizé si "Marguerite" de Xavier Giannoli au fost nominalizate la categoria ''Cel mai bun film francez'' a Premiilor César, echivalentul francez al Oscarurilor americane, relateaza AFP miercuri.

Premiile Cesar 2016. Dheepan , regizat de Jacques Audiard, nominalizat la cel mai bun film francez. Ce actori au primit nominalizare pentru interpretare

Potrivit anuntului facut de Academia Arta si Tehnica Cinematografica din Franta, care acorda anual aceste distinctii, la aceasta categorie au mai fost nominalizate "Mon roi" al regizoarei Maiwenn, "La tete haute" de Emmanuelle Bercot si "Trois souvenirs de ma jeunesse" al lui Arnaud Desplechin.

"Dheepan", care prezinta odiseea a trei refugiati sri-lankezi in Franta, a fost recompensat anul trecut cu Palme d'Or la Festivalul international de Film de la Cannes, iar "Mustang", oda inchinata libertatii de catre regizoarea franco-turca Deniz Gamze Erguven, va reprezenta Franta la premiile Oscar, fiind nominalizat la categoria ''Cel mai bun film intr-o limba straina''.

La categoria ''Cel mai bun actor'' concureaza in acest an Gérard Depardieu ("Valley of Love"), Vincent Lindon ("La loi du marché"), Fabrice Luchini ("L'Hermine"), Jean-Pierre Bacri ("La vie tres privée de monsieur Sim"), Vincent Cassel ("Mon roi"), François Damiens ("Les Cowboys") si Antonythasan Jesuthasan ("Dheppan").


Catherine Deneuve ("La Tete haute"), Isabelle Huppert ("Valley of Love") si Catherine Frot ("Marguerite") figureaza printre cele sapte nominalizate la categoria ''Cea mai buna actrita'', in care mai sunt in cursa actrita marocana Loubna Abidar ("Much Loved") si cea algeriana Soria Zeroual ("Fatima"), precum si Emmanuelle Bercot ("Mon roi") si Cécile de France ("La Belle saison").

Premiile Cesar 2016 se vor acorda la 26 februarie, la Paris.

 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies