marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiere la cinema in luna noiembrie: Argo, Dredd, Cloud Atlas. 19 filme pe care abia astepti sa le vezi

Argo in regia lui Ben Affleck, Cloud Atlas al fratilor Wachowski, Dredd cu Karl Urban,dar si Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II  sunt cateva dintre marile premiere ale lunii noiembrie la cinema, in Romania.

Upside Down/ Intre doua lumi
Regie: Juan Diego Solanas
Distributie: Kirsten Dunst, Jim Sturgess
Data: 2 noiembrie

Kirsten Dunst si Jim Sturgess sunt protagonistii unei povesti de iubire neobisnuite. Ce-ai face daca femeia pe care o iubesti traieste intr-un univers paralel cu al tau, situat deasupra ta si pe care nu-l poti vizita? Drama romatica SF Upside Down este povestea lui Eve (Kirsten Dunst) si a lui Adam (Jim Sturgess) doi tineri care traiesc in doua lumi paralele situate una deasupra celeilalte si unde totul functioneaza in oglinda. Lumea de deasupra este o planeta a bogatiei si a luxului, in timp ce jos se afla un taram al celor mai putin favorizati. Adam care se indragosteste in copilarie de Eve va fi in stare de orice pentru a o recupera pe aceasta desi sunt despartiti de regulile opuse din cele doua lumi.

 

Silent Hill: Revelation
Regie: Michael J. Bassett
Distributie: Sean Bean, Radha Mitchell,
Data: 2 noiembrie

Seria horror Silent Hill revine pe marile ecrane. Heather Mason si tatal ei au fost pe fuga, mereu cu un pas inaintea fortei periculoase pe care ea nu o intelege pe deplin. Acum, in ajunul celei dea 18-a zi de nastere a ei, chinuita de cosmaruri ingrozitoare si de disparitia tatalui ei, Heather descopera ca nu este cine crede ca este. Revelatia o duce mai adanc intr-o lume demonica, ce o ameninta sa ramana prinsa in capcana pentru totdeauna.


 

Love is All You Need/ Te iubesc oricum
Regie: Susanne Bier
Distributie: Pierce Brosnan, Trine Dyrholm
Data: 2 noiembrie

Te iubesc oricum este noul film al laureatei cu Oscar, Susanne Bier, o comedie romantica cu Pierce Brosnan si Trine Dyrholm, al carei scenariu e scris de Bier impreuna cu Anders Thomas Jensen.Philip (Brosnan), un englez care traieste in Danemarca, este un vaduv singuratic si tata al unei fete care tocmai urmeaza sa se marite. Ida e o coafeza din Danemarca care se recupereaza dupa un tratament de chimioterapie si care tocmai a fost parasita de sot pentru o femeie mai tanara, Tilda. Destinele acestor doua suflete ranite sunt pe cale sa se interesecteze atunci cand cei doi se imbarca intr-o calatorie spre Italia, acolo unde urmeaza sa aiba loc nunta lui Patrick, fiul lui Philip, cu Astrid, fiica Idei.

 

Si caii sunt verzi pe pereti
Regie: Dan Chisu
Distributie: Adrian Titieni, Dragos Bucur, Ionut Visan
Data: 2 noiembrie

Si caii sunt verzi pe pereti in regia lui Dan Chisu, este o poveste despre iluzia de a te imbogati in Romania. Intr-o tara in care povestile izbitoare de a te imbogati sunt peste tot, cineva crede ca un astfel de lucru nu este doar posibil, dar este si usor realizabil. Povestea urmeaza doua destine: cel al unui cuplu de tineri, care ar fi putut deveni bogati, celalalt urmareste povestea a doi adulti, care din cauza lipsei lor de cunostinte atunci cand vine vorba de tehnologia moderna, sunt pacaliti de un spam primit pe e-mail, intra intr-o loterie online falsa si pierd toate economiile lor. Povestile se intalnesc la sfarsit, cand se pierde orice speranta si refuza singura lor sansa de a se imbogati.

 

Argo
Regie: Ben Affleck
Distributie: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman
Data: 12 noiembrie

Ben Affleck aduce pe marile ecrane ca regizor si actor una dintre cele mai ciudate operatiuni din istoria CIA. Povestea filmului este bazata pe dosare reale, facute publice de CIA in 1997, tratand colaborarea guvernelor din Canada si SUA in vederea salvarii a 6 diplomati americani pe fundalul crizei ostaticilor din Iran din 1979. Expertul CIA Tony Mendez (Affleck) concepe un plan ingenios pentru extragerea celor 6 de pe teritoriul Iranului. Tot in Argo joaca John Goodman (The Big Lebowski, The Artist) si Bryan Cranston (serialul Breaking Bad). Poate Hollywood-ul sa salveze ziua la final? Pelicula a facut incasari spectaculoase in SUA si a fost extrem de laudata fiind una dintre favortile Premiilor Oscar in 2013.

Dredd 3D
Regizor:Pete Travis
Distributie: Karl Urban, Olivia Thirlby,Lena Headey
Data: 12 noiembrie

The Avengers, The Dark Knight Rises si The Amazing Spider-Man nu sunt singurele filme cu super eroi ale anului. O alta pelicula inspirata din benzile desenate, pe care amatorii genului o asteapta cu sufletul la gura este Dredd. Povestea din Dredd este plasata intr-un viitor dominat de violenta, in care legile sunt ignorate, astfel incat prevenirea si pedepsirea infractiunilor cade cu totul in sarcina politiei.Protagonistul, Judge Dredd, face echipa cu o agenta tanara, Cassandra Anderson (Olivia Thirlby), pentru a distruge reteaua celor care fac trafic cu un drogul numit SLO-MO, al carui efect este acela de modificare a realitatii. Personajul negativ al peliculei este Medeline „Ma-Ma” Madrigal, interpretata de Lena Headey (Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Game of Thrones). Filmul a primit recenzii pozitive si a fost declarat mai bun decat cel cu Sylvester Stallone din 1995.
 

Killer Joe/ Joe, asasin in timpul liber
Regizor: William Friedkin
Distributie: Matthew McConaughey, Emile Hirsch,  Juno Temple
Data: 12 noiembrie

Orice viata are un pret? Asta este intrebarea cu care se confrunta Chris Smith, un vanzator ambulant de droguri care tanjeste dupa o pauza. Cand marfa ii este furata chiar de mama lui, el trebuie sa faca repede rost de 6,000 de dolari sau va fi omorat. Thrillerul regizat de William Friedkin  promite sa nu dezamageasca pe cei care adora scenele de violenta  neasteptate si de umor negru.

 

Celeste and Jesse Forever / Celeste si Jesse pentru totdeauna
Regizor: Lee Toland Krieger
Distributie: Rashida Jones, Andy Samberg, Elijah Wood
Data: 12 noiembrie


Filmul prezinta povestea lui Celeste (Rashida Jones) si Jesse (Andy Samberg), un cuplu in pragul divortului, insa incearca sa pastreze relatia de prietenie dintre ei, cu toate ca fiecare din fostii parteneri a inceput o noua relatie. Filmul are multe intorsaturi si rasturnari de situatie si trece rapid de la comedie la drama, de la ras si amuzament, la plans si tristete.

Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II 
Regie: Bill Condon Distributie: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
Data: 16 noiembrie


Evenimentul cinematografic al deceniului, asa cum il numesc producatorii de la Summit Entertainment, Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II marcheaza finalul unei ere pentru Kristen Stewart, Robert Pattinson si Taylor Lautner, dar si pentru milioanele de adolescenti indragostiti de povestea de iubire dintre un vampir si o muritoare. Ultima parte a seriei Amurg, devenita fenomen printre cinefilii adolescenti, o are in centrul atentiei pe Bella ca vampir incercand sa-si apare fetita Renesmee. Pelicula se anunta una plina de suspans pentru ca cei doi eroi ai seriei, Bella si Edward, se lupta acum sa-si salveze familia.


Finding Nemo 3D - In cautarea lui Nemo

Regie: Andrew Stanton, Lee Unkrich
Distributie: Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould
Data: 16 noiembrie

Dupa fantasticul succes obtinut de The Lion King 3D - incasari de 427 de milioane de dolari si doua saptamani in fruntea box-office-ului american- oficialii Disney pregatesc si alte lansari. Finding Nemo - In cautarea lui Nemo ajunge si in Romania in varianta tridimensionala din a doua jumatate a lunii noeimbrie. Filmul de animatie urmareste aventurilor pestilor Marlin (voce Albert Brooks) si Nemo (voce Alexander Gould), care se ratacesc in Marea Bariera de Corali, iar ultimul ajunge pana in acvariul unui medic stomatolog. Nemo o intalneste pe Dory (voce Ellen DeGeneres), iar cei doi vor incerca sa se intoarca teferi acasa. Finding Nemo a fost lansat initial in 2003 si a castigat un Oscar pentru „cel mai bun film de animatie”. A avut incasari de peste 867 milioane de dolari, fiind pe locul secund in acel an.


O luna in Thailanda

Regie: Paul Negoescu
Distributie: Ionut Grama, Ioana Anastasia Anton,  Raluca Aprodu
Data: 16 noiembrie

O luna in Thailanda, debutul in lungmetraj al lui Paul Negoescu spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu), care, in noaptea Anului Nou, descopera ca nu este multumit de viata lui sentimentala si decide sa se desparta de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). El porneste intr-o calatorie prin cluburile si petrecerile bucurestene in cautarea fostei iubite (Sinziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevaratDin distributie mai fac parte actorii Tudor Aron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Raileanu, Ionut Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotlet, Stefan Munteanu, Simona Ghita.

Cloud Atlas
Regie: Tom Tykwer, Andy si Lana Wachowski
Distributie: Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant
Data: 23 noiembrie


Creatorii seriei Matrix vor sa schimbe istoria filmului SF cu un nou concept uluitor. Cloud Atlas este adaptarea romanului cu acelasi nume scris de David Mitchell, iar primele imagini au impresionat cinefilii. Cloud Atlas este centrat pe sase istorii interconectate, plasate in diferite perioade si tari, din secolul 19 pana intr-un viitor indepartat, post-apocaliptic. Scenariul complex si incitant urmareste o varietate de personaje care se invart in sase universuri diferite, la intervale de timp diferite, fiecare actor interpretand mai multe roluri in aceste povesti, ceea ce constituie o provocare pentru protagonisti. Pe langa poveste, filmul promite sa atraga la nivel vizual, prin costume si  machiaj.

 

Ho Ho Ho 2
Regie: Jesus del Cerro
Distributie: Andreea Marin Banica, Dragos Bucur, Gheorghe Visu, Dana Rogoz
Data: 23 noiembrie

Acum 3 ani cinematografele gazduiau primul film romanesc cu tema centrala Craciunul. Comedia Ho Ho Ho, cu Stefan Banica si Bogdan Iancu in rolurile principale a fost un succes de casa atat pe marele cat si pe micul ecran. V-o inchipuiti pe Andreea Marin Banica, purtand ochelari cu rame groase, dar mai ales o mustata generoasa? O puteti "admira" in aceasta ipostaza in Ho Ho Ho 2 - "O Loterie de Familie", o comedie savuroasa despre o fetita orfana care are norocul sa gaseasca intr-o zi un bilet de loterie castigator.
 

 

Here Comes The Boom
Regie: Frank Coraci
Distributie: Kevin James, Salma Hayek,  Henry Winkler
Data: 23 noiembrie

Here Comes The Boom este o comedie recomandata persoanelor de toate varstele. Scott Voss (Kevin James) preda biologie la un liceu. Tipic colegilor lui profesori, Scott nu mai crede in “puterea” sistemului de invatamant si cauta tot felul de metode pentru a evita efortul. Ceea ce apreciaza, insa, este programul de muzica in liceu… exact acel program care urmeaza sa fie anulat din lipsa de fonduri. Pentru ca nu accepta ideea ca tocmai ceva asa de bun sa fie distrus, Scott cauta o metoda pentru a aduna banii necesari salvarii programului. Solutia gasita? Vrea sa lupte in UFC (Ultimate Fighting Championship).

 


Alex Cross
Regie: Rob Cohen
Distributie: Tyler Perry, Matthew Fox, Rachel Nichols
Data: 23 noiembrie

Filmul este o adaptare a cartii lui James Patterson "I, Alex Cross", iar actorul Tyler Perry joaca rolul titular al detectivului care a fost interpretat de Morgan Freeman in celelalte ecranizari - Kiss the Girls si Along Came a Spider. Alex Cross (Tyler Perry) si partenerul sau Tommy Kane (Ed Burns) pornesc pe urmele criminalului Michael Sullivan (Matthew Fox). Cand Cross il opreste pe acestea din uciderea uneia din victimele sale, criminalul decide sa o ucida pe sotia detectivului intr-un stil foarte sadic.

 

Les Infideles
Regie: Emmanuelle Bercot, Fred Cavayé
Dsitributie: Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Lionel Abelanski
Data: 23 noiembrie
 

Les Infideles este o comedie frantuzeasca interzisa mionorilor si care a starnit numaroase controverse in Franta din cauza scenelor sexuale si care denigreaza femeile. Les Infideles este un film despre infidelitatea masculina si numeroasele ei variatiuni, vazuta de 8 regizori printre care se numara si Jean Dujardin si Michel Hazanavicius. Premiat cu Oscar in 2012, Jean Dujardin, este regizor, scriitor si actor in aceasta comedie formata din 7 povestioare despre arhetipurile adulterelor pariziene. Ni se propune o imagine degajata, comica si uneori indecenta ca relatiilor extraconjugale.

Stolen - Jaf contra cronometru
Regie:Simon West
Distributie: Nicolas Cage, Malin Åkerman, Josh Lucas
Data: 30 noiembrie
 

Nicolas Cage joaca rolul unui tata, fost puscarias, care lupta sa-si recupereze fiica din mainile unui fost coleg de infractiuni. In stilul oricarui film cu Nicolas Cage si acesta are impuscaturi, bombe, foc, efecte speciale, bataie, moarte, si dragostea unui tata pentru fetita lui. Pentru amatorii genului, pelicula seamana cu un alt film de actiune Taken cu Liam Neeson.

Cinci eroi de legenda 3D /Rise of the Guardians 3D
Regie: Peter Ramsey
Distributie: Hugh Jackman, Alec Baldwin si Isla Fisher
Data: 30 noiembrie

Cinci eroi de legenda 3D (Rise of the Guardians 3D) este aventura spectaculoasa care spune povestea unor eroi cu aptitudini iesite din comun. Cand lumea e amenintata de Pitch, un spirit diabolic, cinci eroi de legenda trebuie sa-si uneasca fortele pentru prima data ca sa protejeze sperantele, credinta si imaginatia copiilor din toata lumea.


Red Lights / Dincolo de intuneric 
Regie: Rodrigo Cortes
Distributie: Sigourney Weaver, Robert De Niro, Cillian Murphy
Data: 30 noiembrie

Thrillerul supranatural Red Lights ne ofera perspectiva de a vedea cum stau lucrurile prin ochii unor oameni de stiinta sceptici. Dr. Margaret Matheson si asistentul ei Dr. Tom Buckley se folosesc de stiinta si rationamentul ei pentru a demonta miturile create in jurul fenomenelor paranormale si a demonstra ca spiritistii si clarvazatorii, toti cei care pretind ca poseda puteri si abilitati supernaturale nu sunt altceva decat niste sarlatani.

 

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies