marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiere la cinema: Jason Statham si Melissa McCarthy fac o echipa exploziva in comedia "Spy"

Premierele saptamanii:

1. Spy

2. Pheonix

Premiere la cinema: Jason Statham si Melissa McCarthy fac o echipa exploziva in comedia Spy

Din 5 iunie la cinema:

Spy/Spioana
Regie: Paul Feig
Distributie: Jason Statham, Melissa McCarthy, Jude Law
Data: 5 iunie

In "Spy", Susan Cooper este un analist CIA modest, care lucreaza la birou, si eroul necunoscut din spatele celor mai periculoase misiuni ale agentiei. Dar cand partenerul ei iese din retea si un alt agent de top este compromis, ea se ofera voluntara sa lucreze sub acoperire ca sa se infiltreze in lumea unui dealer de arme mortale si sa prevena o criza globala.

 

 

Pheonix
Regie: Christian Petzold
Distributie: Nina Hoss, Nina Kunzendorf, Ronald Zehrfeld
Data: 5 iunie

 

Phoenix este o poveste cutremuratoare despre puterea iubirii, despre identitate si renastere. Nelly este o supravietuitoare a Holocaustului care se intoarce din propria "cenusa" in orasul natal, Berlin, precum pasarea mitologica, Phoenix. Dupa ce un doctor i-a refacut chipul complet desfigurat, ea il cauta pe Johnny, sotul ei, despre care nu mai are nicio veste. intre timp, Johnny o crede moarta si cauta o modalitate de a-i mosteni averea. Nelly intra in viata lui sub o alta identitate pentru a descoperi daca este sau nu un tradator.

 

 

Alte filme de vazut la cinema:

 

 

 

San Andreas
Regie:Brad Peyton
Distributie: Dwayne Johnson, Carla Gugino
Data: 29 mai

Povestea filmului "San Andreas" are loc dupa ce un cutremur puternic loveste California si produce distrugeri uriase. Personajul principal la fi un pilot de elicopter, interpretat de Dwayne Johnson, care va face o calatori periculoasa de-a lungul statului pentru a-si recupera fiica pierduta, alaturi de sotia lui, interpretata de Carla Gugino.

 


Woman in Gold
Regie:Simon Curtis
Distributie: Helen Mirren, Ryan Reynolds
Data: 29 mai

Maria Altmann, o refugiata evreica ajunsa la batranete, vrea sa readuca in familie o imagine a matusii sale, expusa intr-un important muzeu din Viena. Doar ca imaginea nu e altceva decat „Mona Lisa Austriei”, o pictura de-a lui Gustav Klimt, devenita celebra. Tabloul a fost luat cu forta de nazisti din casa familiei Altmann, iar Maria a fost obligata sa plece, lasand in urma tot ce a iubit. Dupa zeci de ani, ea e determinata sa faca dreptate. Cu ajutorul unui tanar avocat, Maria Altmann va da in judecata guvernul austriac pentru a recupera tabloul care o infatiseaza pe matusa ei.
 


Comoara
Regie: Corneliu Porumboiu
Distributie: Radu Banzanu, Toma Cuzin
Data: 29 mai


Comoara, noul film al lui Corneliu Porumboiu, a fost selectat la Cannes in editia din acest an. Filmul spune povestea lui Costi, care lucreaza la primarie si duce o viata linistita, cum ii place lui sa spuna. Seara obisnuieste sa-i citeasca povesti fiului sau de 6 ani. Preferata lor e "Robin Hood". Intr-o seara, un vecin il roaga sa-i imprumute niste bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vanzare. Costi ezita, l-ar imprumuta pe vecin, dar asta i-ar periclita linistea, are si el credite la banca. Il refuza si se intoarce la fiul sau si la Robin Hood. Vecinul revine. Ii spune ca in satul bunicilor sai exista o legenda: se zice ca strabunicul sau ar fi ingropat o comoara in curtea casei, inainte de venirea comunistilor la putere. In cazul in care Costi va plati pe cineva cu un detector de metale si vor gasi comoara, o vor imparti jumatate - jumatate. Costi nu sta prea mult pe ganduri. De a doua zi cauta pe cineva cu un detector de metale..

 


 

Poltergeist 3D
Regie: Gil Kenan
Distributie: Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt, Jared Harris
Data: 22 mai

Legendarul cineast Sam Raimi (Spiderman, Evil Dead, The Grudge) si regizorul Gil Kenan (Monster House) readuc povestea horror clasica, despre o familie a carei casa dintr-o suburbie devine bantuita de spirite rele. Familia va fi nevoita sa isi uneasca fortele si sa incerce orice le sta in putinta pentru ca fortele raului sa nu le rapeasca fiica definitiv.

 

 


 

Tomorrowland
Regie: Brad Bird
Distributie: George Clooney, Hugh Laurie
Data: 22 mai

Super productia science fiction Tomorrowland este regizata de Brad Bird (Mission Impossible- Ghost Protocol), iar scenariul a fost scris de Damon Lindelof, creatorul serialului Lost, impreuna cu Jeff Jensen. Subiectul este asemanator cu filmul Close Encounters of the Third Kind (1977) produs de Steven Spielberg, avand la baza intalniri extraterestre si musamalizarea guvernamentala a intamplarilor inexplicabile. Personajul lui Clooney este un geniu inventator nemultumit care trebuie sa salveze planeta cu ajutorul unui copil robot, jucat de Raffei Cassidy.

 

 

Mad Max: Fury Road
Regie: George Miller
Distributie: Tom Hardy, Charlize Theron
Data: 15 mai

 

 

Mad Max: Fury Road continua franciza Mad Max, cu Mel Gibson, lansata in 1979. De aceasta data, Mel Gibson este inlocuit cu Tom Hardy, greu de recunoscut in prima parte a trailerului. Noul film promite o intoarcere la atmosfera distopica ce a definit aceasta serie cinematografica si va aduce o societate anarhica, pentru care legile si regulile nu mai exista. Dar in aceasta lume sangeroasa exista doi rebeli care ar putea rasturna totul si instaura ordinea. Max incearca sa isi revina dupa ce si-a pierdut sotia si copilul si se lupta cu toti cei care ii ies in cale si il ameninta. Insa, mai exista un alt personaj interesant, Furiosa (Charlize Theron) o femeie rasa complet in cap, cu o aparitie de razboinica, care incearca sa supravietuiasca in desertul sangeros.

 



Modifică setările cookies