marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiere la cinema: Bruce Willis e si mai greu de ucis in A Good Day to Die Hard

Premiere la cinema: Bruce Willis e si mai greu de ucis in A Good Day to Die Hard

www.procinema.ro iti spune ce nu trebuie sa ratezi in urmatoarele saptamani in cinematografe. CLICK aici pentru programul complet de la toate cinematografele din tara

 


Din 15 februarie la cinema:


A Good Day to Die Hard/ Si mai greu de ucis
Regie: John Moore
Distributie: Bruce Willis, Jai Courtney,  Mary Elizabeth Winstead
Data: 15 februarie

La 57 de ani, Bruce Willis este si mai greu de ucis. De aceasta data, John McClane (Bruce Willis) se confrunta cu cea mai mare provocare de pana acum, una cu ramificatii in toata lumea, caci fiul sau biologic instrainat Jack Gennero (Jai Courtney) este prins in itele unei complicate povesti in care este implicat si un mafiot rus.Tatal si fiul fac din acest punct tot posibilul pentru a-si proteja unul altuia vietile si de a elimina pericolul care paste asupra democratiei. McClane porneste iar intr-o misiune de salvare desfasurata in stilul sau caracteristic din care nu vor lipsi focurile de arme, bombele si adrenalina. Actiunea filmului se muta din SUA in Rusia. Personajele negative vor fi jucate de Cole Hauser si frumoasa rusoaica Yuliya Snigir.
 


 

Beautiful Creatures / Cronicile Casterilor: A 16-a luna
Regie: Richard LaGravenese
Distributie: Alice Englert, Viola Davis, Emma Thompson
Data:15 februarie

Puteri magice, peisaje fantastice si o poveste de dragoste intre doi adolescenti in sala de clasa - pe scurt noul "Twilight" asa cum a fost denumit filmul Beautiful Creatures. Povestea il urmareste pe Ethan Wate (Alden Ehrenreich), un elev de liceu popular, care detesta faptul ca locuieste in oraselul Gatlin din Carolina de Sud fiindca aici nu se intampla niciodata vreun eveniment iesit din comun. Visurile baiatului sunt bantuite de imaginea unei fete frumoase pe care Ethan nu a intalnit-o niciodata. Atunci cand Lena Duchaness (Alice Englert), o fata de 16 ani care aspira la o viata normala fiindca este victima unui blestem ce ii loveste familia de mai multe generatii, ajunge in oras, Ethan se trezeste implicat in aventuri spectaculoase si periculoase.In vreme ce Lena se straduieste sa mascheze faptul ca ea insasi este inzestrata cu puteri supranaturale, Ethan dezgroapa secrete intunecate despre familiile amandurora, depre istoria lor si despre orasul lor, dorind sa inteleaga motivul pentru care se simte atat de atras de aceasta fata si sa explice strania conexiune dintre ei.



 

 

Promised Land / Taramul Fagaduintei
Regie: Gus Van Sant
Distributie: Matt Damon, Frances McDormand, John Krasinski
Data: 15 februarie

Apa otravita si toxica, cutremure de pamant, panzele freatice si rauri contaminate, pamanturi otravite, aer ucigas. Nu, nu este cadrul unui film futuristic apocaliptic. Promised Land, cel mai recent film cu Matt Damon si John Krasinski ataca o problema de mediu extrem de controversata legata de exploatarea gazelor de sist prin mult discutata metoda a fractionarii hidraulice impotriva careia lupta organizatii ecologice din toata lumea, cerand interzicerea ei. Promised Land urmareste povestea lui Steve Butler (Matt Damon), un reprezentant al unei companii de exploatare a gazului. Steve e trimis la McKinley, un orasel de provincie, impreuna cu colega sa Sue Thomason (laureata cu Oscar Frances McDormand). In ultimii ani orasul a fost lovit puternic de recesiunea economica, asa ca cei doi sunt convinsi ca localnicii vor ceda imediat propunerii lor de a le ceda drepturile de a fora pe pamanturile lor, privindu-i ca pe niste salvatori. Insa ceea ce parea la inceput o misiune de rutina de rezolvat intr-o vizita extrem de scurta se complica pe plan profesional din cauza apelului lui Frank Yates (Hal Holbrook, laureat cu Oscar), un respectat profesor din oras, care isi cheama concetatenii la o mai atenta considerare a ofertei celor doi corporatisti, dar si pe plan personal, dupa ce Steve face cunostinta cu Alice (Rosemarie DeWitt). Cand in peisaj isi face aparitia si Dustin Noble (John Krasinski), un ecologist versat, lucrurile se incing si miza creste periculos, atat cea personala, cat si cea profesionala.

 


 

 

Ce alte filme mai poti vedea la cinema in aceasta perioada:

 

Broken City / Orasul Corupt
Regie: Allen Hughes
Distributie: Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones
Data: 8 februarie

 

"Dovada poate fi o arma puternica" spune sloganul noului film al lui Mark Wahlberg, Russell Crowe si Catherine Zeta-Jones. Filmul este povestea unui politist, devenit investigator privat (Wahlberg), care este angajat de primarul New York-ului (Crowe) pentru a investiga infidelitatea sotiei sale. In momentul in care amantul este gasit mort, investigatorul este atras intr-o conspiratie de avengura politica, plina de jocuri murdare.

 

Identity Thief/ Hoata de Identitate
Regie: Seth Gordon
Distributie: Jason Bateman, Melissa McCarthy, John Cho
Data: 8 februarie
 

Ce se intampla atunci cand un barbat stilat, manierat si mai presus de toate directorul unei corporatii de succes, afla ca identitatea sa a fost furata? Ajunge in situatia de a lua masuri extreme pentru a-si recupera identitatea furata. Si, cand se confrunta direct cu cea care se hranise cu pofta din cardurile si carnetul sau de sofer, totul o ia (foarte comic) razna. Melissa McCarthy ("Bridesmaids", "Fetele Gilmore"), clar, acum pe cai mari, e in plina ascensiune.

 

Lincoln
Regie: Steven Spielberg
Distributie: Daniel Day-Lewis, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones

 

Filmul lui Steven Spielberg promite sa fie profund si intens, o radiografie complexa si amanuntita a ultimelor momente ce il leaga pe cel de-al 16-lea presedinte american de istoria politica a Statelor Unite. Cu Daniel Day-Lewis in rolul faimosului presedinte american, Lincoln este o drama ce se concentreaza pe votarea celui de-al 13 amendament, legea prin care sclavia a fost interzisa in Statele Unite. In 1862, presedintele republican si abolitionistul Abraham Lincoln emancipeaza negrii din statele confederate din Sud. Dupa victoria prezidentiala obtinuta in 1860, statele din Sud isi declara independenta. Razboiul de secesiunie se incheie cu victoria Nordului. Filmul a primit 7 nominalizari la Globurile de Aur 2013 si 12 nominalizari la Oscar 2013.
 

Amour
Regie: Michael Haneke
Distributie: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert

 

Castigator al Palme d'Or la Cannes in 2012 si nominalizat de 5 ori la Oscar 2013, Amour este o poveste despre iubirea matura dintre o femeie pe moarte si sotul ei, care incearca sa faca fata bolii acesteia. Georges (Jean-Louis Trintignant) si Anne (Emmanuelle Riva) sunt doi octogenari, fosti profesori de muzica si oameni cultivati. Fiica lor muziciana, traieste in strainatate cu familia ei. Intr-o zi, Anne are un accident. Dragostea care leaga cuplul va fi supusa unei dure incercari.
 

Silver Linings Playbook / Terapie pentru Happy-end
Regie: David Owen Russell
Distributie: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence. Robert De Niro

Daivd O. Russell, regizorul unor filme apreciate ca The Fighter sau Three Kings revine in atentia fanilor cu o comedie-drama, in care rolurile principale sunt jucate de Bradley Cooper si Jennifer Lawrence. Filmul spune povestea lui Pat Peoples (Bradley Cooper)  un fost profesor care a petrecut patru ani intr-o institutie care trateaza bolile mintale si care se muta inapoi cu parintii, dupa ce ani de zile a suferit de bipolarism. Acesta incearca sa se reimpace cu fosta sotie, fiind convins ca nu au trecut decat cateva luni de la plecarea sa. Intre timp, situatia se schimba atunci cand Pat o intalneste pe Tiffany (Jennifer Lawrence), o frumoasa vecina, care are si ea probleme mintale. The Silver Linings Playbook a primit 4 nominalizari la Globurile de Aur 2013 si 8 la Oscar 2013.

 



Modifică setările cookies