marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiera filmului "Snowden" a avut loc la Moscova. "Aici nu este vorba despre mine, ci despre dreptul nostru de a decide"

La Moscova a avut loc premiera filmului "Snowden", in regia lui Oliver Stone. Asta in timp ce faimosul informator, cel care a dezvaluit amploarea spionajului electronic american, a inceput o campanie prin care ii cere lui Brack Obama sa-l gratieze.
Premiera filmului Snowden a avut loc la Moscova. Aici nu este vorba despre mine, ci despre dreptul nostru de a decide

Edward Snowden a dezvaluit, in 2013, amploarea retelei americane de supraveghere electronica, pusa in practica dupa atentatele din 11 septembrie 2001.


Refugiat in Rusia, informatorul a participat prin intermediul unei legaturi video prin satelit, la conferinta de presa organizata, la New York, de cei care militeaza pentru gratierea fostului agent al NSA.

Edward Snowden: "Aici nu este vorba despre mine. Este vorba despre noi, despre dreptul nostru de a decide, despre ce fel de tara vrem sa fim, ce lume vrem sa cladim..."

Amnesty International, Human Rights Watch si puternica Asociatie americana pentru apararea libertatilor civiile inceraca o ultima ofensiva pentru a-l determina pe presedintele Obama sa-i acorde-inainte sa-si incheie mandatul la Casa Alba-gratierea lui Snowden.

Argumentele aparatorilor lui Snowden sunt simple: Chiar daca el recunoaste ca a incalcat legea, dezvaluind secrete de stat, revelatiile ar fi benefice. Pentru ca au dus, in mai multe tari, la amendarea unor legi anti-constitutionale si la o mai buna protejare a vietii private a utilizatorilor de Internet.

Lansarea campaniei coincide cu premiera filmului "Snowden", in regia lui Oliver Stone, care a pledat, si el, pentru gratierea informatorului.

Printre cei care au asistat la prima proiectie se numara si purtatorul de cuvant al presedintelui Putin, Dmitri Peskov.

Totusi, spun comentatorii, sansele ca Edward Snowden sa primeasca iertarea presedintelui Obama sunt firave. Altfel, risca 30 de ani inchisoare in Statele Unite pentru spionaj.

Sursa: Stirile PROTV


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies