marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pozitia copilului: pelicula premiata cu Ursul de Aur la Berlin in acest an a devenit filmul romanesc cu cel mai mare succes la premiera in ultimul deceniu

Filmul "Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, a avut un numar record de spectatori in cinematografele din tara, in primul weekend de lansare - 19.729 de oameni au vizionat pelicula premiata cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin 2013.

Pozitia copilului: pelicula premiata cu Ursul de Aur la Berlin in acest an a devenit filmul romanesc cu cel mai mare succes la premiera in ultimul deceniu

Pozitia copilului este filmul romanesc cu cel mai mare succes la premiera, in ultimul deceniu, surclasand productii ca "Minte-ma frumos", de Iura Luncasu (14.011 in primul weekend) si "Despre oameni si melci", in regia lui Tudor Giurgiu (13.929 spectatori), cele doua titluri autohtone aflate in topul box office-ului pe 2012, se mai spune in comunicatul remis de Parada Film.

 


Potrivit comunicatului, "Pozitia copilului" a excelat si la capitolul incasari, cu 259.217 lei, cele mai mari pentru un film romanesc, in primul weekend, in ultimii 20 de ani.


Pozitia copilului este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer dupa multi-premiatele "Maria" (2003) si "Medalia de onoare" (2010). Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi. Scenariul este semnat de Razvan Radulescu si Calin Peter Netzer.

 

Pozitia copilului a reusit cea mai mare performanta la Festivalul de la Berlin. Filmul cu Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache in rolurile principale abordeaza o lume mai putin explorata in cinematografia autohtona, cea a intimitatii noilor imbogatiti ai Romaniei. "Este un premiu foarte important pentru cariera mea, pentru Romania si confirma valoarea cinematografiei romaneasti. Este unul dintre cele mai mari premii din cinematografia romaneasca, este un eveniment", a spus regizorul Calin Peter Netzer, in varsta de 37 de ani.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies