marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Warner Bros il aduc la viata pe Pinocchio: cine va semna scenariul filmului live action in care joaca Robert Downey Jr.

Studiourile Warner Bros pregatesc o noua adaptare cinematografica a povestii clasice scrise de Carlo Collodi 'Pinocchio' al carei scenariu va fi semnat de scenaristul si regizorul american Paul Thomas Anderson.

Warner Bros il aduc la viata pe Pinocchio: cine va semna scenariul filmului live action in care joaca Robert Downey Jr.

Cooptarea regizorului american in realizarea acestui film reprezinta o surpriza intrucat filmografia acestuia ('There Will Be Blood', 'The Master'...) pare a fi la ani lumina distanta de o poveste pentru copii, comenteaza Le Point. Dar includerea in distributie a actorului Robert Downey Jr., eroul din Iron Man care-l va interpreta pe Geppetto si va fi si coproducator alaturi de sotia sa Susan Downey si Dan Jinks, pare sa explice totul.

Actorul si regizorul sunt prieteni si incearca sa lucreze impreuna de o lunga perioada de timp. Actorul urma sa joace si in ultimul film al lui Anderson, 'Inherent Vice', dar a fost nevoit sa-i cedeze rolul lui Joaquin Phoenix, din cauza programului sau prea aglomerat.

Este, de asemenea, posibil ca regizorul Paul Thomas Anderson, de sase ori nominalizat la Oscar, sa si regizeze noul remake, ce va fi realizat la 75 de ani de la filmul clasic produs de Walt Disney intr-o varianta 'live-action', o tehnica ce combina personaje reale cu personaje animate si care a fost utilizata de Tim Burton in "Alice in Tara Minunilor".

"Pinocchio"
este cel mai recent dintre proiectele 'live-action' propuse sa intre in productie la Hollywood, ceea ce demonstreaza ca povestile si cinematograful continua sa faca impreuna 'casa buna', scrie Le Figaro. Dupa Alice in Tara Minunilor, de Tim Burton, si Cenusareasa lui Kenneth Branagh, proiectele se multiplica. Vor fi produse versiuni 'live-action' ale filmelor animate "Dumbo", "Frumoasa si Bestia" si "Cartea Junglei", ultimul disputat intre Warner si Disney.
 



Modifică setările cookies