marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Petreceti "Doua zile, o noapte" impreuna cu Marion Cotillard, noul film al Fratilor Dardenne

Deux jours, une nuit / Doua zile, o noapte, in regia fratilor Dardenne, cu Marillon Cotillard (La Vie en Rose, Inception, The Dark Knight Rises), castigatoarea Oscar-ului din 2008, va avea premiera vineri, 21 noiembrie, distribuit in Romania de Independenta Film, dupa ce anul acesta a facut parte din Competitia Oficiala a Festivalului de la Cannes.

Petreceti Doua zile, o noapte impreuna cu Marion Cotillard, noul film al Fratilor Dardenne

In film ii veti putea recunoaste si pe Fabrizio Rongione, din celelalte lungmetraje ale Fratilor Dardenne: Rosetta, Le gamin au vélo, L’Enfant, si pe Catherine Salée (La vie d'Adèle). Filmul "Two Days, One Night", ce a fost in competitie la Cannes in 2014, urmareste povestea Sandrei, o muncitoare in fabrica, care pe perioada unui weekend, incearca sa isi convinga colegii sa renunte la bonusuri, pentru ca ea sa-si poata pastra slujba.  Sandra este casatorita si mama a doi copii, insa viata ei este data peste cap, insa chiar cand incearca sa isi revina din depresie, ea este nevoita sa faca fata recensiunii.
 

 

 

 

Jean-Pierre si Luc Dardenne, cunoscuti sub numele de Fratii Dardenne, sunt veterani la Cannes. Ei au deja acasa doua premii Palme d’Or. Un Palme d’Or pentru Rosetta (1999), cel de-al doilea pentru filmul L’Enfant. Jean-Pierre si Luc Dardenne sunt considerati echivalentul francez al cuplului de regizori americani Joel si Ethan Coen. Anul acesta, cei doi au participat in competitia de la Cannes cu cel mai recent film al lor, Deux jours, une nuit.
 
 

Fratii Dardenne, despre ideea filmului:


 
“De ani de zile ne tot gandim sa facem un film despre cineva care e tras pe linie moarta din cauza colegilor - sustinuti din spate cu bonus-uri consistente de conducerea firmei - pe motiv ca ar fi devenit inutil la locul de munca”, Luc Dardenne. “Ce ni s-a parut noua important era sa prezentam pe cineva exclus pe motiv ca ar fi slab sau ineficient. Filmul arata cum acest personaj gaseste totusi puterea si curajul necesar pentru a duce o lupta”, Jean-Pierre Dardenne.

 

 


 
Marillon Cotillard este castigatoarea Oscar-ului 2008 pentru “Cea mai buna actrita intr-un rol principal” pentru filmul muzical-biografic La Vie en Rose / La môme (2007), cu Gérard Depardieu, unde a interpretat rolul cantaretei franceze Edith Piaf. Pe Marillon Cotillard ati mai vazut-o recent in Blood Ties (distribuit anul acesta de Independenta Film), Midnight in Paris, Inception, The Dark Knight Rises, Big Fish, Rust and Bone, Contagion si altele. De asemenea, o veti putea vedea in curand intr-un alt film din competitia Cannes 2014: The Immigrant (2013), in regia lui James Gray, cu Joaquin Phoenix si Jeremy Renner, pelicula care va fi distribuita in Romania tot de Independenta Film.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies