marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

E un film cum nu ai mai vazut niciodata. Regizorul Peter Jackson ii linisteste pe fani dupa ce mega productia The Hobbit a fost criticata

Atunci cand anunta in urma cu un an ca va filma mult asteptatul The Hobbit cu 48 de cadre pe secunde, adica dublu fata de standardul de la Hollywood, regizorul Peter Jackson nu se astepta la valul de reactii negative dupa prezentarea primelor imagini. Neo zeelandezul i-a linistit insa pe fani.

E un film cum nu ai mai vazut niciodata. Regizorul Peter Jackson ii linisteste pe fani dupa ce mega productia The Hobbit a fost criticata

GALERIE FOTO: 55 DE IMAGINI DIN FILMUL THE HOBBIT!


"Asteptati sa vedeti tot filmul" a declarat Peter Jackson castigator a 3 Oscaruri in 2004 pentru filmul The Lord of the Rings: The Return of the King.
 

Cineastul a declarat ca reactiile negative pe care le-a primit in aceasta saptamana cu privire la noua tehnologie cu care a filmat The Hobbit: An Unexpected Journey nu-l vor trage inapoi si ca spera ca cinefilii sa acorde o sansa filmului si sa-l judece singuri.

"Nu ma opresc. Nimeni nu se opreste. Aceasta tehnologie va continua sa evolueze. Este neobisnuit pentru ca nu ai mai vazut un astfel de film. Este o noua experienta, insa nu poate  fi judecata doar pe baza a 10 minute de imagini" a povestit regizorul de 50 de ani. Acesta a declarat ca spera ca cei care l-au criticat sa-si schimbe parerea dupa ce vor vedea filmul complet.


Fanii cartilor lui J. R. R. Tolkien si ai filmului The Hobbit, un prequel de la Lord of the Rings, au ramas ingrijorati dupa ca vestea ca mega productia de 270 de milioane de dolari filmata cu 48 de cadre pe secunda arata ca o telenovela din anii '70,  static si asemenea unui film pentru TV facut de BBC, cum l-au catalogat criticii.


Regizorul Peter Jackson a prezentat miercuri la CinemaCon, conventia anuala a cinefililor tinuta la Los Angeles, primele 10 minute din The Hobbit , insa reactiile au fost in majoritate negative pentru ca lumea si atmosfera din Lord of The Rings nu mai erau aceleasi. Franciza Lord of the Rings a strans incasari de 3 miliarde de dolari la nivel mondial, fiind in topul celor mai profitabile din istorie. La 10 ani dupa lansare, filmele lui Peter Jackson inca fascineaza fanii din lumea intreaga, devenind un reper in cinematografia moderna.  Trilogia a strans 17 premii Oscar, al treilea fiind premiat cu statueta pentru cel mai bun film al anului, in 2003.


 

The Hobbit este primul film mare realizat la Hollywood cu aceasta tehnica despre care regizori ca James Cameron si Peter Jackson au declarat ca reprezinta viitorul cinematografiei. Ambii considera ca prea multa vreme industria cinematografica a stagnat la 24 de cadre pe secunda, iar tehnologia a avansat foarte mult in ultimii ani.

Jackson a marturisit ca folosind 48 de cadre pe secunda se creeaza o imagine mai clara. Ochiul uman nu mai percepe imaginile individual din cauza vitezei crescute. Astfel imaginea capteaza o nuanta puternica de realism. Introducerea unei tehnologii care permite capturarea si vizionarea unui film la 48 de cadre pe secunda inseamna nu numai o fluiditate mult mai mare a miscarii personajelor, dar si o exactitate de doua ori mai mare. Fiecare detaliu va putea sa fie integrat mult mai natural in ansamblul filmului, fiecare miscare accelerata va deveni mai fireasca si filmele de actiune vor prinde o “viata noua”. Jackson a fost avertizat  ca cinefilii ar putea respinge noua tehnologie deoarece ochii nostri au fost obisnuiti prea multa vreme cu 24 de cadre pe secunda.


Pelicula The Hobbit: An Unexpected Journey, una dintre cele mai scumpe produse in ultimii ani reia povestea din romanul "The Hobbit" scris de J. R. R. Tolkien, lansat  in 1937, si este un prequel al trilogiei The Lord of the Rings, lansata in urma cu 10 ani.
 

Peter Jackson a decis sa aduca povestea pe marile ecrane in doua parti: The Hobbit: An Unexpected Journey si "The Hobbit: There and Back Again" pe care le filmeaza simultan. Filmarile au inceput in martie 2011  in Wellington, Noua Zeelanda.

 

 

The Hobbit: An Unexpected Journey ii aduce in fata pe Martin Freeman in rolul lui Bilbo Baggins si Richard Armitage in rolul lui Thorin Oakenshield. In noile aventuri se intorc si alti actori din LOTR: Ian McKellen, Andy Serkis, Hugo Weaving, Cate Blanchett, Christopher Lee, Ian Holm, Elijah Wood si Orlando Bloom.


Filmul va prezenta povestea hobbitului Bilbo Baggins si cum a ajuns acesta sa puna mana pe celebrul inel al puterii. Bilbo pleaca intr-o noua aventura pentru a elibera Regatul Dwarfilor din Erebor, cucerit de dragonul Smaug. Cu ajutorul vrajitorului Gandalf acesta se alatura unei echipe de 13 dwarfi condusi de marele razboinic - Thorin Oakenshield.

 

The Hobbit: An Unexpected Journey va fi putea fi vazut si in Romania incepand cu 14 decembrie.


 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies