marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pentru prima oara in istorie, Festivalul George Enescu va fi transmis in direct in salile de cinematograf!

Grand Cinema Digiplex va difuza live cele mai importante spectacole din cadrul Festivalului George Enescu. Incepand cu 1 septembrie, pentru prima oara in cei peste 50 de ani de istorie ai Festivalului George Enescu, concertele din cadrul acestuia vor fi transmise in direct in salile de cinematograf.

Pentru prima oara in istorie, Festivalul George Enescu va fi transmis in direct in salile de cinematograf!

 

 

Din prima zi a editiei din acest an a Festivalului, Grand Cinema Digiplex va transmite in direct cele mai importante spectacole, oferind publicului iubitor de muzica o experienta culturala unica. Inainte de fiecare reprezentatie, spectatorii vor fi introdusi in atmosfera unica a Festivalului George Enescu inca din foyerul cinematografului, unde se vor putea delecta cu acordurile unui pianist special invitat.


Initiativa Grand Cinema Digiplex de a transmite in direct concertele in salile sale ii are in vedere in special pe cei care nu au avut inca ocazia sa isi achizitioneze bilete pentru festival, pe cei cu o viata profesionala foarte incarcata si cu timp limitat pentru activitati culturale, dar si pe cei aflati, pur si simplu, in cautarea unei experiente alternative de vizionare a spectacolelor.

 


Pentru a introduce spectatorii in atmosfera Festivalului George Enescu, pe toata durata acestuia, Eye-Fi Cafe – cafeneaua din cadrul Grand Cinema Digiplex – va gazdui Enescu Lounge. Inainte de fiecare spectacol, invitatii se vor putea relaxa cu muzica de pian live si vor putea afla detalii inedite despre marii muzicieni ai lumii sau istoria muzicii rasfoind cartile din mica biblioteca amenajata de Librariile Carturesti.


Cea de-a XXI editie a Festivalului George Enescu va aduce pe ecranele de la Grand Cinema Digiplex concerte ale unora dintre cele mai renumite orchestre si ansambluri muzicale din lume: London Philharmonic Orchestra, Orchestre de Paris, Rundfunk – Sinfonieorchester Berlin, Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai, Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, Russian National Orchestra. Serile dedicate operei si baletului vor fi asigurate de compania de dans Vortice din Portugalia. Spectatorii se vor putea delecta cu lucrari semnate de cei mai mari compozitori ai lumii, precum G. Verdi, P.I. Ceaikovski, D. Sostakovici, H. Berlioz, G. Enescu sau S. Prokofiev.

Printre cele mai impresionante reprezentari se numara „The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer”, povestea unui ucigas in serie intors din morti pentru a-si prezenta viata. Spectacolul il are ca narator pe marele actor John Malkovich, nominalizat la Premiile Oscar pentru rolurile sale in „Locuri in inima/Places in the Heart” (1984) si „In bataia pustii/In the Line of Fire” (1993). Spectacolul imbina teatrul cu live reading-ul pe un fundal muzical spectaculos, ce include compozitii de Beethoven, Mozart sau Carl Maria Von Weber. De asemenea, spectatorii se vor putea bucura de o reprezentare de exceptie a lui Victor Rebengiuc in rolul principal al lucrarii de avangarda a muzicii clasice „Gurre-Lieder“, bazata pe o legenda daneza medievala.

 


Avand o traditie de peste 50 de ani, Festivalul George Enescu este cel mai important eveniment cultural international organizat in Romania si un adevarat brand cultural de tara. De-a lungul timpului, pe scena Festivalului au urcat nume mari ale muzicii clasice din intreaga lume.
Biletele transmisiunilor in direct sunt disponibile spre cumparare online, pe www.grandcinemadigiplex.ro, si la casele de bilete ale Grand Cinema Digiplex.

 


Programul complet al spectacolelor Festivalului George Enescu transmise in direct pe ecranele Grand Cinema Digiplex il gasiti aici.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies