marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Penelope Cruz si Javier Bardem denunta "genocidul" din Fasia Gaza. Mai multe personalitati spaniole s-au revoltat impotriva razboiului sangeros

Mai multe personalitati spaniole, printre care actorii Penelope Cruz, Javier Bardem si regizorul Pedro Almodovar, denunta, intr-o scrisoare deschisa, incursiunea armata a Israelului in Fasia Gaza, descriind aceasta actiune ca fiind "un genocid", informeaza hollywoodreporter.com.

Penelope Cruz si Javier Bardem denunta genocidul din Fasia Gaza. Mai multe personalitati spaniole s-au revoltat impotriva razboiului sangeros


Intr-o scrisoare deschisa publicata marti, mai multe personalitati spaniole, intre care regizori, actori, muzicieni si scriitori, au descris actiunea israeliana drept un "genocid".

 


De asemenea, acestia au lansat un apel catre Uniunea Europeana pentru "a condamna atentatele terestre, maritime si aeriene impotriva civilizatiei palestiniene din Fasia Gaza". In scrisoarea deschisa, acestia cer incetarea focului de catre armata israeliana si cer Israelului "sa inceteze asediul, pe care Fasia Gaza il traieste de mai bine de un deceniu".

 

 


In documentul citat se mai spune: "Fasia Gaza trece prin clipe ingrozitoare in aceste zile, asediata si atacata terestru, maritim si aerian. Casele palestinienilor sunt distruse, li se refuza apa, electricitatea si libera circulatie in spitalele si scolile lor, in timp ce comunitatea internationala nu face nimic".
Printre semnatarii scrisorii se numara si regizorii Montxo Armendariz si Benito Zambrano, actorii Lola Herrera, Eduardo Noriega si Rosa Maria Sarda, dar si muzicienii Amaral si Nacho Campillo. Aproximativ 1.100 de palestinieni si 56 de israelieni au decedat in urma bombardamentelor armatei din Israel in Fasia Gaza care au inceput in urma cu trei saptamani, potrivit celui mai recent raport dat publicitatii.

 

Javier Bardem, care a obtinut premiul Oscar in 2008, pentru rolul din "Nu exista tara pentru batrani/ No country for old men", regizat de fratii Joel si Ethan Coen, este cunoscut ca fiind un activist politic. In 2010, Javier Bardem a primit premiul pentru interpretare masculina la Festivalul de la Cannes, pentru rolul din filmul "Biutiful" al regizorului Alejandro González Iñárritu, pentru care a fost nominalizat in 2011 si la premiul Oscar. Penelope Cruz si Javier Bardem, care au fost multi ani doar buni prieteni, au inceput o relatie in 2007 si s-au casatorit in iulie 2010 in cadrul unei ceremonii discrete, organizata in vila unui prieten, in Bahamas.

 

 

 

Citeste mai multe pe mediafax.ro


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies