marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Pasarea maiastra renaste. Sensiblu prezinta turneul “Colors of Maria"

Maria Tanase este o personalitate unica, insa in vocea Pasarii Maiastre se ascund mai multe Marii. Cea pe care o stim noi, romanii, se naste in mahalaua Caramidarilor din Bucuresti, in 1913. Renunta la scoala pentru a-si ajuta parintii la munca in gradina de zarzavaturi.

(P) Pasarea maiastra renaste. Sensiblu prezinta turneul Colors of Maria

 

 

Apoi se angajeaza casierita la unul din birturile care anima mahalalele bucurestene. Cei care o aud cantand raman fermecati, iar in scurt timp urca pe scena. Restul e legenda. Inregistreaza la unele din cele mai prestigioase case de discuri ale vremii si reprezinta Romania la expozitia internationala de la New York, alaturi de Brancusi.

 

Cealalta Marie, pe care o cunoastem mai putin, este cea pe care o descopera cineva care nu este de aici. Iar pentru straini, de multe ori, Maria Tanase inseamna chiar Romania. Romania autentica, cu un strop de intelepciune si un pic de joc, cu un folclor viu si colorat. Proiectul muzical Roots Revival Romania isi propune sa redescopere acest folclor, aprins de Maria Tanase, cu un turneu national. 8 artisti din 7 tari vin pe scena cu propriul lor sunet si instrumente intr-o cautare care trece prin jazz, improvizatie, compozitii originale si traditie. Totul intr-o calatorie de la Est la Vest. Pentru ca Sensiblu crede in inovatie si creativitate, sustinerea acestui proiect inca de la inceputurile lui a fost naturala.  Va invitam sa redescoperiti aceasta muzica prin viziunea unor artisti din Iran, Bulgaria, Marea Britanie, Turcia sau Franta si sa ascultati, poate pentru prima oara instrumente traditionale precum ney, duduk sau oud, care desi vin de atat de departe, sunt totusi atat de aproape.
 

 

Pe scena Roots Revival Romania vor urca: Mehdi Aminian (IRAN) – Ney; Mehmet Polat (TURCIA) – Oud; Leila Renault (FRANTA) – Bas; Emmanuel Hohvannisyan (ARMENIA) – Duduk; Hristina Beleva (BULGARIA) – Gadulka;; Monica Madas (ROMANIA) – Voce; Maria Casandra Hausi (ROMANIA) – Voce; Aleix Tobias Sabater (SPANIA) – percutie.
 

 

Biletele pentru turneul Colors of Maria  pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies