marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Oscar 2012: The Artist, marele castigator al serii. A luat 5 premii Oscar si a fost desemnat cel mai bun film al anului. Vezi aici lista castigatorilor

The Artist a triumfat la cea de-a 84-a gala a Premiilor Oscar, dupa ce a furat tot show-ul si a castigat 5 premii Oscar. Filmul mut si alb-negru care a spart toate barierele a fost desemnat cel mai bun film al anului si a devenit al doilea film mut din istorie premiat cu Oscarul.  Regizorul francez Michel Hazanavicius a plecat acasa cu premiul pentru cel mai bun regizor, Jean Dujardin a devenit primul actor francez premiat cu Oscar, iar Meryl Streep a scris istorie, dupa ce a primit al treilea Oscar din cariera.

Oscar 2012: The Artist, marele castigator al serii. A luat 5 premii Oscar si a fost desemnat cel mai bun film al anului. Vezi aici lista castigatorilor

Lista castigatorilor principali:

Cel mai bun film: The Artist

Cel mai bun regizor: Michel Hazanavicius

Cel mai bun actor in rol principal: Jean Dujardin

Cea mai bun actrita in rol principal: Meryl Streep

Cel mai bun actor in rol secundar: Christopher Plummer

Cea mai buna actrita in rol secundar: Octavia Spencer

Cel mai bun scenariu original: Midnight in Paris

Cel mai bun scenariu adaptat: The Descendants

cel mai bun film animat: Rango

Cea mai buna coloana sonora: The Artist

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO OSCAR 2012!


06:37 Producatorul Thomas Longmann a ridicat premiul, dar a fost insotit pe scena de regizor, distributie si catelul Uggie, vedeta canina a filmului.

 

Cel mai bun film al anului: The Artist

06:32 Tom Cruise prezinta cel mai bun film al anului

 

 

06:31 Meryl Streep este aplaudata de toata sala in picioare: "Haideti, fiiti seriosi. Va multurmesc mult. Cand mi-am auzit numele, aveam sentimentul ca jumatate din America o sa ma urasca: Iar ea? Ma rog..." a glumit actrita. "Vreau sa ii multumesc sotului, ca sa stie ca de la el am invatat sa pretuiesc viata". Desi nu era o supriza, actrita este vizibil emotionata si cu lacrimi in ochi. "Vreau sa le multumesc tuturor colegilor, e clar ca nu o sa mai fiu in aceasta postura niciodata" a a mai glumit actrita. "Le multumesc tututor pentru aceasta cariera inexplicabil de frumoasa pe care am reusit sa o fac"

 

06:29 Cea mai buna actrita in rol principal: Meryl Streep (The Iron Lady)

 

06:24 Colin Firth prezinta cea mai buna actrita in rol principal

 

Glenn Close: 'Interpretarea ta din Albert Nobbs este uluitoare si nu incetezi sa ne uimesti"

 

Viola Davis: "Ai reusit sa oferi o interpretare care te lasa fara cuvinte in The Help si pe care nu o vom uita prea curand"

 

Rooney Mara: "Peisajul cinematografic ar fi lipsit de carisma si sarm daca tu n-ai fi. Ai reusit o interpretare exceptionala din The Girl With The Dragon Tattoo'

 

Meryl "Steep: "Meryl, mamma mia. Te-am privit lucrand tot timpul si mi-e clar de ce ai 17 nominalizari: cu fiecare rol jucat, ridici stacheta si ne faci munca mai dificila, si ai reusit inca o data sa uluiesti cu interpretarea din The Iron Lady"

 

Michelle Williams: "Michelle, erai mentorul meu cand ne-am cunoscut. Portretul uneia dintre cele mai dificile personalitati ti-a iesit de minune si ai reusit sa aduci caldura si umanitate"

 

 

06:19 "Iubesc tara voastra". Asa si-a inceput Dujardin discursul de multumire francezul. Acesta nu i-a uitat nici pe Berenice Bejo, colega sa si  i-a multumit colegiei sale Berenice Bejo si regizorului Michel Hazanavicius. "Daca George Valentin ar putea vorbi, ar spune <<Formidabil. Genial. Va multumesc si va iubesc>>"

 

06:18 Cel mai bun actor in rol principal: Jean Dujardin (The Artist)

 

 

06:13 Natalie Portman prezinta nominalizatii la cel mai bun actor in rol principal:

Demian Bichr: "Ai oferit voce celor pe care nimeni nu ii poate auzi in A Better Life"

 

George Clooney: "Ai reusit sa neimpresionezi cu rolul unui tip obsinuit, dar in situatii neobisnuite. Ne vom aduce aminte mult timp de interpretarea ta stralucita din The Descendants"

 

Gary Oldman: "Este de necrezut ca in seara asta asistam la prima ta nominalizare. Este o capodopera interpretarea ta in Tinker Tailor Soldier Spy."


Brad Pitt: "Nu am urmarit o poveste de baseball, ci povestea unui om, datorita carismei tale in Moneyball"
 

06:03 Moment In Memoriam pentru artistii care s-au stins din viata in ultimul an: Jane Rusell, John Calley, Ken Rusell, Whitney Houston, Peter Falk, Cliff Robertson, Lauara Ziskin, Steve Jobs, Hal Kanter, Jackie Cooper, Gilbert Cates, Ben Gazzara, Elizabeth Taylor.

 

05:55 Meryl Streep urca pe scena pentru a le aduce omagiile unora dintre cei mai mari artisti din industrie: sala ii aplauda la scena deschisa pe Max Van Sydow, James Earl Jones si Oprah Winfrey.

 

05:55 Billy Crystal o prezinta pe mareata Meryl Streep, cea mai nominalizata actrita la Oscar: "Unica si inegalabila Meryl Streep"

 

05:55 Francezul Michel Hazanavicius a urcat pe scena pentru a-si ridica primul Oscar. "Sunt cel mai fericit regizor din lume". Acesta le-a multumit actorilor din The Artist, dar si lui Uggie, cainele care a facut senzatie in The Artist. "Viata e plina de gratie si este frumoasa" si-a incheiat astfel discursul Hazanavicius.

 

05: 54 Cel mai bun regizor: Michel Hazanavicius (The Artist)

 

05:50 Michael Douglas urca pe scena pentru a prezenta premiul pentru cel mai bun regizor. Starul ii prezinta pe cei 5 mari regizori care se lupta: Michel Hazanavicius, Alexander Payne, Martin Scorsese, Woody Allen si Terrence Malick

 

05:45 Cel mai bun scurtmetraj animat:The Fantastic Flying Books Of Mr Morris Lessmore

 

05:42 Cel mai bun documentar de scurtmetraj: Saving Face ( Daniel Junge, Sharmeen Obaid-Chinoy)

 

05:40 Cel mai bun scurtmetraj: The Shore (Terry George, Oorlagh George)

 

05:41 Rose Byrne si Mellisa McCarthy, doua dintre starurile din Bridesmaids, prezinta cel mai bun documentar de scurtmetraj

 

05:38 Distributia din Bridesmaids, cea mai buna comedie pentru femei, a urcat pe scena pentru a prezenta 3 premii.: cel mai bun scurtmetraj, cel mai bun documentar de scurtmetraj si cel mai bun scurtmetraj de animatie. Kristen Wiig, Maya Rudilph si Mellisca McCarty  sunt 3 dintre vedetele celebrei comedii.

 

05:30 Premiul pentru cel mai bun scenariu original a fost acceptat de membrii Academiei Americane de Film, in numele lui Woody Allen, care si-a respectat propria traditie si nu a venit la show. Acesta este al 4-lea Oscar din cariera sa.

 

05: 30 Cel mai bun scenariu original: Midnight in Paris (Woody Allen)

 

05: 27 Alexander Payne urca alaturi de ceilalti 2 scenaristi pe scena, Nat Faxon, Jim Rash, in aplauzele intregii sali. "Impartim acest premiu cu George Clooney si toata distributia". Regizorul si scenaristul i-a multumit mamei sale, care i-a spus acestuia ca daca mai castiga un Oscar sa ii multumeasca ei, cum a facut Javier Bardem. Payne a mai luat Oscar in 2005, pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru Sideways.

 

05:27 Cel mai bun scenariu adaptat: The Descendants

 

05:24 . Angelina Jolie fura toata atentia intr-o tinuta spectaculoasa, dupa ce a urcat pe scena pentru a prezenta cel mai bun scenariu adaptat si cel mai bun scenariu original. "Va rog, aplauze pentru adevarata fata cu dragon tatuat"  afost prezentarea lui Billy Crystal a frumoasei Angelina Jolie. Gazda a facut aluzie la numeroasele tatuaje pe care partenera de viata a lui Brad Pitt si le-a facut de-a lungul timpului

 

05:18 Cel mai bun cantec: The Muppets - "Man Or Muppet'

 

05:16 Will Ferrell si Zach Galifianakis isi fac o intrare de senzatie pentru a prezenta cel mai bun cantec. Imbracati in frac alb amandoi si cu talgere in mana, cei doi actori au facut toata sala sa rada.

 

05:14 Ludovic Bource isi ridica premiul si le multumeste celor care l-au ajutat sa ajunga aici si Academiei Americane de Film, pentru onoarea onorifica. "Va rog sa ma acceptati pentru ca am multe de daruit", le-a spus celor din public artistul.

 

05:14 Cea mai buna coloana sonora: The Artist (Ludovic Bource)

 

05:12 Penelope Cruz si Owen Wilson prezinta cea mai buna colonoa sonora.

 

05:10 Directorul Academiei Americane de Film urca pe scena si le multumeste tuturor pentru momentele glorioase din istoria Oscarurilor

05:08 Billy Crystal destine atmosfera si face un moment amuzant improvizat si incearca sa ghiceasca ce gandeste fiecare star din sala. Uggie, cel mai celebru caine de pe marile ecrane in acest moment, este cel mai vesel

 

05:02 Sala il aplauda in picioare pe Christopher Plummer, care a stabilit un nou record: este cel mai in varsta actor premiat cu Oscar. "Sunt doar cu 2 ani mai mare decat tine, unde ai fost pana acum?" a glumit actorul cu Melissa Leo dupa ce aceasta i-a inmanat premiul. Acesta le multumeste celor din Academie si celoralati actori cu care a concurat, alaturi de care se simte mandru ca a fost in competitie, dar si lui Ewan McGregor, colegul sau din Begginers. Acesta este primul Oscar din cariera sa. "Ii multumesc sotiei mele, care ar merita un premiul Nobel pentru pace, pentru ca mi-a adus liniste in fiecare zi a vietii".

 

05:01 Cel mai bun actor in rol secundar: Christopher Plummer (Begginers)

04:59  Melissa Leo, laurata  cu premiul Oscar anul trecut pentru cea mai buna actrita in rol secundar, prezinta cei mai buni actori in rol secundar


04:56 Cele mai bune efecte vizuale: Hugo


04:53 Ben Stiller si Emma Stone prezinta categoria pentru cele mai bune efecte vizuale. Emma Stone se bucura pentru ca este prima data in postura de prezentator la Gala Premiilor Oscar, dar se amuza si pe seama colegului sau, aducandu-si aminte de aparitia sa de anul trecut, machiat ca un personaj Na'vi din Avatar.

 

 

 

04: 48 Gore Verbinski ii multumeste  lui Johnny Depp si celor care l-au ajutat sa faca acest film de animatie. Regizorul, celebru pentru primul film din seria "Piratii din Caraibe" a obtinut primul Oscar chiar la prima nominalizare, cu animatia Rango

 

04:47 Cel mai bun film de animatie: Rango (Gore Verbinski)

04:44 Chris Rock urca pe scena Oscarurilor pentru a prezenta categoria pentru cel mai bun film de animatie.

 

04:43 Cel mai bun documentar: Undefetead


04:41 Gwyneth Paltrow si Robert Downey Jr prezinta cel mai bun documentar. Downey Jr isi face o intrare speciala, cu o echipa de cameramani in spate.. Acesta glumeste spunand ca a refuzat rolul din The Descendants si ca acum face un live-documentar

 

04:35 Cirque du Soleil apar pe scena si ofera unul din cele mai spectaculoase momente, un numar impresionant de acorbatie ce are ca tematica filmul. Sala s-a ridicat in picioare si aplauda show-ul impresionant al celor de la Cirque du Soleil

 

 

04:34 Cele mai celebre papusi din lume ofera un moment senzational. Kermit si Miss Piggy prezinta urmatorul moment artistic

 

04:28 Cel mai bun mixaj de sunet: Hugo  (Tom Fleischman, John Midgley)

 

04:25 Cel mai bun montaj de sunet: Hugo (Philip Stockton, Eugene Gearty)

 

04:25 Cel mai bun montaj: The Girl With The Dragon Tattoo  (Angus Wall, Kirk Baxter)

 

 

04: 22 Tina Fey si Bradley Cooper prezinta categoriile  pentru cel mai bun montaj si cel mai bun montaj de sunet

 

04:13 Toata sala s-a ridicat in picoare pentru o aplauda pe Octavia Spencer. Vizibil emotionata, actrita multumeste familiei, statului Alabama, colegilor. Aceasta nu isi poate stapani lacrimile, dupa ce a primit primul Oscar din cariera ei. "Multumesc lui Steven Spielberg ca mi-a schimbat viata. " a mai adaugat fericita actrita.

 

04:12  Cea mai buna actrita in rol secundar: Octavia Spencer (The Help)

04:08 Christian Bale prezinta categoria cea mai buna actrita in rol secundar

 

 

04:07 Castigator cel mai bun film strain: A Separation, regizat de Asghar Farhadi (Iran)


04:05 Sandra Bullock prezinta categoria cel mai bun scenariu, intr-un mod inedit: actrita a vorbit in germana si a fost aplaudata de toti cei din sala

 

03:58 Castigator cel mai bun machiaj: The Iron Lady (Mark Coulier, J. Roy Helland)

 

03:55 Castigator cele mai bune costume: The Artist (Mark Bridges)

 

03:53 Cameron Diaz si Jennifer Lopez isi fac o aparitie spectaculoasa pe scena pentru a prezenta categoriile cele mai bune costume si cel mai bun machiaj
 

 

03:45 Castigator cea mai buna scenografie: Hugo

 

 

03:44 Tom Hanks prezinta premiul pentru cea mai buna scenografie
 

 


03:43 Castigator cea mai buna imagine: Hugo (Robert Richardson)

 

 

03:41 Tom Hanks prezinta premiul pentru cea mai buna imagine

 

 

03:35 Gazda show-ului ii incanta pe invitati cu un numar muzical amuzant. In primele randuri sunt vedete ca Angelina Jolie, intr-o rochie neagra stalucitoare, langa Brad Pitt,  Martin Scorsese, George Clooney
 

 

 

03:35 - Billy Crystal deschide cea de-a 84-a editie a Premiilor Oscar si prezinta pentru a noua oara.
 

 

3:30  - Morgan Freeman a deschis cea de-a 84-a editie a Premiilor Oscar cu un discurs in care omagiaza istoria celor mai prestigioase premii din industrie. "Suntem aici sa sarbatorim prezentul si sa sa ne amintim de trecutul plin de glorie al Oscarurilor".

 

 


3:12 - Sandra Bullock a pasit pe covorul rosu

 

 

3:12 - Brad Pitt a venit la Gala Premiilor Oscar

 

3:10 - George Clooney si Stacy Kiebler au aparut pe covorul rosu. Iubita actorului poarta una dintre cele mai frumoase tinute, o creatie Marchesa.


 

3:04 - Glenn Close a aparut pe covorul rosu intr-o tinuta neagra  Zac Posen.

 


3:00 - Vedetele si-au facut aparitia pe covorul rosu. Michelle Williams, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Jessica Chastain sunt cateva dintre actritele care au impresionat cu tinutele lor.

 

 

 

Pentru prima data in istoria celor mai ravnite premii din industria filmului 9 productii se bat la categoria cel mai bun film, insa lupte stranse se dau la toate capitolele.

Show-ul, care va fi difuzat in peste 100 de tari pe glob, va aduce audiente de 45 de milioane de telespectatori in SUA , cel putin asa estimeaza presa de profil. Motivul? Billy Crystal va prezenta gala.


Prezentarea celor 9 filme aflate in cursa pentru Oscar!

Billy Crystal a fost ales pentru a noua oara sa prezinte Gala Oscar dupa retragerea cu scandal a producatorului Brett Ratner si a gazdei Eddie Murphy. Actualul producator spune ca decizia de a-l alege pe Crystal a fost fireasca. Ultima data cand actorul de 63 de ani a prezentat Oscarul a fost in 2004 cand marele castigator a fost pelicula Lord of the Rings: Return of the King. Gala de atunci a avut cele mai mari audiente in SUA din ultimii 10 ani de Oscar.

Printre prezentatorii din acest an se numara Penelope Cruz, Tom Cruise, Tom Hanks, Jennifer Lopez, Angelina Jolie, Cameron Diaz , Halle Berry, Michael Douglas, Christian Bale si Natalie Portman.


Prezentarea celor 5 actori de Oscar din 2012: George Clooney vs Jean Dujardin


Primul film 3D regizat de Martin Scorsese, Hugo este pelicula cu cele mai multe nominalizari la gala din acest an - 11 nominalizari, insa batalia la casele de pariuri se da intre filmul mut si alb negru The Artist regizat de Michel Hazanavicius si pelicula lui Alexander Payne - The Descendants .


Daca va castiga The Artist, filmul cu niste actori necunoscuti pana in 2011, Jean Dujardin si Berenice Bejo va fi prima pelicula alb negru care ia Oscarul dupa 18 ani (Schindler's List in 1994) si primul film mut premiat cu Oscar dupa 83 de ani. Ultimul film mut care a primit ravnita statueta a fost "Wings" in 1929. The Artist este cel mai premiat film al sezonului, a castigat 3 Globuri de Aur, a primit 10 nominalizari la Oscar, 10 la premiile Cesar si 12 la premiile BAFTA castigand 7 printre care pentru cea mai buna pelicula, cel mai bun scenariu, muzica si costume, cel mai bun regizor si cel mai bun actor in rol principal - Jean Dujardin.


Meryl Streep a luat ultimul Oscar acum 30 de ani. Prezentarea celor 5 actrite de Oscar din 2012


Batalia pentru cel mai bun actor in rol principal este una stransa in acest an. Va reusi George Clooney sa puna mana pe al doilea Oscar din cariera. Isi va rascumpara Academia Americana de Film pacatele pentru ca l-a uitat de atatea ori pe Gary Oldman? Pune mana Brad Pitt pe prestigiosul trofeu dupa 3 nominalizari sau francezul Jean Dujardin va scrie istorie?


Daca va lua Oscarul in acest an Meryl Streep poate atinge numerele magice de 3 Oscaruri si 17 nominalizari intr-o cariera de 30 de ani. Istorie poate scrie si Viola Davis care la 46 de ani ar putea ajunge a doua actrita de culoare care primeste Oscar pentru rol principal dupa Halle Berry.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies