marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Oliver Stone, regizorul premiat cu 3 Oscaruri care nu poate trai fara droguri: "Consider ca marijuana este un dar de la Dumnezeu"

Cineastul american Oliver Stone a vorbit cu multa sinceritate despre problemele pe care le-a avut in trecut cu drogurile, mentionand ca a renuntat la antidepresive, dar a devenit un mare "fan" al pilulelor Ecstasy si al marijuanei.

Oliver Stone, regizorul premiat cu 3 Oscaruri care nu poate trai fara droguri: Consider ca marijuana este un dar de la Dumnezeu

Regizorul filmelor "Nascuti asasini/ Natural Born Killers" si "Plutonul/ Platoon" nu a fost niciodata timid atunci cand a vorbit despre dependenta lui de droguri din trecut, iar intr-un interviu recent acordat publicatiei The Hollywood Reporter a alcatuit o "lista" a drogurilor pe care le apreciaza si a celor pe care evita sa le consume.


"Consider ca marijuana este un dar de la Dumnezeu. California produce acum cea mai buna marijuana din lume. Am fumat toata viata marijuana, dar cu perioade de pauza. Nu pot sa renunt la marijuana. Nu sunt dependent. Pur si simplu imi place. Imi place si alcoolul", a spus cineastul american.


"M-am tinut departe de cocaina, dar cred in LSD, mescalina, ciuperci (halucinogene, n.r.) si ayahuasca. Ati auzit vreodata de ayahuasca? E un suc foarte tare, obtinut din coaja arborelui de cauciuc. Ecstasy este minunat si el", a adaugat Oliver Stone. Exista insa si un medicament - eliberat pe baza retetelor medicale - la care cineastul spune ca a renuntat: antidepresivul Prozac. "Am luat multe medicamente, dar asta nu e pentru mine. Nu mai sunt o persoana dependenta de Prozac. Am luat deja prea mult. Simt ca trebuie sa iti confrunti propria depresie, pe baze spirituale", a adaugat Oliver Stone.
 

 

Oliver Stone revine in forta in acest an cu filmul Savages, cu care se intoarce la stilul care l-a facut celebru. "Acest film ne aduce aminte de perioada lui de glorie, cand era unul dintre cei mai buni regizori ai generatiei sale. Este uimitor sa lucrezi alaturi de el, este inteligent, exigent, dar in acelasi timp isi pastreaza doza de nebunie care-l face genial" a spus Donna Langley, co-presedintele studiourilor Universal care vor produce Savages. Filmul aduce in prim plan doua carteluri de droguri. Din distributie fac parte Taylor Kitsch, Blake Lively, Aaron Johnson, John Travolta, Uma Thurman, Benicio Del Toro, Emile Hirsch, Demian Bichir, Joel David Moore, Mia Maestro.


 

Proiectul s-a dovedit a fi unul foarte complicat, dupa ce Stone  a pierdut-o pe actrita principala, Jennifer Lawrence, care era ocupata cu filmarile pentru The Hunger Games, Blake Lively inca filma la Gossip Girl, iar Travolta era indisponibil. Pana la urma, ultimii doi au reusit sa se alature distributiei si sa apara in cel mai recent film marca Oliver Stone.



Oliver Stone si-a adus aminte pentru Hollywood Reporter de unul dintre cele mai apreciate filme ale sale Platoon din 1986. Oliver Stone l-a adus atunci in prim plan pe tanarul si ambitiosul, Charlie Sheen al carui comportament era neschimbat fata de cel de acum: "Aoleu, o sa ma bagati in belele mari" a glumit Stone in interviul acordat celor de la Hollywood Reporter. "Faima i-a facut asta, nu eu. S-a dezlantuit complet in ultimii ani. Isi dorea enorm de mult sa faca avere, iubea banii. Poate ca seamana mai mult cu tanarul de pe Wall Street decat stiam noi" a mai spus Stone.

 

Regizorul a mai spus ca si-a dorit enorm de mult sa faca Platoon: "Daca nu faceam acest film, innebuneam. Am vrut foarte mult sa aduc in prim plan ororile Razboiului din Vietnam si adevarurile pe care le stiam eu. Scenariul a stat ingropat 10 ani".


Stone si-a adus aminte de singura sa experienta negativa cu un actor: "Cred ca cea mai urata experienta a fost cu Richard Dreyfuss, la W. Stiu ca am fost numit fascist. Nu isi aducea aminte deloc replicile, l-am scos afara si i-am spus ca ori citeste blestematele alea de cartonase, ori terminam tot. Da, am fost cam fascist" a mai spus Stone.

 

 


Willem Dafeo, Charlie Sheen si Tom Berenger in "Platoon" (1986)

 

 

Oliver Stone, un veteran al Razboiului din Vietnam, este cunoscut pentru filmele sale cu miza ideologica, fiind dublu castigator al Oscarului, pentru regia filmelor "Plutonul" (1986) si "Nascut pe 4 iulie" (1989). Stone a mai luat un Oscar pentru scenariul de la  Midnight Express (1978).  Incepand cu "JFK" pana la "Nascuti asasini", filmele lui Stone au generat mereu controverse. Un alt film recent al sau, intitulat "W", despre fostul presedinte american George W. Bush, a fost lansat in 2008, cu cateva saptamani inainte de alegerile prezidentiale americane. In "W", regizorul a construit intriga pe baza conflictului oedipian dintre presedintele George W. Bush si tatal sau, fostul presedinte George H. W. Bush.

 

Sensibil fata de destinul tarilor in curs de dezvoltare, Oliver Stone a realizat multe pelicule in acest registru, printre care "Comandante" (2003) si "In cautarea lui Fidel" (2006), consacrate presedintelui cubanez Fidel Castro, dar si "Salvador" (1986), despre conflictele din America Centrala.

In 2010, Oliver Stone a lansat "Wall Street: Banii sunt facuti sa circule/ Wall Street: Money Never Sleeps", continuarea filmului sau din 1987 "Wall Street".

 


Galerie foto


Modifică setările cookies