marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

O noua revolutie in cinematografie: Bertolucci sparge gheata! Primul film de arta in 3D!

Oamenii zambesc sarcastic la gandul unui film de arta in 3D, cu numai doua personaje intr-o camera. Bertolucci nu glumeste, ci pregateste "Io e Te", prima pelicula de arta in format stereoscopic.

O noua revolutie in cinematografie: Bertolucci sparge gheata! Primul film de arta in 3D!

Regizorul italian Bernardo Bertolucci, cunoscut pentru senzualele si somptuoasele pelicule cum sunt: “Last Tango in Paris”, “Stealing Beauty”, si castigatorul Oscarului, “The Last Emperor” urmeaza sa primeasca un premiu pentru intreaga sa cariera la Festivalul de la Cannes.

Desi este tintuit intr-un carucior cu rotile si sanatatea sa este subreda, regizorul in varsta de 71 de ani vrea sa inceapa cat mai curand munca la “Io e Te” (“Me and You”), un film bazat pe un roman Italian despre un baiat de 14 ani care se izoleaza de lume in beciul casei, impreuna cu sora sa in varsta de 25 de ani. Amandoi sunt bantuiti de o sumedenie de probleme.

Bertolucci sustine ca alegerea de a lucra in 3D i-a fost influentata de “Avatarul” lui James Cameron de care spune ca este indragostit.

M-am gandit ca daca 8 1/2 al lui Fellini ar fi fost 3D, n-ar fi fost grozav?” “Alt film care ar fi fost grozav in 3D este Persona al regizorului Ingmar Bergman. Cat de fascinant arata filmul cu prim planurile celor doua actrite”, sustine regizorul.

Documentaristii nemti, Herzog si Wenders, au experimentat 3D-ul in filmele lor, dar aceasta este prima data cand noua tehnologie se aduce intr-o dramaturgie atat de intima, intr-un film care nu se vrea a fi “de popcorn”.

Ar fi un comeback al lui Bertolucci, dupa “The Dreamers” lansat in 2003, dar totodata si un ramas bun, regizorul gandindu-se la moarte din cauza agravarii bolii sale.


Sursa: insidemovies.ew.com/
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies