marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Nuduri de Oscar: actrite care s-au dezbracat si au fost premiate cu Oscar

Nu de putine ori, actritele de la Hollywood s-au plans ca scenele de nuditate le-au anulat toate sansele la Oscar indiferent de cat de buna le erau interpretarile. Insa Oscarurile au aratat ca nu mai sunt atat de pudice fata de scenele fara perdea. Dovada: 15 actrite de top care s-au dezbracat si au luat Oscar.

Nuduri de Oscar: actrite care s-au dezbracat si au fost premiate cu Oscar


Charlize Theron: The Monster (2003)


Cel mai greu rol din cariera lui Charlize Theron i-a adus acesteia premiul Oscar pentru rol principal in 2004. Actrita are si o scena de nuditate, insa nu este nimic erotic: ea apare plina de sange, in rolul unei prostituate devenita criminala in serie.



Kate Winslet: The Reader (2008)


Kate Winslet este actrita careia nu ii este frica sa se dezbrace si care a facut din scenele de nuditate o adevarata arta. Dupa 5 nominalizari la Oscar, actrita a reusit in sfarsit sa ia Oscarul in 2005, pentru rolul controversat din The Reader, unde portretizeaza o femeie gardian la un lagar de concentrare nazist, care incepe o aventura cu un baiat adolescent.

Halle Berry:  Monster's Ball (2001)


Halle Berry a fost prima actrita de culoare care a obtinut Oscarul pentru rol principal, in 2001. Interpretarea ei a impresionat criticii, insa fanii nu vor uita niciodata scena de sex dintre ea si Billy Bob Thornton, un paznic rasist care i-a executat sotul in puscarie.



 

Hilary Swank: Boys Don't Cry (1999)


Hilary Swank a luat Oscarul pentru Boys Don't Cry, in care a jucat rolul unei fete care se deghizeaza in baiat. FIlmul este inspirat de o poveste reala a unei fete care a fost omorata pentru ca isi dorea sa fie baiat. Una dintre cele mai dure scene este cea in care personajul ei este violata cu brutalitate de mai multi barbati.

 


Gwyneth Paltrow: Shakespeare in Love (1998)


Shakespeare in Love este filmul care i-a adus Oscarul lui Gwyneth Paltrow. Actrita nu s-a sfiit sa isi arate nurii intr-o scena de dragoste alaturi de Ralph Fiennes, insa fanii au necajit-o declarand ca nu prea avea ce sa arate.
 


Helen Hunt: As Good As It Gets (1997)


Inainte de a renunta la haine in The Sessions, film pentru care a primit nominalizare la Oscar in 2013, actrita a mai avut momente de nuditate, in As Good As It Gets, pentru care a luat Oscarul in 1998, in rol secundar. Intr-una dintre scene, Helen Hunt apare complet goala in fata lui Greg Kinear, un artist care vrea sa ii faca un portret nud.



Juliette Binoche: The English Patient (1996)


Juliette Binoche a facut furori in Pacientul Englez, unde a jucat o asistenta medicala in Africa, in timpul Celui De-Al Doilea Razboi Mondial. Actrita are mai multe scene in care renunta la haine, inclusiv intr-un moment in care face dus in aer liber.


Jessica Lange: Blue Sky (1994)

Jessica Lange a castigat al doilea Oscar din cariera cu rolul unei sotii ce incepe o aventura cu seful sotului ei - un capitan al armatei americane. Jessica Lange nu a fost deranjata de scena de nuditate in care face baie goala si se joaca cu o esarfa peste sanii ei.

Holly Hunter: The Piano (1993)


Holly Hunter a castigat Oscarul cu rolul unei femei mute, care incepe o aventura in secret cu Harvey Keitel, un muncitor in secolul XIX din Noua Zeelanda. Actrita apare goala  in foarte multe scene, insa interpretare ei i-a cucerit pe toti. Filmul este si astazi considerat de referinta, dupa ce Jane Campion, prima femeie regizor nominalizata la Oscar, a creat un univers erotic aparte.

Jodie Foster: The Accused (1988)


Jodie Foster a luat primul Oscar din cariera cu un rol dificil, de care multe actrite ar fi fugit. Cea mai grea scena este cea in care actrita este violata brutal de o gasca de barbati beti, intr-un bar.
 



Marlee Matlin: Children of a Lesser God (1986)

Marlee Matlin avea 21 de ani cand a castigat Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal cu rolul unei studente fara auz din drama Children of a Lesser God in 1987. Actrita a avut o serie de aparitii nud in film.
 



Mary Steenburgen: Melvin and Howard (1980)

Steenburgen a avut si ea scene de nuditate in filmul care i-a adus un Oscar pentru rol secundar. In Melvin and Howard o joaca pe Lynda Dummar o femeie satula sa locuiasca in vila sotului ei, Melvin si care incepe o viata aventuroasa, lucrand la un bar, unde incita barbatii prin spectacolele pe care le ofera.


Jane Fonda: Coming Home (1978), Klute  (1971)

Jane Fonda a jucat rolul unei prostituate din Manattan in Klute, film care i-a adus primul Oscar in rol principal in 1972. Fanii s-au plans ca scenele de nuditate au fost prea dure pentru acea perioada.



Faye Dunaway: Network (1976)

Faye Dunaway e sefa departamentului de programe a unui post TV din anii '70 pe care dorinta de a obtine audiente cat mai mari cu orice pret o impinge catre decizii socante si comportamente aberante. Actrita are parte si de o scena de sex in timpul careia isi arata sanii.


 

Rachel Weisz: The Constant Gardener (1998)


Actrita apare goala intr-o scena in care personajul jucat de Ralph Fiennes isi aduce aminte de sotia sa ucisa si de  clipele petrecute alaturi de ea, in timp ce aceasta facea baie. Rachel Weiz a obtinut primul ei Oscar cu acest film, la prima ei nominalizare.
 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies