marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Nu ai cum sa nu le iubesti. Cele mai frumoase zece filme romantice

In secolul vitezei se poate spune ca romantismul este overrated sau ca este doar un concept invechit care nu se mai potriveste peisajului contemporan.

Nu ai cum sa nu le iubesti. Cele mai frumoase zece filme romantice

Exista insa anumite povesti de dragoste care contrazic toate teoriile. 

Iata 10 dintre ele!

10. “The Notebook” este cu siguranta un must see. Este o poveste de iubire zbuciumata care-i are ca protagonisti pe Ryan Gosling si Rachel McAdams. Ea bogata, el sarac, parintii se opun. Suna cunoscut, da… dar filmul este placut, usor, emotionant si… cu happy end. Ce-i drept, te cam trec fiorii cand Allie se logodeste cu un soldat frumusel.

9. “500 Days of Summer” este si nu este un film de dragoste. Tom o intalneste pe femeia visurilor sale, dar Summer ii spune de la bun inceput ca nu este genul acela, al relatiilor de lunga durata.

Dupa cum ati ghicit, cei doi se despart, dar nu exista nimic patetic in scenariu, ci realitatea pura de dupa despartire. Are o coloana sonora memorabila care se potriveste de minune cu firul narativ non linear si cu starea generala a filmului.

8. Multe povesti de dragoste in ”Love Actually” si toate-s adorabile. Daca unele se termina cu bine, altele se termina… realist. Chiar daca exista romantism si iubire, nu iese intotdeauna, mai ales atunci cand cavalerul de onoare este indragostit lulea de mireasa. In afara de aceasta mai aveti de vazut sapte povesti de iubire, care merita pe deplin.

7.  Uneori destinul se scrie de la sine, alteori este influentat. “Serendipity” aduce impreuna doi tineri care se indragostesc intr-o noapte magica. Dar iubirea nu e simpla. Incepe un joc al credintelor si al semnelor, dar timpul nu are rabdare cu astfel de iubiri. Trec anii si cei doi primesc o alta sansa, dar oare acum profita de ea?

6. Hugh Grant este un actor interesant, dar in ”Noting Hill” se potriveste grozav cu zambetul Juliei Roberts. Ea detine o librarie, el este un star de cinema. Se pare ca Julia are noroc chior, ba este o prostituata care innebuneste un bogatan, ba este o femeie simpla care-i suceste mintile unei celebritati. Face ea ce face si ii iese

5. Vi-l puteti imagina pe Jim Carrey teribil de serios si dramatic? “Eternal Sunshine of the Spotless Mind” este fimul care defineste destul de bine iubirea prin prisma a doi oameni care esueaza in relatie.

El decide sa-si stearga toate amintirile cu fosta iubita, printr-o procedura abia descoperita… indata ce incepe procesul retraieste emotiile iubirii.

4. “PS I love you” este de fapt un film extrem de trist, din categoria acelora in care trebuie sa ai batiste la indemana. Tristetea lui este frumoasa si melancolica. O tanara vaduva (Hilary Swank este chiar interesanta) descopera ca sotul sau o iubeste, chiar si atunci cand dispare.

Si nu, nu o bantuie, ci ii lasa daruri care sa-i aline durerea. Filmul acesta contrazice (si bine face) celebra fraza “pana cand moartea ne va desparti”. Se pare ca la unii moartea nu e o barierea in calea iubirii.

3. Orice film cu Audrey Hepburn este un film care merita atentia, dar “Breakfast At Tiffany's” ramane emblematic. Little Black Dress, tigareta lunga si dragostea pentru Tiffany sunt doar cateva elemente recognoscibile. Povestea este simpla: ea (o libertina si o calatoare de profesie) il place pe el, un vecin abia mutat in cladire, dar poate renunta la viata sa pentru a iubi?

2. “Love Story” este filmul de capatai al catorva generatii si sursa de inspiratie pentru multe filme de dragoste aparute ulterior. Insa nimic nu se compara cu autenticul “Love Story” in care doi studenti se indragostesc in ciuda vietilor lor diferite. Inving barierele sociale si alte impedimente si chiar crezi ca iubirea invinge totul… insa nu intotdeauna.

1. Din “Casablanca” s-a tot citat de-a lungul vremii si se va cita in continuare. Pentru ca este intr-adevar un clasic indragit de milioane de cinefili. Este o poveste de dragoste din timpul razboiului, dar lipseste razboiul propriu-zis. El se simte pe chipurile personajelor. Povestea presupune un triunghi amoros, un trecut tumultos si un razboi… iubirea poate fi prea complicata, uneori. 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies