marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Noul film al actritei Kristen Stewart, "Personal Shopper', intre aplauze si huiduieli la Cannes. Primele reactii de la Cannes

Noul film al actritei americane Kristen Stewart, ”Personal Shopper”, o drama cu accente supranaturale, regizata de Olivier Assayas, a devenit primul lungmetraj de la editia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes care, in loc de aplauze, a generat la finalul proiectiei un val de fluieraturi si huiduieli, informeaza News.ro

Noul film al actritei Kristen Stewart, Personal Shopper , intre aplauze si huiduieli la Cannes. Primele reactii de la Cannes

Vedeta americana, in varsta de 26 de ani, recompensata cu un premiu César - devenind prima actrita americana care a castigat acest trofeu -,la inceputul acestui an, pentru rolul din ”Clouds of Sils Maria”, regizat de Olivier Assayas, a facut din nou echipa cu cineastul francez, jucand in cel mai recent film al acestuia, ”Personal Shopper”, in care Kristen Stewart joaca rolul unei creatoare de moda ce incearca sa vorbeasca cu fantoma fratelui ei decedat.

 

Filmul nu a fost insa apreciat de spectatorii de pe Croazeta. In seara premierei, luni seara, multi dintre spectatorii din sala si-au exprimat dezamagirea fluierand si huiduind pelicula, la finalul proiectiei, in momentul in care pe ecran era derulat genericul filmului.
Totusi, unii dintre cei mai respectati critici de cinema din lume au preferat sa atenueze importanta acestor reactii negative, inclusiv prin comentarii pline de umor, si au publicat pe Twitter mesaje de sprijin la adresa actritei americane.

”«Personal Shopper» este primul film care m-a facut sa aud huiduieli la Cannes 2016, iar asta m-a facut sa aplaud si mai tare”, a scris pe Twitter unul dintre criticii de la The Guardian, Nigel M. Smith. ”Mi s-a parut tulburator. Stewart este fermecatoare”.
David Ehrlich, critic pentru IndieWire, a avut o reactie asemanatoare: ”Judecand dupa huiduielile pe care «Personal Shopper» tocmai le-a generat la Cannes, am putea crede ca este unul dintre cele mai bune filme facute vreodata”.

 

Jason Solomons, critic de film pentru BBC Radio, si-a declarat la randul lui perplexitatea, spunand ca a fost incantat de acest film: ”Huiduieli bizare la finalul «Personal Shoppers» la Cannes 2016 - e un film prostesc dar fascinant si nu-ti poti lua ochii de la Kristen Stewart, chiar daca vrei asta”.
Intr-un interviu pe care l-a acordat recent publicatiei Screen Daily, cineastul Olivier Assayas a recunoscut ca filmul ”Personal Shoppers” a reprezentat o mare provocare pentru el, dar stia deja ca actrita americana Kristen Stewart avea abilitatea actoriceasca pentru a reda pe marele ecran complexitatea personajului ei.
 

Si cei de la The Guardian au fost impresionati, notand filmul cu cinci stele in recenzia scrisa de Peter Bradshaw, care a spus ca este un film "de neratat".

Filmul ”Personal Shopper”, de Olivier Assayas, este unul dintre cele 21 de lungmetraje care au fost selectate in competitia oficiala de la Cannes 2016 si care concureaza pentru trofeul Palme d'Or.

Actrita Kristen Stewart, in varsta de 26 de ani, a devenit cunoscuta dupa ce a interpretat rolul Bella Swan din filmele ”Amurg/ Twilight”, adaptate dupa seria omonima, semnata de scriitoarea americana Stephenie Meyer.
Intre filmele in care a mai jucat actrita se afla pelicule precum ”Jumper: Oriunde, oricand/ Jumper” (2008), ”The Runaways” (2010) si ”Pe drum/ On the Road” (2012).

In ultimii ani, actrita s-a remarcat in peliculele ”Camp X-Ray”, ”Nori peste Sils Maria/ Clouds of Sils Maria”, ”Aceeasi Alice/ Still Alice”, ”Anesthesia” si ”American Ultra: Agent descoperit/ American Ultra”.

 


Galerie foto


Modifică setările cookies