Ads by IBU ProTV
marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

NAT SU KO. NAT SU KO. Actorul care l-a invatat Muay Thai pe Van Damme in Kickboxer, filmul care l-a facut celebru. Cum arata dupa 23 de ani Xian Chow

Dennis Chan a devenit cunoscut datorita rolului pe care l-a jucat in primul film al seriei Kickboxer, rol in care l-a transformat pe Jean-Claude Van Damme intr-unul dintre cei mai periculosi si bine antrenati eroi din productiile cu arte martiale.

NAT SU KO. NAT SU KO. Actorul care l-a invatat Muay Thai pe Van Damme in Kickboxer, filmul care l-a facut celebru. Cum arata dupa 23 de ani Xian Chow

 

La 23 de ani dupa celebrul film, cel care i-a fost mentor lui Jean-Claude Van Damme isi continua cu succes cariera in cinematografie, inceputa in 1981. In acest timp  majoritatea rolurilor pe care le-a interpretat s-au bazat pe calitatile sale de profesor de arte martiale care i-a ajutat pe eroii din pelicule sa-si duca la bun sfarsit misiunile.

 

In 1989, Dennis Chan a obtinut rolul in prima parte a seriei Kickboxer, unde a fost mentorul lui Kurt Sloane (Jean-Claude Van Damme) in incercarea acestuia de a-si razbuna fratele, Eric Sloane (Dennis Alexio), care a paralizat in timpul unei lupte. Din dorinta de a face dreptate, Kurt il provoaca la duel pe cel care i-a periclitat soarta fratelui sau, iar pentru a se pregati asa cum trebuie apeleaza la serviciile lui Xian Chow (Dennis Chan), un cunoscut profesor de arte martiale, Muay Thai fiind un stil de lupta foarte cunoscut. Colaborarea celor doi a fost una extraordinara, lucru simtit si de publicul care participa la luptele lui Kurt pe care il aclamau cu numele de "Na Su Ko" (Luptatorul Alb).

 

Succesul pe care l-a avut cu prima parte a seriei l-a propulsat pe Dennis Chan in distributia urmatoarelor doua parti, chiar daca Jean-Claude Van Damme a fost inlocuit cu Sasha Mitchell. De la acele reprezentatii, Dennis Chan a jucat in peste 20 de productii, ultima dintre ele fiind The Man with the Iron Fists, in distributia careia se afla Russel Crowe si Jamie Chung. 

 

sursa foto: flicker.com
 

Intr-un interviu acordat pentru un site al fanilor lui Jean-Claude Van Damme, Dennis Chan a povestit cum a ajuns sa joace alaturi de faimosul actor si cum a decurs relatia cu acesta.

 

"M-am intalnit cu producatorul filmului, David Worth, un om foarte deosebit. Mi-a spus ca as fi potrivit pentru rolul lui Xian Chow si m-a intrebat care este viziunea mea despre felul in care ar trebui jucat. Probabil ca i-a placut ceea ce i-am povestit, deoarece cateva zile mai tarziu m-a sunat sa ma intrebe daca pot veni la o intalnire cu Jean-Claude Van Damme. Vroiau sa vada cum colaboram. De aici a inceput totul", a declarat Chan.
 


 

 

"A fost o experienta incredibila, Jean-Claude este un tip extraordinar. Am fost impresionat de concentrarea de care a dat dovada. A fost o chimie extraordinara intre noi, a fost foarte curios sa afle cat mai multe detalii despre cultura noastra pentru a se integra cat mai bine in pielea personajului", a explicat Dennis Chan, fratele mai mic al lui Philip Chan, cel care a jucat alaturi de Jean-Claude Van Damme in Bloodsport si Double Impact.

 

"Sunt foarte mandru de aceasta experienta, mi-a deschis multe usi, iar colaborarea cu Van Damme a fost exceptionala, precum cireasa de pe tort. Am mai jucat alaturi de el in Knock Off si sper ca vor mai exista si alte oportunitati de acest fel", a spus Dennis Chan.

 


Galerie foto


Cele mai citite

42 de actori nedreptatiti de Academia Americana de Film: ce staruri uriase n-au primit niciodata Oscar pentru interpretare

Din galeria actorilor care nu s-au bucurat de aprecierea Academiei Americane de Film  cu un Oscar pentru interpretare fac parte nume grele, actori cu un talent impresionant care insa au fost trecuti cu vederea. Robert Redford, Charlie Chaplin, Cary Grant, Peter O'Toole, Edward Norton, Leonardo DiCapio sau Johnny Depp sunt printre cei mai iubiti si talentati actori care n-au primit niciodata Oscar pentru interpretare.

Citeste mai mult ►