marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Nasul, ales cel mai bun film din toate timpurile produs la Hollywood: vezi top 100 cele mai bune filme din istorie

The Godfather/Nasul este de neinvins dupa ce a ocupat primul loc in topul celor mai bune filme din toate timpurile, alcatuit pe baza unui sondaj la care au participat numerosi cineasti de renume de la Hollywood, dar si actori nominalizati si premiati cu Oscar.

Nasul, ales cel mai bun film din toate timpurile produs la Hollywood: vezi top 100 cele mai bune filme din istorie

Cei de la revista americana Hollywood Reporter au rugat numerosi cineasti si actori de la Hollywood sa voteze cele mai bune 100 de filme din toate timpurile. Printre cei care au votat se numara si Quentin Tarantino.

 

In topul alcatuit de publicatia The Hollywood Reporter, filmul "Nasul", regizat Francis Ford Coppola in 1972, a devansat peliculele "Vrajitorul din Oz/ The Wizard of Oz" si "Cetateanul Kane/ Citizen Kane", clasate pe locul al doilea, respectiv al treilea, informeaza contactmusic.com.

Lungmetrajul "Inchisoarea ingerilor/ The Shawshank Redemption" ocupa pozitia a patra, iar "Pulp Fiction" se afla pe locul al cincilea.


Topul 10 al celor mai bune filme produse la Hollywood este completat de "Casablanca", "Nasul II/ The Godfather: Part II", "E.T. Extraterestrul/ E.T. - The Extra-Terrestrial", "Odiseea Spatiala 2001/ 2001: A Space Odyssey" si "Lista lui Schindler/ Schindler's List".


Creatorul serialului "Breaking Bad" Vince Gilligan, regizorii Gary Ross, John Singleton si Michael Bay, directorul studiourilor Disney Alan Horn, producatorul Frank Marshall si agentul Robert Newman s-au aflat printre personalitatile celei de-a saptea arte care au fost invitate sa participe la acest sondaj. Printre alte filme incluse in Top 100 se mai numara The Usual Suspects, The Matrix, Titanic, Saving Private Ryan, Thelma&Louise, Amelie, The Dark Knight, Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

 

Iata top 10 cele mai bune filme din istorie

 

1. The Godather

 

 

 

2. The Wizard of Oz

 

3.  Citizen Kane

4. The Shawshank Redemption

5. Pulp Fiction

6. Casablanca

7. The Godfather II

8. E.T

9. 2001: A Space Odyssey

 

10. Schindler's List

 

 

 

Vezi topul in intregime aici


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies