marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Montezuma, urmatorul mare proiect al lui Steven Spielberg: filmul pe care Hollywood-ul a fost incapabil sa-l faca timp de 50 de ani, ce actor celebru este dorit in rol principal

Una dintre cele mai arzatoare intrebari in fiecare an pentru orice cinefil este ce film va lansa Steven Spielberg, unul dintre cei mai apreciati cineasti din istorie. Cei de la IndieWire anunta un nou proiect pentru regizorul american, care vrea sa aduca pe marile ecrane un scenariu vechi de 50 de ani.

Montezuma, urmatorul mare proiect al lui Steven Spielberg: filmul pe care Hollywood-ul a fost incapabil sa-l faca timp de 50 de ani, ce actor celebru este dorit in rol principal

 

Dupa ce a incheiat Lincoln, film cu multe nominalizari si premii in sezonul trecut, Steven Spielberg si-a aratat interesul pentru doua filme, productia SF Roboapocalypse si American Sniper. Primul a fost anuntat ca un science-fiction revolutionar, dar pe care Spielberg nu se grabeste sa-l lanseze pentru a lucra cat mai in detaliu la el. Iar American Sniper este inca in faza de proiect, asa ca nimeni nu stie exact care este de fapt urmatorul film al lui Steven Spielberg.


Presa americana scria ca Spielberg s-a aratat interesat de un scenariu vechi de 50 de ani, scris original de Dalton Trumbo, numit "Montezuma" si care urmareste confuntarea dintre Montezuma si Cortez in timpul cuceririi spaniole din Mexico.

Conform celor de la Deadline, Steven Spielberg s-a gandit deja si la actorul principal, care sa-l joace pe Hernando Cortez: Javier Bardem. Scenariul a fost terminat in 1965 de catre Dalton Trumbo, are 205 pagini si intitial trebuia sa il aduca pe marile ecrane pe Kirk Douglas, prieten de-o viata cu Trumbo. Acum, scenariul este revizuit de Steve Zaillian, cel care a scris scriptul pentru Schindler's List, capodopera despre Holocaust a lui Spielberg.

Trumbo este cunoscut in SUA ca facand parte din Hollywood Ten, un grup de creativi care au refuzat sa depuna marturie in fata Comitetului in timpul Razboiului Rece, intr-o campanie dura de urmarire si capturare a presupusilor comunisti. Dupa ce a petrecut un an in inchisoare, Trumbo a fost pus pe lista neagra a celor de la Hollywood si nu a mai lucrat cu Kirk Douglas pana in 1960, cand a scris scenariul pentru Spartacus, filmul regizat de Stanley Kubrick.


Povestea din "Montezuma" este expusa din perspectiva lui Cortez si a fost considerat multa vreme drept unul dintre cele mai interesante filme pe care Hollywood-ul a refuzat sa il faca. Asa ca daca Steven Spielber va reusi sa il aduca la lumina, va fi in centrul atentiei. Spielberg are o istorie cu proiecte refuzate pe care le-a transformat in filme populare si apreciate. La fel s-a intamplat si cu A.I: Artificial Intelligence, proiect pe care prietenul sau Stanley Kubrick s-a chinuit ani de zile sa il faca.
 

Spielberg mai lucreaza la o miniserie tv impreuna cu HBO, Napoleon, un proiect care a fost creat initial tot de Stanley Kubrick.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies