marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Momente pline de emotie pentru regizorii romani la Cannes. Ce l-a inspirat pe Cristi Puiu sa faca "Sieranevada", film foarte bine primit de critici

Regizorii romani prezenti la Cannes traiesc momente pline de emotie. Cristi Puiu a pasit joi seara pe covorul rosu alaturi de echipa filmului "Sieranevada", care a avut premiera mondiala, dar alaturi i-au fost si fiica si sotia.

Momente pline de emotie pentru regizorii romani la Cannes. Ce l-a inspirat pe Cristi Puiu sa faca Sieranevada , film foarte bine primit de critici

Pelicula, selectata la cea mai importanta categorie - Palme D'or - a primit deja recenzii pozitive din partea criticilor internationali. Tot pentru Palme D'or intra in competitie si "Bacalaureat", in regia lui Cristian Mungiu. Pelicula a fost proiectata joi la Bucuresti.

 

Cristi Puiu s-a intors la Cannes dupa ce in 2005 a castigat trofeul "Un certain regard" cu filmul "Moartea domnului Lazarescu".

Tanarul regizor Bogan Mirica va merge pentru prima data la Cannes. Filmul sau, "Caini", se afla in competitie pentru trofeul "Un certain regard".

Bogdan Mirica, regizor: "Inseamna foarte mult pentru film, ca acum are sansa sa fie vazut si sa nu moara intr-un cinematograf de provincie undeva in Romania."


Filmul spune povestea unui barbat de la oras care se duce la tara, intr-o zona izolata si acolo e inghitit de intrigile locale. Regizorul s-a inspirat din satul bunicilor.


Bogdan Mirica, regizor: "Am vazut conflicte intre localnici, batai, omoruri, care veneau de nicaieri si se duceau nicaieri, nu aveau nicio miza."

 

"Caini" va avea premiera la Cannes duminica.

 


 
Sursa: STIRILE PROTV


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies