marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Moment emotionant la Premiile BAFTA: Eddie Redmayne, cu lacrimi in ochi, i-a dedicat trofeul "extraordinarului" Stephen Hawking

Aseara, la Premiile BAFTA, Eddie Redmayne a oferit unul dintre cele mai emotionante momente ale serii. Premiat pentru cel mai bun actor cu rolul din "The Theory of Everything", in care il joaca pe savantul Stephen Hawking, britanicul i-a dedicat lui trofeul, cand a urcat pe scena.

Moment emotionant la Premiile BAFTA: Eddie Redmayne, cu lacrimi in ochi, i-a dedicat trofeul extraordinarului Stephen Hawking

Eddie Redmayne continua ascensiunea catre Oscar si a castigat un nou trofeu, premiul BAFTA pentru cel mai bun actor. Desi era considerat favorit, actorul a parut vizibil emotiont si surprins. El se mai afla in competitie cu Michael Keaton, Ralph Fiennes sau Benedict Cumberbatch.

 

"As vrea sa dedic acest trofeu minunat catre trei familii. Familiei mele, care a stat mereu in spatele meu si m-a sprijinit si a avut incredere in mine cand m-am pierdut. Apoi, multumesc familiei mele profesionale: Felicity Jones, esti o minune! Iar James Marsh, ai avut o incredere imensa in mine sa regizezi acest film cu mine in rol principal." a spus actorul, care a continuat cu cel mai frumos mesaj de multumire.

 

 

"Dar, acest premiu apartine unei familii extraoardinare, care se afla aici azi. As vrea sa le multumesc celor din familia lui Stephen Hawking pentru generozitatea si blandetea cu care m-au ajutat sa il inteleg si sa il joc cu pasiune. Dedica acest premiul lor si extaordinarului Stephen Hawking. Noi, actorii, visam sa interpretam oameni magnifici, iar Stephen este unul dintre ei" a spus starul de 33 de ani.

 

 

Transformarea lui Eddie Redmayne pentru rolul din The Theory of Everything este considerata una dintre cele mai reusite din ultimii ani. The Theory of Everything se concentreaza pe relatia dintre savantul Stephen Hawking si prima sa sotie, Jane, interpretata de Felicity Jones. Ambii actori au fost laudati pentru reprezentatiile puternice si autentice din filmul regizat de James Marsh. De cand a fost lansat la Festivalul International de la Toronto, Eddie Redmayne a primit numeroase nominalizari si premii, transformarea fizica si emotionala, dar si recenziile pozitive pe care le-a primit de la criticii de specialitate punandu-l pe lista nominalizatilor la premiile Oscar. 

 

Transformarea pentru rolul din The Theory of Everything a fost una complexa si plina de sacrificii din partea actorului, acesta fiind nevoit sa slabeasca aproape 7 kg imediat dupa ce facuse masa musculara pentru interpretarea din Jupiter Ascending. "Nu am mai mancat nimic la cina", a afirmat starul care a primit rolul fara sa dea nicio auditie.

 

 


Timp de patru luni, Eddie Redmayne a studiat viata lui Hawking, un proces care a necesitat multe cautari, vizionari de clipuri pe Youtube si analize documentele scrise de marele savant. Pentru a intra cat mai bine in pielea personajului, actorul britanic a lucrat cu un coregraf si cu un profesor de sport pentru a-si putea controla muschii corpului si a imita cat mai bine evolutia bolii lui Hawking. "Lucram patru ore pe zi si ii filmam miscarile pentru a le putea analiza", a spus Alexandra Reynolds, coregrafa cu care a colaborat la acest proiect.

 

Eddie Redmayne a luat cam toate premiile posibile din acest an, inclusiv Globul de Aur si Premiul BAFTA pentru cel mai bun actor. Pe 22 februarie, la gala Premiilor Oscar, el se lupta cu Michael Keaton, Benedict Cumberbatch, Steve Carell si Bradley Cooper.

 

The Theory of Everything se lanseaza in Romania pe 20 februarie.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies