marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Miss Julie, o poveste de dragoste interzisa, cu Jessica Chastain si Colin Farrell, filmul romantic pe care nu trebuie sa-l ratezi la cinema

Adaptare dupa piesa de teatru omonima scrisa in 1888 de norvegianul August Strinberg, Miss Julie a facut parte din selectia oficiala a Festivalului International de Film de la Toronto, in 2014. Cu Jessica Chastain si Colin Farrell in rolurile principale, Miss Julie este un film de neratat in acest weeekend in cinematografele din Romania.

Miss Julie, o poveste de dragoste interzisa, cu Jessica Chastain si Colin Farrell, filmul romantic pe care nu trebuie sa-l ratezi la cinema

Povestea are loc intr-un castel de tara din Irlanda anului 1880. Intr-o noapte de vara, Domnisoara Julie (actrita Jessica Chastain) lasa putin la o parte constrangerile sociale si incepe sa flirteze cu valetul tatalui sau (Colin Farrell). Cei doi danseaza, beau, isi fac confesiuni si se manipuleaza unul pe celalalt. Ea, usor tentata de sentimentul degradarii; el, un tip citit, umblat si instruit, dar cu toate astea, pe alocuri, aspru si grosolan. Amandoi animati in egala masura de atractie, dar si de dezgust reciproc.

 

Miss Julie descrie o lupta apriga pentru putere si dominare, mascata intr-un joc crud al seductiei si al repulsiei.

 

 

 

Interstelara Jessica Chastain, fost agent CIA, acum Miss Julie

 

“Pentru rolul lui Miss Julie a fost de-ajuns s-o intalnesc o data, in Los Angeles, pe Jessica Chastain, ca sa-mi dau seama ca suntem amandoua pe aceeasi lungime de unda”, spune regizoarea norvegiana Liv Ullmann.

 

Nascuta in California, SUA, Jessica Chastain si-a inceput cariera de actrita inca din copilarie, cu ajutorul unei burse oferite de actorul Robin Williams. Cariera de tinerete s-a impartit intre New York si Los Angeles, respectiv teatru, film si televiziune. Anul 2011 s-a dovedit unul dintre cei mai prolifici. Jessica a fost nominalizata si chiar a castigat un numar important de premii, inclusiv o nominalizare pentru Cea mai buna actrita intr-un rol secundar la Oscar pentru rolul din The Help si pentru Gucci Prize la Venetia. Celelalte nominalizari au fost pentru: The Tree of Life, unde a jucat alaturi de Sean Penn si Brad Pitt, Take Shelter, The Debt, Texas Killing Fields, Coriolanus, toate datate 2011.

 

In 2013, Jessica Chastain obtinea Globul de Aur pentru rolul din Zero Dark Thirty (2012), film in regia lui Kathryn Bigelow care a luat Oscar-ul pentru sunet si a fost nominalizat la inca patru sectiuni: Cel mai bun film, Cea mai buna actrita in rol principal - Jessica Chastain, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun montaj. In film, Jessica juca rolul unui agent CIA care trebuie sa-i interogheze pe cei arestati cu suspiciunea de colaborare cu Al Qaeda si implicare in atacurile de la 9/11. In urma acestei indelungate anchete, pe baza informatiilor obtinute, o trupa Navy SEAL reuseste sa-l lichideze pe Osama Bin Laden.

 

Irlandezul Colin Farrell, valetul chipes si instruit, dar aspru si grosolan

 

“Rolul lui Colin Farrel este rolul cuiva care isi neaga soarta de servitor, dar este incapabil sa-si depaseasca limitele, prin felul in care se comporta, merge, vorbeste sau prin felul in care se controleaza”, spune regizoarea filmului Miss Julie. “Vedem un barbat care viseaza sa avanseze pe scara sociala, si care face tot posibilul pentru a-si atinge telul. Dar nu are aceasta posibilitate deoarece, chiar daca el nu-si da seama, acest rol ii este predestinat.”

 

Nascut in 1976, in Dublin, Irlanda, Colin Farrell devine cunoscut in filmul de dubut al lui Tim Roth, The War Zone, in 1999. Faima sa la Hollywood creste odata cu rolul din Tigerland (2000), al lui Joel Schumacher. In 2001 il joaca pe banditul Jesse James in American Outlaws, apoi are rolul principal in Phone Booth (2002), in regia aceluiasi Joel Schumacher. In acelasi an a jucat alaturi de Bruce Willis (si Marcel Iures) in Hart’s War si in Minority Report, in regia lui Steven Spielberg, cu Tom Cruise. 

 

Intre 2004 si 2007 a colaborat numai cu cineasti celebri la Hollywood, anul si regizorul: Oliver Stone (Alexandru cel Mare, 2004), Terrence Malick (The New World, 2005), Michael Mann (Miami Vice, 2006), Woody Allen (Cassandra’s Dream, 2007).

 

 

In 2009 a primit Globul de Aur pentru Cel mai bun actor in comedia de exceptie In Bruges. Recent l-ati putut vedea jucand in comedia Seven Psychopats (2012), cu Woody Harrelson si Christopher Walken, precum si in Saving Mr. Banks, cu Emma Thompson si Tom Hanks.

 

Inca din copilarie, Colin Farrell il are drept idol pe Al Pacino, alaturi de care ajunge sa joace in 2003, in The Recruit, roluri opuse. “E ingrozitor sa trebuiasca sa joci alaturi de o legenda”, spunea Farrell dupa filmari. De partea cealalta, Al Pacino, care joaca rolul unui veteran CIA care recruteaza un tanar, spunea despre partenerul sau mai tanar: “este cel mai bun actor din generatia sa”. 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies