marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Mirajul celei mai impresionante povesti din cinematografie: ce s-a intamplat cu actorii care l-au jucat pe Iisus

Povestea lui Iisus fascineaza omenirea de peste 2000 de ani, dar rolul lui Iisus s-a transformat intr-un adevarat miraj pentru actorii de la Hollywood. La fel ca in povestea din Biblie, actorii care l-au jucat pe Iisus au trecut prin momente cumplite la filmari. De la Robert Powell, care este cel mai popular actor care l-a portretizat pe Iisus, Christian Bale si pana la tanarul Diogo Morgado din mini seria fenomen The Bible, toti actorii au ramas marcati de acest rol.

Mirajul celei mai impresionante povesti din cinematografie: ce s-a intamplat cu actorii care l-au jucat pe Iisus

 

GALERIE FOTO  Ce s-a intamplat cu 13 actori care l-au jucat pe Iisus: de la Christian Bale la Diogo Morgado


Pentru multi, Robert Powell este Iisus din Nazaret, insa in acest an un alt actor a avut curajul sa intre in pielea lui Iisus. Cel mai recent actor care a intrat in pielea personajului Iisus este Diogo Morgado, care  fascinat milioane de oameni de la debutul seriei The Bible, in 2013, produsa de postul History. Cu un succes nebun, The Bible a facut audiente record, strangand peste 10 milioane de spectatori in fata televizioarelor, la fiecare episod. Mai mult, mini seria  a fost transformata in film de lungmetraj si a intrat in cinematografele din SUA, creand insa controverse puternice.

Actorul portughez, in varsta de 37 de ani, le-a povestit celor de la Yahoo cat de grele au fost filmarile, scena rastignirii si cum l-a marcat acest rol.


 

 

"Pentru scena rastignirii, am trecut prin momente foarte grele. Am stat ore intregi pe cruce. Am filmat acea scena in 3 zile. A fost chinuitor. Dar va pot spune ca la un moment dat, in timp ce ma aflam pe cruce, ma uitam in jurul meu, la toti oamenii care lucrau, si pentru o secunda, mi-am vazut toata viata in fata ochilor. E un sentiment foarte puternic cand intelegi ce rol joci si ce personaj important reprezinti. Daca scopul unui actor este sa spuna povesti, atunci nici una nu este mai mareata decat cea a lui Iisus Hristos. Felul in care atinge inimile intregii omeniri este un privilegiu pentru un actor. Inca ma simt bulversat, nu am putut sa depasesc acea scena, inca ma bantuie".

Scena rastignirii a fost un chin nu doar pentru telespectatori, ci si pentru cei implicati in realizarea ei. Filmarile au avut loc in Maroc.

 

"Am avut scorpioni si serpi pe platouri si era un imblanzitor de serpi care se ocupa sa adune serpii de pe platou. In ziua in care am filmat scena rastignirii, erau 48 de serpi pe platou, eram ingroziti. A fost coplesitor si epuizant pentru toti ce implicati, insa ne-am mobilizat pentru a oferi un moment unic telespectatorilor" a spus Roma Downey, co-producator al miniseriei.

 

Diogo Morgado, actorul care-l joaca pe Iisus in mini seria "The Bible"

Diogo Morgado a fost invitat si la Oprah in emisiune, unde a vorbit mai mult despre scenele care il bantuie si acum. Actorul a povestit cu lacrimi in ochi cat de impresionat a fost de ce a facut Iisus pentru omenire. "Cand esti acolo pe cruce, esti coplesti de emotii si intelegi ce sacrificiu a facut Iisus pentru noi: este vorba de dragostea sa neconditionata pentru oameni".

Insa, Morgado a deveni un adevarat sex-simbol, iar fanele i-au gasit repede o porecla: Hot Jesus. "Nu pot decat sa ma bucur, insa sunt actor si nu vreau decat sa imparteasesc povesti frumose, cred ca asta e cel mai important" a spus actorul despre imaginea sa.

 

Dar,  pentru multi fani, actorul care a impresionat cel mai mult in acest rol ramane Robert Powell, in Iisus din Nazareth. Si la 41 de ani de la premiera, "Jesus of Nazareth"  este considerat o capodopera si poate cel mai bun film despre viata lui Iisus. Robert Powell a declarat in nenumarate randuri, dupa turnarea filmului, ca experienta interpretarii celui mai important personaj din istoria crestinatatii a fost una solicitanta si chiar traumatizanta. Un detaliu semnificativ pentru modul atent in care Zeffirelli a reconstituit biografia lui Iisus se regaseste in felul in care echipa de machiaj a insistat pe o asemanare izbitoare intre Robert Powell si reprezentarile iconografice cele mai difuze ale lui Iisus. Dupa rolul interpretat in productia lui Franco Zeffirelli, Iisus din Nazaret, actorul britanic Robert Powell a ajuns sa creada ca este, cu adevarat, un trimis al lui Dumnezeu, desi se considera un ateu inainte de a incepe filmarile.

 

 

Mini-seria "Jesus of Nazareth"  de 6 ore si jumatate a devenit o bijuterie a cinematografiei: "Cred ca farmecul acestui film consta in faptul ca nu ne adresam unui public limitat, am incercat sa oferim o imagine pentru toate culturile si publicurile. Am ramas impresionat de cele 10.000 de scrisori in care fanii imi scriau <<Esti asa cum ne-am imaginat ca ar fi fost El>> ". Dar nu toti au fost multumiti de el. Dennis Potter, scenarist de piese de teatru, l-a descris pe Powell ca fiind "constipat". "Acesta este cuvantul pe care nu am sa-l uit si il voi lua cu mine in mormant. Pentru asta, n-am sa-l uit niciodata pe Potter" a fost reactia lui Powell,

 

La inceput, Powell, care avea 33 de ani cand l-a jucat pe Iisus, a vrut sa ii dea o latura umana personajului sau, dar a ajuns la concluzia: cu cat il face mai uman, cu atat ii fura din divinitate. Powell a fost cu totul fascinat de rolul sau, pe care a vrut sa-l joace in asa fel incat fiecare individ sa fie atins intr-un fel sau altul de el. Acesta a ramas impresionat total de o scena care-l bantuie si acum, cea in care se afla pe cruce. "Eram doar eu si echipa de filmare, alaturi de ceilalti actori, erau toti emotionati si plangeau, iar eu imi auzeam vocea ca un ecou printre acei munti. Cred ca acea scena este cel mai bine scrisa din istorie".

 

Dupa Iisus din Nazaret, Robert Powell a continuat sa fie activ, inclusiv pe micile ecrane, insa n-a reusit niciodata sa se desprinda de imaginea care i-a marcat pentru totdeauna cariera. Si dupa 40 de ani, actorul britanic continua sa fie asociat cu rolul din pelicula lui Zeffirelli, iar fanii nu vor uita niciodata interpretarea sa magnifica.

 

 



Modifică setările cookies