marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Mike Nichols, regizorul filmului The Graduate, a murit la varsta de 83 de ani. Povestea regizorului premiat cu Oscar care a schimbat mentalitatile la Hollywood

Cineastul Mike Nichols, recompensat cu premiul Oscar pentru regia filmului "Absolventul/ The Graduate" (1967), a murit miercuri, la varsta de 83 de ani, informeaza bbc.com.

Mike Nichols, regizorul filmului The Graduate, a murit la varsta de 83 de ani. Povestea regizorului premiat cu Oscar care a schimbat mentalitatile la Hollywood

Cineastul american de origine germana a mai fost nominalizat la Oscar, la categoria "cel mai bun regizor", pentru filmele "Cui i-e frica de Virginia Woolf?/ Who's Afraid of Virginia Woolf?" (1966), "Silkwood" (1983) si "O femeie face cariera/ Working Girl" (1988), dar si in calitate de producator al filmului "Ramasitele zilei/ The Remains of the Day" (1993).

 

Mike Nichols a fost unul dintre doar cei 12 artisti care au castigat de-a lungul anilor toate cele patru trofee majore din industria de divertisment americana - Emmy, Grammy, Oscar si Tony.

 

 

Filmele sale au abordat intotdeauna subiecte delicate, au depasit barierele si tabuurile vremurilor in care s-au lansat. A incercat sa schimbe mentalitati, sa aduca probleme speciale in atentia spectatorilor si sa le ofere filme deosebite. "Intr-o cariera de peste 6 decenii, Mike Nichols a creat cateva dintre cele mai reprezentative productii televizate si hollywoodiene. A creat filme simbol pentru America, a fost un vizionar" a spus  James Goldston, presedintele ABC News, conform Hollywood Reporter.

 

 

Ultimele productii pe care le-a regizat au fost miniseria TV "Ingeri in America/ Angels in America" (2003) si filmele "Ispita/ Closer" (2004) si "Razboiul lui Charlie/ Charlie Wilson's War" (2007) - in care rolurile principale au fost interpretate de Julia Roberts si Tom Hanks. Cineastul a fost casatorit de patru ori. Ultima lui sotie este Diane Sawyer, prezentatoare vedeta a postului ABC, cu care s-a casatorit in 1988.

 

Sursa: Mediafax.ro
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies