marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Behind The Candelabra, filmul pe care Hollywood-ul nu l-a vrut, a uimit la Cannes: Michael Douglas, intr-unul dintre cele mai bune roluri din cariera sa

Behind The Candelabra, unul dintre cele mai asteptate filme din competitie la Cannes in acest an, a starnit reactii extrem de bune la Cannes, dupa ce criticii au laudat noul film al regizorului Steven Soderbergh.

Behind The Candelabra, filmul pe care Hollywood-ul nu l-a vrut, a uimit la Cannes: Michael Douglas, intr-unul dintre cele mai bune roluri din cariera sa

 

Behind The Candelabra da viata pe micul ecran unuia dintre cei mai iubiti si populari enterteineri din secolul XX - cantaretul si pianistul american Wladziu Valentino Liberace (Michael Douglas) si se concentreaza pe relatia de 6 ani a acestuia cu iubitul sau mult mai tanar, Scott Thorson, interpretat de Matt Damon, si dramele pline de opulenta dintre ei.


Filmul a fost un adevarat tur de forta pentru regizorul american Steven Soderbergh caruia i s-au inchis toate usile in nas dupa ce marile studiouri au refuzat sa faca filmul din cauza ca era considerat prea gay si nu va atrage decat acest gen de public in cinema.



Michael Douglas
a acceptat sa joace rolul lui Liberace, fara sa ii fie teama de scenele intime dintre el si Matt Damon si a laudat faptul ca regizorul american a tratat cu respect una dintre cele mai mari personalitati din domeniul entertainmentul din istoria Americii.

 


La conferinta de presa de la Cannes, actorul de 68 de ani a spus cu lacrimi in ochi ca pentru el acest film a reprezentat cel mai mare dar cu putinta, fiind primul sau proiect dupa ce s-a luptat sa invinga cancerul, in 2011.

Cinefilii de la Cannes au fost fermecati de Behind The Candelabra, oferindu-i recenzii pozitive si punandu-l in cursa pentru Palme d'Or. Pana acum, Behidn The Candelabra se afla in topul filmelor cu cele mai bune recenzii din acest an, scrie Huffington Post. In acest moment, pe site-ul rottentomatoes.com, care aduna recenzii din intreaga presa de specialitate, filmul detine un scor perfect de 100% cu 6 recenzii pozitive si nici una negativa.

 

Peter Bradshaw de la The Guardian, i-a oferit filmului 4 stele din 5. "Filmul lui Sodebergh este o bizara parabola despre iubire, un film hiptnotizant, extem de placut si scandalos, dar intr-un sens placut. Michael Douglas este foarte amuzant in rolul marelui Liberace. Relatia dintre Liberace si tanarul Scott, jucat de Matt Damon, devine una de co-dependenta, din care nu lipsesc pasiunile comune pentru alcool, droguri si sex. O comedie neagra si un portret al singuratatii de care sufera celebritatile, Behind The Candelabra este foarte elegant si emotionant, iar Douglas si Damon ofera cele mai bune interpretari posibile".

Cei de la The Telegraph au oferit filmului 5 stele din 5. "Behind The Candelabra este un film exceptional, care ne arata de ce cinematografia inca mai are nevoie de regizorul Steven Sodebergh. Michael Douglas ofera una dintre cele mai bune interpretari din intreaga lui cariera, dar cred ca va fi trecut cu vederea la Oscar,  din doua motive: primul este faptul ca acest rol este din categoria care ii sperie pe membrii Academiei, iar al doilea este faptul ca filmul a fost produs de HBO pentru televizune. Faptul ca este pentru tv a fost multi ani sinonim cu "nu este suficient de bun pentru cinema".

 

Si cei de la Hollywood Reporter au laudat filmul: "Michael Douglas si Matt Damon stralucesc in acest film fabulos despre ultimul deceniu din viata lui Liberace. El insusi ar fi iubit acest film. Ce au pierdut marile studiouri a castiga HBO, care n-a avut rezerve sa sustina aceasta productie. Michael Douglas este atat de bun incat uiti ca ai in fata un actor si simtit ca il vezi pe adevaratul Liberace, un lucru rar intr-un film biografic. Behind The Candelabra este un castigator pe toate planurile. Behind The Candelabra este superior multor productii care ruleaza acum in cinematografe."

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies