marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Meryl Streep, la 62 de ani pentru prima data pe coperta revistei Vogue. Povestea celei mai nominalizate actrite din istorie

Mai sunt 2 luni pana la Premiile Oscar 2012 unde legendara Meryl Streep are sanse mari sa mai obtina o nominalizare, la categoria cea mai buna actrita. Americanca este actrita cu cele mai multe nominalizari la Oscar (16 nominalizari) si Globurile de Aur (25), asa ca dupa 40 de ani straluciti de cariera, a venit momentul sa o vedem pe coperta celei mai prestigioase reviste de moda din lume, Vogue.

Meryl Streep, la 62 de ani pentru prima data pe coperta revistei Vogue. Povestea celei mai nominalizate actrite din istorie

Pare ironic, insa desi e considerata una dintre cele mai puternice actrite din istorie nu a ajuns niciodata pana acum pe coperta revistei Vogue. In acest an, Meryl Streep a facut senzatie cu rolul din drama The Iron Lady, in care o intruchipeaza pe celebra Margaret Thatcher. Streep este favorita la premiul Oscar si de aceasta data, dupa ce in anii trecuti a castigat  doua  statutete pentru Kramer vs. Kramer (1980) si Sophie's Choice (1983).

La 62 de ani, Streep ramane una dintre cele mai fascinante actrite si o femeie impresionanta, a carei cariera pare sa nu se mai opreasca.


Actrita americanca a dezvaluit ca in urma cu 40 de ani credea isi va pune capat carierei, dupa ce a  i s-a oferit un rol de vrajitoare in trei filme diferite. "I-am spus spus sotului meu ca aici se termina tot" a povestit ea pentru Vogue.

Meryl Streep a marturisit ca s-a simtit ingrozitor pentru ca se gandea ca asta este imaginea pe care femeile de varsta ei o au si ca intr-un fel sunt percepute ca fiind grotesti.Dar, judecand dupa ultimii ani si rolurile din The Hours, The Devil Wears Prada, Mamma Mia si Julie&Julia, intens apreciate de critici, e clar ca actrita a stiut cum sa iti revitalizeze cariera si imaginea la timp pentru a continua seria de aparitii stralucite pe marile ecrane.

Bette Davis a numit-o cea mai buna actrita americanca din toate timpurile. Citeste aici povestea lui Meryl Streep!



Desi are 62 de ani, Meryl Streep merita sa fie pe coperta revistei Vogue mai mult decat multe tinere actrite:  Blake Lively (24 de ani),  fara sa faca nimic uimitor, a reusit sa ajunga pe coperta Vogue de 2 ori (deja).


In 2011, Meryl Streep  intra in pielea unui personaj pe care nu foarte multe femei ar fi avut curaj sa il interpreteze: Margaret Thatcher, Doamna de Fier a Marii Britanii.


"Era un cerc exclusivist, in care barbatii faceau legea. Erau si femei in politica, dar 16-17 la un numar de 630 de barbati. Lumea trecea print-o schimbare dramatica. Simteai cum vechea ordine se destrama. Si erau multi oameni care nu doreau schimbare.

Era o ura neexprimata dar care se simtea si stiu ca ea a intuit acest lucru. Si chiar daca a trait intr-o epoca in care feminismul crestea tot mai mult, Margaret Thatcher nu a promovat niciodata acest lucru, nu si-a dorit compania femeilor si nici nu considera ca le datoreaza ceva femeilor care s-au luptat pentru egalitatea intre sexe. Si stiu cat de detestata era in America, dar cred ca asta se datora mai mult faptului ca era femeie, nu din cauza pozitiei politice".


Actrita, care deseori glumeste despre puzderia de nominalizari la Oscar spunand ca de fapt ea este actrita care a pierdut cele mai multe Oscaruri din istorie, a fost fascinata de personajul ei enigmatic: "Este greu sa cuantifici cat si ce anume a scos-o din circuit si de pe scena politica. Dar la acel moment era incredibila si a reusit sa se mentina pe pozitie atata timp. Sa fii cel mai longeviv prim-ministru al secolului XX, asta este uluitor".


Pelicula The Iron Lady i-a impresionat teribil pe criticii britanici: Meryl Streep iese la rampa din nou cu un rol controversat in care o portretizeaza pe Margaret Thatcher ca pe o femeie singura si senila spre sfarsitul vietii.

Filmul urmareste povestea Baronesei Thatcher de la anii in care a fost nevoita sa se lupte cu barierele sociale si de gen pentru a ajunge prim ministru pana la decaderea politica in 1990. Din distributie mai fac parte, Jim Broadbent  in rolul lui Denis Thatcher si Richard E Grant  si Anthony Head. Filmul are un buget de 13 milioane de dolari.


Meryl Streep este cu siguranta una dintre cele mai rafinate actrite de la Hollywood si care va ramane in istorie datorita rolurilor femine deosebite si puterii actoricesti impresionante.


Sursa foto: Vogue

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies