marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Matthew McConaughey, renasterea unui star de cinema: care a fost arma secreta pentru rolul carierei sale in Dallas Buyers Club, ce-i poate aduce primul Oscar

Matthew McConaughey se afla in cursa pentru Oscar, rolul pe care l-a interpretat in Dallas Buyers Club fiind unul de exceptie, care a meritat toate sacrificiile pe care le-a facut. Mai mult, starul este considerat favorit la Oscar, chiar si in fata talentatului Leonardo DiCaprio.

Matthew McConaughey, renasterea unui star de cinema: care a fost arma secreta pentru rolul carierei sale in Dallas Buyers Club, ce-i poate aduce primul Oscar

 

"Nu exista nimic pe lume care sa-l ucida pe Ron Woodroof in 30 de zile" este una dintre replicile simbol ale filmului Dallas Buyers Club, nominalizat la 6 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film al anului, cel mai bun actor - Matthew McConaughey si cel mai bun actor in rol secundar - Jared Leto. In ultimele luni, Dallas Buyers Club a devenit unul dintre cele mai iubite filme in intreaga lume, care a emotionat si impresionat atat cinefilii, cat si criticii. Popularitatea se datoreaza si celor doi actori de pe afis, McConaughey si Leto, care se pierd in personajele lor, oferind doua interpretari exceptionale si legendare.

 

Pe langa transformarea drastica pe care a suferit-o din cauza celor 25 de kg pe care a fost nevoit sa le slabeasca, Matthew McConaughey a facut si munca de cercetare pentru a intra cat mai bine in pielea lui Ron Woodroof, electricianul din Texas care a devenit un activist in favoarea celor bolnavi de SIDA dupa ce a fost diagnosticat cu HIV. Dar, mai mult decat sa slabeasca, Matthew i-a oferit personajului sau o latura dureros de umana, a unui erou care isi alege singur cand si cum sa moara. Actorul a facut un pas urias in cariera sa, trecand de la comedii la drama puternice si dovedind ca este intr-adevar, un mare star de cinema.

 

 

 

Intr-un interviu acordat pentru presa din Statele Unite, actorul de 44 de ani a marturisit ca s-a informat mai departe de scenariul filmului, interesandu-se foarte mult despre viata adevaratului Ron. 

 

Primele resurse ale lui McConaughey au fost inregistrarile facut de scenaristul Craig Borten cu Woodroof in 1992, cu cateva luni inainte de moartea acestuia. "Ceea ce m-a ajutat de aici a fost legat de variatile observate in modul de a interpreta diferite secvente. Asta a fost foarte important. Nu numai informatiile au contat, ci si felul in care vorbea Ron si se purta", a marturisit actorul pentru L.A. Times.

 

McConaughey a vizitat si familia lui Woodroof, care l-a "primit cu bratele deschise". "Au fost foarte cooperativi si onesti in ceea ce priveste viata lui Ron si cine a fost el cu adevarat. Nu au incercat sa-l martirizeze sau sa-l faca un erou. Au fost foarte, foarte cinstiti", a explicat Matthew. 

 

"Mi-au oferit o arma secreta, adica jurnalul lui, cel pe care l-a scris inainte sa fie depistat pozitiv pentru HIV. Asa am inteles cine a fost barbatul dinaintea tragediei, ceea ce in mod ironic mi-a aratat ca scopul lui principal era sa scape din viata destul de singuratica pe care o ducea. Voia sa scape. Trist este faptul ca maladia este cea care i-a oferit un scop in viata si un motiv de lupta", a declarat actorul de 44 de ani.

 

 

 

In ianuarie anul trecut, Matthew McConaughey a povestit cum s-a simtit cand a renuntat la cura de slabire: "Asta a fost. Am luat un cheeseburger si am stat 25 de minute pentru a-l savura. Am avut 61 de kilograme, acum am 68, am terminat filmul, asa ca incerc sa-mi revin".

 

Actorul american a inceput sa slabeasca la finalul verii din 2012, schimbarile fiind observate la scurt timp de fanii sai si de familie, care s-a aratat ingrijorata de numarul mare de kilograme pierdute de Matthew McConaughey. Cazul sau a fost comparat cu cel al actorului britanic Christian Bale, cunoscut pentru metodele sale extreme de a intra in pielea personajelor. In 2009, americanii erau atat de impresionati de cat de mult a slabit din nou pentru filmul Luptatorul incat cei de la revista Entertainement Weekly au scris un articol cu titlul: "Memoriu catre Academia Americana de Film: dati-i lui Christian Bale un Oscar pana nu dispare de pe fata Pamantului".  Bale a fost premiat in 2010 cu mult ravnita statueta pentru rol secundar si se pare ca si Matthew are sanse mari la statueta.

 

 

 

Inspirat de fapte reale, filmul prezinta povestea lui Ron Woodroof (Matthew McConaughey), un electrician din Texas diagnosticat cu SIDA, caruia medicii i-au mai dat doar sase luni de trait, dar care incepe sa faca trafic cu medicamente alternative, pe care le aduce fraudulos in Statele Unite pentru a se ajuta pe sine, dar si pe alti pacienti bolnavi de SIDA. Ron Woodroof a reusit sa traiasca ani suplimentari, insa a intrat in "coliziune" cu politica dusa de U.S. Food and Drug Administration, care nu dorea sa aduca in tara acele medicamente. 

 

Filmul a fost respins timp de 20 de ani la Hollywood, din cauza subiectului. Majoritatea producatorilor se temeau ca pelicula nu isi va gasi publicul si ca nimeni nu ar vrea sa vada doi bolnavi de SIDA care se lupta sa ramana in viata. Insa, regizorul canadian Jean-Marc Vallée a reusit sa transforme filmul intr-o poveste superba despre supravietuire si dorinta de a trai in ciudat tuturor obstacolelor.

 


Galerie foto


Modifică setările cookies