marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Matthew McConaughey, actorul care si-a reinventat cariera cu rolul din Dallas Buyers Club, a castigat premiul Oscar:  momentul emotionant pe care l-a oferit starul de 44 de ani

Matthew McConaughey si-a reinventat total cariera anul trecut, iar rolul din Dallas Buyers Club i-a adus cele mai mari satisfactii, actorul castigand Oscarul.

Matthew McConaughey, actorul care si-a reinventat cariera cu rolul din Dallas Buyers Club, a castigat premiul Oscar: momentul emotionant pe care l-a oferit starul de 44 de ani

Dupa ce timp de doi ani a refuzat orice rol asemanator cu cele pe care le jucase in trecut, actorul de 44 de ani a pornit in cautarea rolului unei vieti. Si l-a gasit dupa ce producatorii i-au oferit rolul principal in drama Dallas Buyers Club, in regia lui Jean Marc Valle, despre lumea bolnavilor de SIDA in anii '80. In film, este joaca rolul lui Ron Woodroof, personaj real, care a reusit prin cazul sau delicat sa schimbe sistemul. Diagonistat cu HIV, acestuia i s-au dat doar 6 luni de viata, insa a mai trait 7 ani. In aceasta perioada, s-a razvratit impotriva sistemului medical, a refuzat medicamentele oferite si netestate si a adus pe piata neagra medicamente alternative, care i-au si prelungit viata.

 

"Multumesc, multumesc pentru acest trofeu. Si celorlati nominalizati, toti ati fost impecabili. Jean Marc Vallee, Jared Leto, Jennifer Garner va mutlumesc. Astept 3 lucruri in viata: ii multumesc lui Dumnezeu, mi-a oferit oportunitati mari in viata, familiei mele, tatalui meu care e Sus acolo si danseaza probabil. Tata, tu m-ai invatat cum sa fiu barbat, mamei mele, sotiei mele. Tu esti cea pe care vreau sa  o fac cea mai mandra. Cand aveam 15 ani, m-am intrebat cine este eroul meu: eu, peste 10 ani. Eroul meu sunt eu peste 10 ani mereu, nu voi fi mereu eroul meu. Mereu voi incerca sa fiu mai bun. All righ, all right, all right le spun tuturor celor care isi urmeaza visul", a spus actorul cu lacrimi in ochi.



 

Actorul a impresionat nu doar cu interpretarea, ci si cu transformarea fizica. A slabit 20 de kilograme si a ajuns aproape scheletic, amintindu-ne de sacrificiile pe care le-a facut si Christian Bale in Masinistul. Intepretarea sa a fost laudata pentru onestitatea cu care actorul isi creioneaza personajul si pentru modul emotionant in care arata lupta unui pacient bolnav de SIDA cu aceasta boala necrutatoare.

 

Rolul lui Ron Woodroof i-a permis lui McConaughey sa isi puna in valoare adevaratul talent, pentru care cinefilii il considera favorit la Oscar. "Cred ca si peste 25 de ani, cand fanii se vor gandi la el, se vor referi imediat la Dallas Buyers Club. El face o interpretare extraordinara" sunt de parere criticii de film de la BBC.



 

Dallas Buyers Club poate fi numit "copilul" lui. Dupa ce 20 de ani, toata lumea a refuzat sa faca acest film, inspirat din caz real, McConaughey a facut toate eforturile pentru ca filmul sa apara. Scenariul lui Melisa Wallack a tot umblat pe la diverse staruri, de la Brad Pitt la Ryan Gosling, si a fost refuzat de 86 de ori, pana cand MConaughey a citit scenariul si a scos din propriul buzunar un buget de 8 milioane de $. Filmarile au durat 28 de zile, si atat MConaughey, cat si Jared Leto, nu au iesit deloc din personajele lor.

 

 

Matthew McConaughey pare sa traiasca cea mai frumoasa perioada din viata lui. Dintr-un burlac convins, acum este casatorit cu modelul brazilian Camila Alves, care i-a daruit si 3 copii. "Mi-am dorit intotdeauna sa fiu tata. Si intr-o zi, mi-am dat seama ca viata mea este mai frumoasa decat viata mea profesionala. Cred ca atunci mi-am dat seama ca am nevoie de o provocare in cariera."



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies