marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Martin Scorsese se va intalni cu Papa Francisc la Vatican. Noul sau film, "Silence", numit o capodopera si unul dintre cele mai bune din cariera cineastului

Regizorul de Oscar Martin Scorsese va fi primit in audienta de Papa Francisc, miercuri, la o zi dupa prima proiectie in avans, la Roma, a noului sau film, ''Silence'', ce trateaza subiectul persecutarii misionarilor iezuiti in Japonia secolului al XVII-lea, informeaza DPA.
Martin Scorsese se va intalni cu Papa Francisc la Vatican. Noul sau film, Silence , numit o capodopera si unul dintre cele mai bune din cariera cineastului

Scorsese se va intalni cu Suveranul Pontif intr-o audienta privata miercuri dimineata, potrivit unui comunicat transmis marti de Vatican, conform Agerpres.

Regizorul american, 74 de ani, fiu al unor imigranti sicilieni stabiliti in New York, a fost ministrant catolic in copilarie. Acesta este celebru pentru filmele sale cu gangsteri, precum 'Baieti buni'' si ''Bandele din New York''.


''Silence'' este cea mai recenta realizare cinematografica a lui Scorsese, pelicula avandu-i in rolurile principale pe Andrew Garfield, Adam Driver si Liam Neeson. Filmul a fost numit o capodopera de cei care au reusit sa il vada la proiectiile speciale inaintea lansarii in cinematografe. Pe Twitter, acestia au scris impresiile lor, iar primele reactii sunt excelente.  "Silence este absolut fantastic, uimitor. Merita comparat cu capodoperele lui Ingmar Bergman. Un film serios despre credinta", "L-am vazut de doua ori, inclusiv varianta finala. Acesta este cel mai spiritual si provocator film din cariera lui Scorsese. Am ramas in lacrimi, e o capodopera", au fost doar cateva dintre comentariile celor care au vazut filmul.





Filmul, care va fi lansat in cinematografe in luna decembrie, reprezinta incununarea unui proiect de aproape 30 de ani, bazat pe un roman aparut in 1966, al autorului nipon Shusaku Endo.

Potrivit agentiei ANSA, regizorul isi prezinta filmul la Roma, marti si miercuri, in fata unui public format din iezuiti. Papa Francisc, care este iezuit, nu va participa la proiectii, precizeaza sursa citata.

Pelicula din 1988 a lui Martin Scorsese ''Ultima ispita a lui Iisus'' a fost considerata defaimatoare din cauza unei scene in care Iisus este prezentat intr-un moment intim alaturi de Maria Magdalena.



Galerie foto


Modifică setările cookies