marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Martin Scorsese: "Mi-au trebuit 20 de ani sa inteleg cum sa fac acest film". Cum a reusit sa regizeze Silence, noua sa capopopera cinematografica

Celebrul regizor Martin Scorsese a declarat la conferinta de presa din New York de promovare a celui mai recent sau film, "Silence", ca a asteptat atat de mult pentru a adapta romanul lui Shusaku Endo pentru ca i-au fost necesari multi ani sa-si dea seama cum sa transpuna pe marele ecran acest roman din 1966, scrie vineri UPI.com.
Martin Scorsese: Mi-au trebuit 20 de ani sa inteleg cum sa fac acest film . Cum a reusit sa regizeze Silence, noua sa capopopera cinematografica
''Cel mai important lucru este ca stiam ca vreau sa fac filmul, dar nu stiam exact cum si a durat aproape 20 de ani sa reusesc sa ajung la acest format'', a spus Scorsese la conferinta de presa din New York, cu prilejul lansarii filmului in cinematografele din SUA.


''Mi-a luat multi ani sa recitesc cartea si sa fac toate notitele necesare. Ulterior am facut multe alte filme, iar ideea s-a rafinat de la sine pe masura ce anii treceau ... Pana cand, in decembrie 2006, Jay Cocks si cu mine am fost in stare sa scriem scenariul dupa ce am structurat exact ce am vrut sa surprindem din carte si am reusit sa transpunem ultimele 30 de pagini, care erau cele mai dificile'', a spus Scorsese.



Este vorba despre povestea a doi misionari iezuiti portughezi, interpretati de Adam Driver si de Andrew Garfield, care calatoresc in Japonia secolului al XVII-lea, unde crestinii erau persecutati si torturati, pentru a-l gasi pe mentorul lor (interpretat de Liam Neeson), care plecase sa propovaduiasca japonezilor invataturile credintei crestine.

"Cred ca este un film frumos, un film incredibil de provocator. Este unul din acele filme pe care nu il uiti dupa ce parasesti sala de cinema", declarase actorul Liam Neeson pentru agentia Reuters la jumatatea lunii decembrie. "Indiferent daca esti credincios sau nu, filmul lanseaza foarte multe intrebari", subliniase actorul.


Lungmetrajul de 2 ore si 45 de minute, filmat in Taiwan si proiectat deja la Vatican unde regizorul Martin Scorsese a avut o intalnire cu Papa Francisc, are premiera vineri in cinematografele din SUA.



In pofida succesului inregistrat la Hollywood de Scorsese cu filme precum "Taxi Driver", "Goodfellas" sau "Raging Bull", "Silence" nu a primit nicio nominalizare la Globurile de Aur, sau la premiile Sindicatului actorilor americani, care vor fi decernate anul viitor.


Ramane de vazut daca pelicula va fi nominalizata, pe 24 ianuarie, la vreuna din categoriile premiilor Oscar, noteaza Reuters. Martin Scorsese, Jay Cocks si Liam Neeson au mai colaborat la filmul ''Gangs of New York'' (2002), potrivit UPI.com



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies