marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

50 de ani de la moartea celei mai controversate actrite de la Hollywood. Filmele in care Marilyn Monroe a creat personaje memorabile

50 de ani au trecut de la disparitia uneia dintre cele mai frumoase femei din lume. Considerata o adevarata diva, Marilyn Monroe a cucerit planeta cu simplitatea si feminitatea ei. Actrita sex-simbol din anii '50 a lasat in urma momente istorice, printre care si cel in care a cantat in fata presedintelui John F. Kennedy, dar si o serie de roluri memorabile.

50 de ani de la moartea celei mai controversate actrite de la Hollywood. Filmele in care Marilyn Monroe a creat personaje memorabile

O viata plina de scandaluri, probleme de sanatate, relatii controversate, gesturi incredibile, dar si roluri care au ramas in istorie. Asa se poate descrie pe scurt existenta uneia dintre cele mai memorabile actrite de la Hollywood. Nascuta pe 1 iunie 1926, Marilyn Monroe a cunoscut succesul ca model, apoi, datorita frumusetii rapitoare, dar si a sarmului inegalabil.
 

Dintre cele peste 25 de filme in care a creat adevarate personaje, cinci productii raman in istorie, fiind considerate cele mai bune reprezentatii pe care le-a avut actrita intr-o cariera incheiata inainte de vreme.

 


Citeste si: Dezvaluiri incendiare despre viata lui Marilyn Monroe
 

Gentlemen Prefer Blondes (1953): Considerata performanta sa de aur, Marilyn Monroe intra perfect in pielea lui Lorelei Lee. Imbracata intr-o rochie roz, interpretand melodia Diamonds Are a Girl's Best Friend, actrita realizeaza o imagine de neuitat care a fost preluata de-a lungul vremii de Madonna, Kylie Minogue, Nicole Kidman sau Christina Aguilera.
 

The Seven Year Itch (1955): Un alt film in care actrita reuseste sa creeze un moment ramas in istorie, atunci cand ea sta la metroul din New York, lasand ca vantul sa-i ridice in jurul ei rochia de culoarea fildesului. In 2011, rochia a fost vanduta in cadrul unei licitatii pentru 5.6 milioane de dolari. Intreg spectacolul realizat in acel film, prezinta o Marilyn Monroe naiva, dulce, dar in acelasi timp seducatoare si irezistibila. Aceasta este productia in care a lucrat pentru prima data cu Billy Wilder.

 

 

Citeste si: Imaginile care au nascut o legenda: cum arata cel mai mare star din istorie pe cand era o necunoscuta platita cu 10 dolari
 

Bus Stop (1956): Filmul in care frumoasa blonda a avut oportunitatea sa-si arate calitatile dramatice. Ea joaca rolul lui Cherie - care se pronunta "Sher-EE", nu "Cherry" - o cantareata de salon in Phoenix care gaseste o solutie pentru a ajunge la Hollywood.
 

Some Like It Hot (1959): Titlul de film care iti vine prima data in minte cand te gandesti la Monroe. Deoarece este considerat cel mai bun film in care a jucat, rolul lui Sugar Kane Kowalczy fiind absolut fabulos. "Marilyn atrage atentia ca un magnet, cu mixtura dintre inocenta si sexualitate". Monroe gaseste un echilibru incredibil intre aspectul ei supranatural si imaginea omeneasca. 

 


 

The Misfits (1961): Nu este doar ultimul film in care joaca Marilyn Monroe, dar si a lui Clark Gable, de asemenea. Actiunea este bazata pe povestea unei femei proaspat divortata si timpul pe care il petrece alaturi de un cowboy si prietenul sau in Nevada. Productia nu a avut un succes comercial foarte mare, insa a primit numeroase aprecieri din partea criticilor.
 

In 1962, Marilyn Monroe a intrat in istorie cantand  "Happy Birthday, Mr. President", in cadrul unei petreceri televizate organizate in cinstea presedintelui american John F. Kennedy. Acel moment a devenit legendar, facand inconjurul planetei, iar interpretarea cantecului a intrat in topul celor mai senzuale. 

 

Evenimentul a fost organizat cu ocazia zilei de nastere a lui Kennedy care implinea 45 de ani. Acesta a fost unul din putinele evenimente la care a venit singur, neinsotit de sotia sa, Jackie Kennedy. Marilyn Monroe a murit la doar 2 saptamani dupa acest eveniment, la 36 de ani.

 

Ani la rand, relatia apropiata dintre Marilyn Monroe si Kennedy a fost intens mediatizata, scriindu-se pagini intregi despre aventura dintre ei. Desi nu au fost niciodate confirmate zvonurile, ramane una dintre cele mai celebre aventuri din istoria moderna.

 


 

In noiembrie 2011 a fost lansat cel mai nou film despre viata artistei: My Week with Marilyn in care rolul vedetei este jucat de Michelle Williams. Filmul prezinta povestea a doi actori legendari, Sir Laurence Olivier, in perioada de glorie, si altul aflat pe val, Marilyn Monroe, in timpul filmarilor la "Printul si dansatoarea", semnat de Olivier in 1957.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies