marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Marile succese de box office ale anului: filmele cu cele mai mari incasari din 2012

The Hobbit de Peter Jackson este filmul momentului in cinematografele din intreaga lume, insa Skyfall - James Bond-ul regizat de Sam Mendes a reusit, cu incasari globale de 950 de milioane de dolari, sa urce in topul celor mai profitabile 20 filme din istorie. Iata care sunt cele 10 filme cu cele mai mari incasari din 2012 la nivel mondial.

Marile succese de box office ale anului: filmele cu cele mai mari incasari din 2012

articole relationate


The Avengers/Razbunatorii 3D
 
- Incasari mondiale: 1.5 miliarde de $
Regie: Joss Whedon
Distributie: Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson

The Avengers este o imbinare excelenta de umor, actiune si eroism, care ridica mult stacheta si convinge ca si filmele cu super eroi pot fi intr-adevar bune si fara cusur. Productia cu buget de 200 de milioane de dolari are o distributie de 5 stele: Iron Man (Robert Downey Jr), Hulk (Mark Ruffalo), Captain America ( Chris Evans), Thor ( Chris Hemsworth), Hawkeye ( Jeremy  Renner) si Black Widow (Scarlett Johansson), formeaza “echipa de soc” care va salva omenirea.
 

 

The Dark Knight Rises -  Incasari mondiale: 1.081 miliarde de $
Regie: Christopher Nolan
Distributie: Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Anne Hathawy

Ultimul capitol din trilogia Batman creata de Christopher Nolan s-a ridicat la inaltimea asteptarilor fanilor care au laudat inca o data viziunea extraordinara a lui Nolan. Acesta a reusit sa transforme povestea unui super erou intr-o capodopera cinematografica.
 

Skyfall -  Incasari mondiale: 1 miliard de $
Regie: Sam Mendes
Distributie: Daniel Craig, Ralph Fiennes, Bérénice Marlohe, Naomie Harris

Bond. James Bond. Daniel Craig a revenit pentru a treia oara in rolul agentului 007. Regizat de Sam Mendes si cu o distributie de lux: Daniel Craig, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Berenice Marlohe, Naomie Harris, Judi Dench, Albert Finney si Ben Whishaw, Skyfall, al 23-lea film din seria agentului 007 a adus actiune la cote inalte. Atunci cand trecutul lui M se intoarce sa o bantuie si MI6 ajunge sa fie atacata, Bond trebuie sa gaseasca si sa distruga amenintarea, indiferent de ce-l poate costa pe erou. In 2012 se implinesc 50 de ani de la lansarea primului film cu agentul 007, care l-a avut in rolul principal pe Sean Connery.

 

 

Ice Age:Continental Drift / Epoca de Gheata 4:Continente in deriva 3D - Incasari mondiale: 874 milioane de $
Regie: Steve Martino, Mike Thurmeier
Distributie: Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Queen Latifah


Ice Age: Continental Drift, cea de-a patra parte a fanteziei ''Ice Age'' este regizata de Steve Martino si Mike Thurmeier si a adus pe marile ecrane unul dintre cele mai iubite trio-uri din istoria cinematografiei - Manny, Diego si Sid - au pornit in cea mai mare aventura a lor dupa ce un cataclism trimite in deriva un intreg continent. Cei trei eroi se imbarca in cea mai tare aventura a lor, separati de turma Manny, Diego si Sid folosesc un iceberg pe post de corabie improvizata si se lanseaza intr-o epopee maritima in incercarea disperata de a-i gasi pe ceilalti.

 

Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II   - Incasari mondiale:  778 milioane de $
Regie: Bill Condon
Distributie: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
Data: 16 noiembrie


Evenimentul cinematografic al deceniului, asa cum il numesc producatorii de la Summit Entertainment, Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II marcheaza finalul unei ere pentru Kristen Stewart, Robert Pattinson si Taylor Lautner, dar si pentru milioanele de adolescenti indragostiti de povestea de iubire dintre un vampir si o muritoare. Ultima parte a seriei Amurg, devenita fenomen printre cinefilii adolescenti, o are in centrul atentiei pe Bella ca vampir incercand sa-si apere fetita Renesmee.

The Amazing Spider-Man/ Uimitorul Om-Paianjen - Incasari mondiale: 752 milioane de $
Regie: Marc Webb
Distributie: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Sally Field

La 4 ani de la ultimul film din celebra serie, aventurile lui Peter Paker (Andrew Garfield) o iau de la inceput: de data asta eroul este prezentat la liceu unde se chinuie sa-si stapaneasca super-puterile si sa-i tina piept adversarului sau, Soparla (Rhys Ifans). Peter se confrunta ca orice tanar cu problemele liceului si cu atractia fata de Gwen Stacy (Emma Stone) atunci cand descopera o valiza care i-a apartinut tatalui sau. Acesta incepe sa investigheze disparitia si ajunge la laboratorul doctorului Curt Connors, fostul partener al tatalui sau. Aici Spider-Man va intra in coliziune cu alter ego-ul lui Connors - The Lizard -  iar tanarul va fi nevoit sa ia deciziile ce-l vor transforma in erou.

 

Madagascar 3: Europe's Most Wanted/ Fugariti prin Europa - Incasari mondiale: 742 de milioane de $
Regie:Eric Darnell, Tom McGrath
Distributie:Ben Stiller, Jada Pinkett Smith, Chris Rock


Traversand de aceasta data Europa, personajele din "Madagascar 3" decid sa puna in scena un spectacol de circ, pentru a-si plati drumul de intoarcere la New York. Filmul readuce pe marile ecrane personajele devenite celebre gratie primelor doua pelicule din serie - leul Alex (Ben Stiller), zebra Marty (Chris Rock), hipopotamul Gloria (Jada Pinkett Smith) si girafa Melman (David Schwimmer) - insa spectatorii vor avea ocazia de a cunoaste si cateva personaje noi, precum capitanul Dubois (Frances McDormand), tigrul Vitaly (Bryan Cranston), foca Stefano (Martin Short) si tigrul Gia (Jessica Chastain).


 


The Hunger Games/Jocurile foamei  - Incasari mondiale: 686 milioane de $
Regie: Gary Ross
Distributie: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harelson, Elizabath Banks, Taylor Kitsch
 

Inspirat din romanele cu acelasi titlu ale autoarei Suzanne Collins, thriller-ul SF “Hunger Games” o aduce pe Jennifer Lawrence in cel mai important rol al ei de pana acum.Hunger Games a devenit un fenomen in cultura pop si mai ales in randul adolescentilor nord-americani, obtinand incasari de 689 de milioane de dolari pe plan mondial.



 

 

Men in Black III/ Barbati in negru 3 - Incasari mondiale: 642 milioane de $
Regie: Barry Sonnenfeld
Distributie: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin

Men in Black III este continuarea seriei de succes Men in Black inceputa in 1997. Agentul J (Will Smith) se intoarce in timp, in 1960 pentru a-l salva pe K (Tommy Lee Jones) si a preveni astfel o catastrofa universala. Will Smith  revine in partea a treia a seriei in care mai joaca si Josh Brolin (versiunea mai tanara a personajului lui Tommy Lee Jones), Alice Eve, Emma Thompson, Rip Torn si Johnny Knoxville.

 


Brave/ Neinfricata 3D  -  Incasari mondiale: 535 milioane de $
Regie: Mark Andrews, Brenda Chapma
Distributie: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson

Prima animatie Pixar cu o eroina in rol principal a ajuns in succes impresionant.  Povestea este plasata in tinuturile intunecate ale Scotiei unde printesa Merida incepe o frumoasa calatorie. Fiica regelui Fergus si a reginei Elinor, Merida incalca un obicei sacru stravechi. Actiunile sale aduc haos in regat iar Merida cauta ajutorul unei Femei Intelepte pentru a rupe un blestem inainte de a fi prea tarziu. Pericolul care se apropie o face sa descopere adevaratul sens al curajului. Din distributie mai fac parte Kevin McKidd, Craig Ferguson si Robbie Coltrane.


 



Modifică setările cookies