marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Marcello Mastroianni, simbolul elegantei si cinema-ului liber: actorul apare pe afisul Festivalului de Film de la Cannes 2014

O imagine a lui Marcello Mastroianni, actorul-fetis al lui Federico Fellini, va fi prezentata pe afisul celei de-a 67-a editii a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc intre 14 si 25 mai, au anuntat marti organizatorii.

Marcello Mastroianni, simbolul elegantei si cinema-ului liber: actorul apare pe afisul Festivalului de Film de la Cannes 2014

"Odata cu Marcello Mastroianni si Federico Fellini celebram un cinema liber si deschis spre lume si reamintim importanta artistica a cinematografului italian si european, prin intermediul uneia dintre cele mai solare personalitati ale sale", au spus organizatorii Festivalului de Film de la Cannes, intr-un comunicat de presa. Afisul sepia, creat de Lagency/Taste, a fost realizat pe baza unei fotograme din filmul "Opt si jumatate", regizat de Federico Fellini si proiectat la Festivalul de la Cannes in 1963.


Imaginea de pe afis il prezinta pe Marcello Mastroianni privind publicul pe deasupra unor ochelari de soare, in timp ce interpreteaza rolul lui Guido Anselmi, un regizor depresiv care evadeaza din lumea cinematografiei pentru a-si gasi refugiul intr-un univers imaginar.
Cu trei ani inainte de acest film, Mastroianni a jucat intr-un alt film-cult al lui Fellini, "La dolce vita", alaturi de Anita Ekberg. Actorul italian a colaborat cu Fellini si la pelicule precum "Cetatea femeilor", "Fellini Roma" si "Ginger si Fred".

 

 

 

 

Pe de alta parte, Chiara Mastroianni, fiica lui Marcello Mastroianni si a actritei Catherine Deneuve, a declarat intr-un comunicat ca este "foarte mandra si emotionata" de faptul ca Festivalul de la Cannes a ales, prin acest afis, sa il omagieze pe tatal sau. "Mi se pare foarte frumos si modern: o ironie blanda si clasa detasarii. Este exact felul lui de a fi!", a adaugat Chiara Mastroianni.

 

 

Marcello Mastroianni, care a decedat in 1996 la Paris, la varsta de 72 de ani, a colaborat cu cei mai mari regizori italieni (Dino Risi, Vittorio de Sica, Luigi Comencini, Ettore Scola), dar si straini (Louis Malle, Theo Angelopoulos, Manoel de Oliveira si Robert Altman).

Juriul celei de-a 67-a editii a Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat de realizatoarea din Noua Zeelanda Jane Campion, singura regizoare premiata cu Palme d'Or, pentru filmul "Lectia de pian" (1993).

 

 

Festivalul din acest an va fi deschis, pe 14 mai, de filmul "Grace de Monaco", de Olivier Dahan si cu Nicole Kidman in rolul principal, proiectat in afara competitiei.
In 2013, pe afisul celebrului festival au aparut actorii Paul Newman si Joanne Woodward, iar in 2012 actrita Marilyn Monroe.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies