marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Primele recenzii pentru unul dintre cele mai asteptate filme ale sezonului, Doctor Strange. Ce spun criticii: este bun sau nu?

Toata lumea vrea sa stie daca Marvel poate sa dea inca o lovitura de box-office cu Doctor Strange, care are premiera internationala in luna noiembrie.
Primele recenzii pentru unul dintre cele mai asteptate filme ale sezonului, Doctor Strange. Ce spun criticii: este bun sau nu?

Primele impresii are criticilor americani si britanici arata ca ... da, scrie Variety.


In timp ce unii jurnalisti si-au impartasit deja impresiile pe Twitter, dupa ce au vazut filmul in niste proiectii dedicate presei in SUA, pe internet au inceput sa apara tot mai multe opinii.


Ba mai mult decat atat, filmul are o evaluare "100% fresh" pe Rotten Tomatoes, dupa primele review-uri, desi acest lucru nu prea va mai conta dupa ce va fi vizionat de mai multa lume, care isi va lasa, desigur, impresiile.


Este vazut in mod categoric drept cel mai ciudat film al companiei Marvel, in timp ce criticii lauda in cor efectele vizuale "hipnotice".


De asemenea, primele pareri lauda povestea care sta la baza eroului interpretat de Benedict Cumberbatch, dar si interpretarea sa, precum si cea a Tildei Swinton (care joaca rolul "celui antic", Ancient One).



Cea mai comuna opinie negativa este ca "Doctor Strange", regizat de Scott Derrickson, se prabuseste in strategia corporatiei Marvel. Adica, multi compara acest film cu primul Iron Man - cu toate ca acel film chiar a provocat o franchiza de miliarde de dolari.


Peter Debruge, Variety: "Da, acest nou proiect arata si pare la fel ca celelalte felii din portofoliul Marvel, insa in acelasi timp beneficiaza de o originalitate si de o unda fresh. Incepand cu personajul secundar, studioul cinematografic a creat o dilema existentiala".



David Ehrlich, Indiewire: "Una este sa iei o lume noua si sa o faci familiara, si alta este sa iei o luma familiara si sa ne arati o noua viziune asupra ei. Acesta este primul capitol al companiei Marvel care reuseste sa indeplineasca aceasta sarcina secundara, insa mult mai dificila si mai captivanta, care prevesteste un viitor mai bun pentru Marvel".


Todd McCarthy, The Hollywood Reporter: "Fiind determinat, printre alte lucruri, sa il depaseasca pe Christopher Nolan in propriul sau joc atunci cand vine vorba de efecte vizuale in materie de cladiri si orase, acest film de actiune care isi are radacinile in mod ostentativ in misticismul Orientului este suficient de diferit ca sa formeze o nisa solida in randul blockbusterelor care sunt fabrici de facut bani".




Galerie foto


Modifică setările cookies