marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Mad Max:Fury Road va avea premiera mondiala la Festivalul de la Cannes: filmul cu Tom Hardy costa mai mult decat toate celelalte trei productii din serie

Mad Max: Fury Road, filmul care relanseaza una dintre cele mai celebre serii cinematografice, va avea premiera mondiala la editia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, anunta BBC.

Mad Max:Fury Road va avea premiera mondiala la Festivalul de la Cannes: filmul cu Tom Hardy costa mai mult decat toate celelalte trei productii din serie

Mad Max se intoarce pe ecrane in stil grandios. Filmul regizat de George Miller, cu Tom Hardy in rolul lui Max este unul dintre cele mai asteptate ale acestui an, iar trailerele arata o lume nebuna, nebuna, nebuna. Charlize Theron joaca rolul feminin principal, iar filmul urmeaza sa fie lansat in cinematografele din SUA pe 15 mai. Festivalul de Film de la Cannes se desfasoara intre 13 si 24 mai 2015. Seria originala Mad Max s-a lansat in 1979, iar rolul l-a transformat intr-o celebritate pe Mel Gibson. Au urmat Mad Max 2 si The Road Warrior.

 

 

De aceasta data, Mel Gibson este inlocuit cu Tom Hardy, greu de recunoscut in prima parte a trailerului. Noul film promite o intoarcere la atmosfera distopica ce a definit aceasta serie cinematografica si va aduce o societate anarhica, pentru care legile si regulile nu mai exista. Dar in aceasta lume sangeroasa exista doi rebeli care ar putea rasturna totul si instaura ordinea. Max incearca sa isi revina dupa ce si-a pierdut sotia si copilul si se lupta cu toti cei care ii ies in cale si il ameninta. Insa, mai exista un alt personaj interesant, Furiosa (Charlize Theron) o femeie rasa complet in cap, cu o aparitie de razboinica, care incearca sa supravietuiasca in desertul sangeros.


Fury Road a fost in proiect timp de un deceniu si trebuia sa revina Mel Gibson, insa productia a intampinat probleme. Dupa ce filmarile au inceput in 2012, scene care trebuiau filmate in Australia au ajuns sa fie filmate in Namibia, iar unele scene au fost refilmate. Mai mult, au aparut si zvonuri care sustineau ca Tom Hardy si Charlize Theron s-ar fi certat la filmari, dar amandoi au negat.

 

Conform presei americane, Mad Max: Fury Road a avut un buget urias si a costat mai mult decat toate cele trei filme de dinainte. Primul film, din 1979, a avut un buget de doar 1 milion de $ si a strans 100 de milioane de dolari. Ultimul film a costat 100 de milioane de dolari, adica mai mult decat toate cele trei filme din seria originala, conform CNN. Mad Max a creat un nou gen in cinematografie, transpunand westernul intr-o lume apostapoliptica.

Costurile francizei Mad Max


-  "Mad Max" (1979) cost 650.000 $
- "Mad Max 2: The Road Warrior," (1981) -  2 milioane de $
- "Mad Max Beyond Thunderdome" (1985) 12.3 milioane de $
- "Mad Max: Fury Road" (2015) - 100 de milioane de $

Dar timpurile s-au schimbat, tehnologia a avanst intr-un mod incredibil in ultimii 30 de ani, iar costurile au crescut considerrabil. Eric Handler, analist de film pentru MKM Partners, a declarat pentru CNN ca nu putem compara un blockbuster din ziua de azi cu filme cu buget redus devenite simbol in cultura populara, pentru ca distributia a devenit globala azi, lucru care nu era valabil si in anii '70, '80.


"Ei vor reinventa pe piata unul dintre filmele cult in anii '80. Pietele internationale au crescut enorm, ganditi-va numai la China, de acolo poate obtine din start 100 de milioane de dolari". George Miller este producatorul si regizorul celor patru filme, iar Warner Brothers sunt distribuitori. In Romania, filmul se va lansa pe 15 mai.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies